Amortuzatory Vitara
Moderator: Albert_N
Amortuzatory Vitara
Mam do wymiany tylne amortyzatory.Czy to prawda koledzy że pasują od poloneza a jeżeli tak to od jakiego i jaki rocznik.\
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Amortuzatory Vitara
poczytaj http://suzuki.a-ng.eu/forum/sowland pisze:Mam do wymiany tylne amortyzatory.Czy to prawda koledzy że pasują od poloneza a jeżeli tak to od jakiego i jaki rocznik.\
Pozdrawiam

Jimny 

to zależy, czy masz lift, czy go nie masz, a jeśli masz, to jaki? 
EDIT: ale generalnie, to drażliwy temat poruszyłeś

EDIT: ale generalnie, to drażliwy temat poruszyłeś

Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V
Nie mam żadnego liftu i nie zamierzam robić.Może to herezja na tym forum ale nie widzę potrzeby podnoszenia budy.Auto na polowanie i w koło komina.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jak nie zamierzasz nic kombinować z zawieszeniem, to zainwestuj w dobre dedykowane do Vitary amory, a nie z poldolota - te są dłuższe.
Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V
i wytrzymuja rok przy oszczednej jezdzie ( znaczy polroku w garazu )
polonezowskie: monroe sensatrack s1106 ale sa dłuższe od vitarowych i nie wiem czy podpasuja do nieliftowanego zawieszenia
jeśli sa traktowane lajtowo (tylko polowanie i lekki teren) to sporo wytrzymają
kolego sowland lift samara/merc powoduje duzo lepsza prace zawieszenia niż standard vitara jesli chodzi o komfort i prace w terenie a koszt stosunkowo niewielki
jeśli sa traktowane lajtowo (tylko polowanie i lekki teren) to sporo wytrzymają
kolego sowland lift samara/merc powoduje duzo lepsza prace zawieszenia niż standard vitara jesli chodzi o komfort i prace w terenie a koszt stosunkowo niewielki
Samurai 1.3 "99 Esmeralda green - powoli sobie dłubiemy 

ad. V może masz kolego rację i pewnie bym się za to zabrał ale trudno sie poruszać po forum żeby odnaleść to co mnie interesuje.Jest tu na pewno dużo chłopaków uzdolnionych którzy by wnieśli dużo ciekawego w temacie.
Nosz urde muszę Cię przewieść moją Vitką z polonezowskimimilas pisze:i wytrzymuja rok przy oszczednej jezdzie ( znaczy polroku w garazu )

Albo inaczej - dam Ci moje (czerwone) za te co pół roku wytrzymują. Mam je już ponad dwa lata i żadnej różnicy w tłumieniu nie ma, twarde jak ........ Tylko że jednostronnego działania.

Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
kolego jeśli masz Vitare to jej nie zmieniaj
(własnie przesiadłem się na samiego i jakos nie moge się przyzwyczaić ale życie pokaże) jesli planujesz lajtową jazdę po błotku, a jeśli chcesz ją troche usprawnić zaglądnij koniecznie na Suzuki.info.pl - kopalnia wiedzy, fachowe prady bardzo przystępnie napisane nawet dla laikow, porządni ludzie POLECAM
ps. zdaje się że skądś znam Twój nick ale nie moge skojarzyć czy z rajdów czy z suzuki????
pozdrawiam

ps. zdaje się że skądś znam Twój nick ale nie moge skojarzyć czy z rajdów czy z suzuki????
pozdrawiam

yyyy, mójV pisze:.....ps. zdaje się że skądś znam Twój nick ale nie moge skojarzyć czy z rajdów czy z suzuki????
pozdrawiam

Jeśli mój to nawet gdzieś geneza powstania nicka mojego była, ale nie pamiętam gdzie

A co do Vitary to zawsze jak ktoś z samojajo

Pozatym to żon mój więcej jeździ, a ją bym na samojajo nie skazał

V pisze:nie nie chodziło mi o kolege sowland..

Jeżeli o mnie chodzi to może z łowiecki.pl bo tam mam taki sam nick.
Pozdrawiam
Pozdrawiam