TU WITAMY NOWYCH !!
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich Offroudowców.
Dwa tygodnie temu stałem się szczęśliwym posiadaczem gitary (Vitara).
Na razie jestem zupełnie zielony w tym temacie, mam nadzieję, że mi pomożecie. Moje pierwsze osiągnięcia to przejazd przez rzekę (około 30 cm głębokości
), kilka podjazdów i zjazdów
i dwa razy się zawiesiłem, przy czym raz wyjechałem o siłach własnych mięśni, a żona za kółkiem. To tyle powitania. Pozdrawiam Darek
Dwa tygodnie temu stałem się szczęśliwym posiadaczem gitary (Vitara).
Na razie jestem zupełnie zielony w tym temacie, mam nadzieję, że mi pomożecie. Moje pierwsze osiągnięcia to przejazd przez rzekę (około 30 cm głębokości

- Remirek
- jestem tu nowy...
TU WITAMY NOWYCH !!
Cześć, jestem tu nowy.
Chciałbym powitać wszystkich forumowiczów.
Na imię mam Irek i pochodzę z Gliwic. Mam 35 lat, Samuraja z 88r. ,pasję do jazdy w terenie i niedobór znajomych z podobnymi zainteresowaniami i pojazdami.
Konto założyłem dopiero wczoraj , ale jestem z Wami już od jakichś 2 lat, studiując wnikliwie wszystkie wasze posty na tematy, które mnie interesują. Początkowo były to kwestie związane z Nivką, ale od jakiegoś roku swoje zaufanie lokuję już w japońskiej technologji.
Z zawodu jestem informatykiem, z wykształcenia automatykiem i robotykiem. Z tego względu kwestie techniczne nie są mi obce, a znajomość mechaniki samochodowej nie ogranicza się u mnie tylko do wymiany koła. Generalnie gmerać w samochdzie uwielbiam, gdyż zwylke ma to na celu zmniejszenie "poziomu entropii układu" co daje namacalne i satysfakcjonujące efekty. Lubię czasem poprawić producenta i lubię eksperymenty, zwłaszcza jeżeli są one później pozytywnie weryfikowane przez teren
Jestem tutaj z dwóch powodów:
1) brak podobnie do mnie myślących "naturalnych" znajomych dzielących moją pasję
2) Knowledge Base którą jesteście jako forum jest nieocenioną wartością dla kogoś o tak niewielkim doświadczeniu jak ja. Mam nadzieję , że pozwolicie czerpać z tej wiedzy.
Pozdrawiam wszystkich
Irek
Chciałbym powitać wszystkich forumowiczów.
Na imię mam Irek i pochodzę z Gliwic. Mam 35 lat, Samuraja z 88r. ,pasję do jazdy w terenie i niedobór znajomych z podobnymi zainteresowaniami i pojazdami.
Konto założyłem dopiero wczoraj , ale jestem z Wami już od jakichś 2 lat, studiując wnikliwie wszystkie wasze posty na tematy, które mnie interesują. Początkowo były to kwestie związane z Nivką, ale od jakiegoś roku swoje zaufanie lokuję już w japońskiej technologji.
Z zawodu jestem informatykiem, z wykształcenia automatykiem i robotykiem. Z tego względu kwestie techniczne nie są mi obce, a znajomość mechaniki samochodowej nie ogranicza się u mnie tylko do wymiany koła. Generalnie gmerać w samochdzie uwielbiam, gdyż zwylke ma to na celu zmniejszenie "poziomu entropii układu" co daje namacalne i satysfakcjonujące efekty. Lubię czasem poprawić producenta i lubię eksperymenty, zwłaszcza jeżeli są one później pozytywnie weryfikowane przez teren

Jestem tutaj z dwóch powodów:
1) brak podobnie do mnie myślących "naturalnych" znajomych dzielących moją pasję
2) Knowledge Base którą jesteście jako forum jest nieocenioną wartością dla kogoś o tak niewielkim doświadczeniu jak ja. Mam nadzieję , że pozwolicie czerpać z tej wiedzy.
Pozdrawiam wszystkich
Irek
Nowy z Żywca
Witam już kiedyś się tu witałem ale to było trochę czasu temu i pewnie i tak już mnie nikt nie pamięta.Zawsze jeździłęm szybkimi sportowymi autami i tym razem zdecydowałem kupić coś do zabawy w błocie.Wybór padł na Sukę Sj413 od znajomego. Rocznik '88 felgi obrucone podniesiony około 15cm oponki collin's M/T i bawię się dośc porządnie.
Swoją drogą bardzo ciekawa wersja jeszcze nie widziałem drugiego samurai'a z tego rocznika żeby miał fabryczny centralny zamek i klimatyzację. Jak tylko dam radę i nie zapomnę to dam jakieś foteczki mojego stasia w akcji.Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich.
Swoją drogą bardzo ciekawa wersja jeszcze nie widziałem drugiego samurai'a z tego rocznika żeby miał fabryczny centralny zamek i klimatyzację. Jak tylko dam radę i nie zapomnę to dam jakieś foteczki mojego stasia w akcji.Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich.
- koonrad
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich użytkowników !
Jestem z Krakowa jeszcze nie posiadam suzi, ale od dawna choruję na vitarkę, a teraz jest szansa - potrzebujemy drugiego autka do domku (teoretycznie dla żonki
)
Więc szukamy vitarki 3d, ew jimny ...
Przygodę z 4x4 zacząłem od poczciwego uaz'a, którym miałem przyjemność trochę pobawić się w piasku
Od pół roku ślęczę nad ogłoszeniami i jak na razie nic
ale jak tylko coś się trafi to wrzucę fotki
a na razie będę Was męczył linkami do ogłoszeń
Pozdrawiam
Konrad
Jestem z Krakowa jeszcze nie posiadam suzi, ale od dawna choruję na vitarkę, a teraz jest szansa - potrzebujemy drugiego autka do domku (teoretycznie dla żonki

Więc szukamy vitarki 3d, ew jimny ...
Przygodę z 4x4 zacząłem od poczciwego uaz'a, którym miałem przyjemność trochę pobawić się w piasku

Od pół roku ślęczę nad ogłoszeniami i jak na razie nic

ale jak tylko coś się trafi to wrzucę fotki

a na razie będę Was męczył linkami do ogłoszeń

Pozdrawiam
Konrad
- grisza
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witajcie!
Niedawno stałem się szczęśliwym właścicielem samuraja. Nie ukrywam, że chodziło mi to po głowie od ładnych paru lat, ale dopadał mnie syndrom starej panny (chciałaby ale się boi)
Na razie w ramach "tuningu" wywaliłem przedni dywan, bo po mojej drugiej wycieczce w teren stała na nim woda i usunąłem "fantazyjne" obrzydliwe naklejki które mają chyba wszystkie suzi z tamtych lat, a fuj!
Wymieniam tez oleje/rozrząd/świece/etc. W "międzyczasie" doszło nowe zawieszenie i kilka nowych pomysłów na motanie 
Jestem z warszawy. Na razie jeżdżę głownie w [styczeń 2008: cenzura - niestety
] i cały czas szukam nowych miejscówek - chętnych na eksploracje zapraszam - jeździmy najczęściej w 2-3 samochody
.
Swoją drogą, czy mamy tu gdzieś na forum listę miejsc w których można pojeździć?
Niedawno stałem się szczęśliwym właścicielem samuraja. Nie ukrywam, że chodziło mi to po głowie od ładnych paru lat, ale dopadał mnie syndrom starej panny (chciałaby ale się boi)

Na razie w ramach "tuningu" wywaliłem przedni dywan, bo po mojej drugiej wycieczce w teren stała na nim woda i usunąłem "fantazyjne" obrzydliwe naklejki które mają chyba wszystkie suzi z tamtych lat, a fuj!

Jestem z warszawy. Na razie jeżdżę głownie w [styczeń 2008: cenzura - niestety

Swoją drogą, czy mamy tu gdzieś na forum listę miejsc w których można pojeździć?
Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 7:00 pm przez grisza, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam!
grisza // samuraiiiiiii i... coś jeszcze

- grisza
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
OK, rozumiem. Lubię chodzić po różnych (post)industraialach i innych temu podobnych i w tamtym klimacie też ludzie niechętnie się dzielą miejscówkamiWojtek-P pisze:
Listy takowej nie ma i nie będzie
Jakby była, to jazda w tych miejscach prędzej czy później by się skończyła![]()

[edycja styczeń 2008 - kilkanaście tygodni wystarczyło abym zrozumiał dlaczego nie piszemy o miejscówkach na forum publicznym]
Nie lubię hipermarketów, więc pewnie w realu nikogo nie poznamPokręć się na forum, poznaj kogoś w realu, później może wpuszczą Ciebie na forum regionalne i tam coś się dowiesz... ale niekoniecznie.

Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 7:01 pm przez grisza, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam!

- JEEPOHOLIC
- jestem tu nowy...
JEEPOHOLIC
Witam serdecznie,
pozwolę sobie poszperać na tym forum, a i może coś pomogę innym, ale chyba za jakiś czas doopiero . . .
jeszcze raz witajcie !
pozwolę sobie poszperać na tym forum, a i może coś pomogę innym, ale chyba za jakiś czas doopiero . . .
jeszcze raz witajcie !
-
Witam
Mam na imie Marcin i jestem z okolic Czestochowy.
Od wczoraj jestem posiadaczem swojego upragnionego autka
Jest to moje pierwsze autko z napedem na 4 koleczka .
Niestety z braku gotowki bylem zmuszony kupic padlinke.
Ale z pierwszych wrazen jestem bardzo zadowolony
Do zrobienia z tego co wiem to mam ...
Silnik... Potrzebna mi porada...
Nadkola i podloga (mam MigoMaga..wiec sobie poradze )
Zawieszenie...(strasznie prowadza po drodze)... potzrebna porada...
dzieki i pozdrawiam
[/img]

Mam na imie Marcin i jestem z okolic Czestochowy.
Od wczoraj jestem posiadaczem swojego upragnionego autka

Jest to moje pierwsze autko z napedem na 4 koleczka .
Niestety z braku gotowki bylem zmuszony kupic padlinke.
Ale z pierwszych wrazen jestem bardzo zadowolony

Do zrobienia z tego co wiem to mam ...
Silnik... Potrzebna mi porada...
Nadkola i podloga (mam MigoMaga..wiec sobie poradze )
Zawieszenie...(strasznie prowadza po drodze)... potzrebna porada...
dzieki i pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich kolegow z braci suzuki
wlasnie wrocilem do domu moja wlasna suka blaszanka w kolorze zielonym a od jutra zaczynam zabawe w motanie na poczatek nalezaloby zrobic wszelkie poprawki blach-lak przed zima a potem przyjdzie czas na zbrojenie suki w osprzet
licze na wasza pomoc i doswiadczenie
pozdrawiam!

licze na wasza pomoc i doswiadczenie
pozdrawiam!
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
Zalezy jakie i do czego.djbigos pisze:Witam doswiadczonych posiadaczy Vitar
Kłaniam sie i pzdr. jestem z Połańca
tak sobie mysle ile trzeba uzbierac kasy na autko
w końcu prawko dopiero za 1,5 roku
Mysle za za 10-15 tys możesz miec auto bez druciarstwa i pod warunkiem że Masz pojęcie o mechanice.
Lepiej pózno niz wcale
Witam wszystkich serdecznie 
Mam na imię Marcin, pochodzę z Warszawy.
Ponieważ jednym z moich hobby jest włóczenie się po różnych miejscach (często ciężko dostępnych), z wykrywaczem metali w dłoni, więc na wiosnę planuję zakup GV.
Od kiedy się przejechałem w terenie Vitarą mojego kumpla, zachorowałem...

Mam na imię Marcin, pochodzę z Warszawy.
Ponieważ jednym z moich hobby jest włóczenie się po różnych miejscach (często ciężko dostępnych), z wykrywaczem metali w dłoni, więc na wiosnę planuję zakup GV.
Od kiedy się przejechałem w terenie Vitarą mojego kumpla, zachorowałem...

-