Samurai - gaźnik vs wtrysk, wąski most vs szeroki most
Moderator: Albert_N
Samurai - gaźnik vs wtrysk, wąski most vs szeroki most
Mógłby ktoś zebrać do kupy informacje i zamieścić w jednym miejscu?
Chodzi mi o to żeby taki nowicujsz jak ja był w stanie odróżnić w Samurai'u silnik 1.3 na gaźniku od tego na wtrysku (podobno lepszy) oraz mosty szerokie i wąskie. Od razu przydałyby się jakieś zdjęcia porównawcze. Odnośnie mostów to prosiłbym o wyjaśnienie o co chodzi z tą szerokością, czy da się odróżnić na oko i które lepsze i dlaczego?
Chodzi mi o to żeby taki nowicujsz jak ja był w stanie odróżnić w Samurai'u silnik 1.3 na gaźniku od tego na wtrysku (podobno lepszy) oraz mosty szerokie i wąskie. Od razu przydałyby się jakieś zdjęcia porównawcze. Odnośnie mostów to prosiłbym o wyjaśnienie o co chodzi z tą szerokością, czy da się odróżnić na oko i które lepsze i dlaczego?
Re: Samurai - gaźnik vs wtrysk, wąski most vs szeroki most
A po cholerę
jak chcesz wiedzieć to rusz dupę i poszukaj
wszystko było 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Zanim założyłem wątek wpisałem "wtrysk" i "samurai" w wyszukiwarkę i lipa. To samo na hasło "monowtrysk". Nie znalazłem zdjęc które pomogły by mi w przyszłości odróżnić silniki na żywo. To samo przy mostach. Poza tym można by założyć temat w stylu "Samurai - zanim kupisz" i tam zebrac niezbędną wiedzę dla tych co się noszą z zamiarem kupna. Zdecydowanie ułatwiło by to sprawę potencjalnym nabywcom zamiest szperać po forum w kilkunastu wątkach na raz.klucz13 pisze:A po choleręjak chcesz wiedzieć to rusz dupę i poszukaj
wszystko było
przepraszam ale jak można pomylić silnik z gaźnikiem od silnika na wtrysku
a co do szerokich i wąskich miara w łape i pod auto
nie śledzę suzuki dość uważnie ale o mostach dość dużo napisane 

a co do szerokich i wąskich miara w łape i pod auto

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
A pokazałbym Ci wtrysk jednopunktowy w Golfie i o flaszkę się założył że byś powiedział że to gaźnik. Dla kogos kto cos już raz widział w danym modelu sprawa się wydaje prosta, a dla kogoś kto nie to już gorzejlbl78 pisze:przepraszam ale jak można pomylić silnik z gaźnikiem od silnika na wtrysku![]()
![]()
![]()
a co do szerokich i wąskich miara w łape i pod auto![]()
nie śledzę suzuki dość uważnie ale o mostach dość dużo napisane

no kolego pojechałeś po bandziecitrofan pisze: A pokazałbym Ci wtrysk jednopunktowy w Golfie i o flaszkę się założył że byś powiedział że to gaźnik.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
citrofan pisze:Mógłby ktoś zebrać do kupy informacje i zamieścić w jednym miejscu?
Na gazniku siedzi metalowy garnek

Pozdrawiam
sj 425 606468554
Od którego roku montowali wersje z wtryskiem.
To na zdjęciu to wtrysk czy gaźnik?

To na zdjęciu to wtrysk czy gaźnik?

91' wtedy trafisz już tylko na monowtryskcitrofan pisze:Od którego roku montowali wersje z wtryskiem.
ale pewnie jak to w suce wyjątek może się trafić

Jimny 

Napisz do administratora forum, że wyszukiwarka nie działacitrofan pisze:Zanim założyłem wątek wpisałem "wtrysk" i "samurai" w wyszukiwarkę i lipa. To samo na hasło "monowtrysk". Nie znalazłem zdjęc które pomogły by mi w przyszłości odróżnić silniki na żywo. To samo przy mostach. Poza tym można by założyć temat w stylu "Samurai - zanim kupisz" i tam zebrac niezbędną wiedzę dla tych co się noszą z zamiarem kupna. Zdecydowanie ułatwiło by to sprawę potencjalnym nabywcom zamiest szperać po forum w kilkunastu wątkach na raz.klucz13 pisze:A po choleręjak chcesz wiedzieć to rusz dupę i poszukaj
wszystko było

Na stronie Danielsa byłeś?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
nie ma reguły, mam hiszpanskiego samuraja '92 i mam gaznikbigos pisze:91' wtedy trafisz już tylko na monowtryskcitrofan pisze:Od którego roku montowali wersje z wtryskiem.
ale pewnie jak to w suce wyjątek może się trafić
byla juz o tym dyskusja
Na zdjeciu jest wtrysk
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Citrofan,
Jeśli chodzi o szerokość mostów to podobno jeśli gniazda pod resory i wieszaki są odsadzone od ramy na zewnątrz o jakies 5-6cm to są to szerokie mosty, a jeśli są centralnie pod ramą to są to wąskie mosty, ale głowy nie dam - taką własnie informację otrzymałem od jednego z panów z serwisu samuraia.
Może ktoś znajacy temat potwierdzi tą informacje, a nie jak zwykle odeśle nowych nieznających tematu do wyszukiwarki
Pozdr.
Jeśli chodzi o szerokość mostów to podobno jeśli gniazda pod resory i wieszaki są odsadzone od ramy na zewnątrz o jakies 5-6cm to są to szerokie mosty, a jeśli są centralnie pod ramą to są to wąskie mosty, ale głowy nie dam - taką własnie informację otrzymałem od jednego z panów z serwisu samuraia.
Może ktoś znajacy temat potwierdzi tą informacje, a nie jak zwykle odeśle nowych nieznających tematu do wyszukiwarki

Pozdr.
nie są pod podłużnicami ramy, tylko przesunięte na zewnątrz to wtedy szeroki most.
Podobnie jak w przednim moście jeden z cybantów mocujących resor do mostów jest dłuższy i wchodzi na gruchę mostu to wąski most.
Podobnie jak w przednim moście jeden z cybantów mocujących resor do mostów jest dłuższy i wchodzi na gruchę mostu to wąski most.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
co do szerokich mostów to poza tym ze montowane na "zewnątrz ramy" to szły od 1988 roku wyjątkami były wersje USA w nich dochodził licznik w milach i bodajże dziwne obrysowki na dokładkach zderzaka ..... a wtrysk to jak już kolega wspomniał najczęściej stosowany po 90 roku lecz oczywiście jak to w suzach bywa są wersje gaźnikowe nawet z końca 93 ( mam osobiście)...... aha co do gaźników to jeszcze wersje Asian bez kompa i takie fajniusie dziwne gaźniki co maja więcej kabli niz wtrysk + komputer ( jak coś spierdzielil..em to poprawcie)... różnice wtrysk- gaźnik widać na pierwszy rzut oka po dolocie powietrza filtr-gaźnik vel wtrysk 9 .......wtrysk mała prostokątna puszeczka a gaźnik okrągła nieduża metalowa puszeczka i śrubka od góry (kluczyk 10)