jak się sprawują silniki 1.0 i 1.3 w samuraju w terenie
Moderator: Albert_N
jak się sprawują silniki 1.0 i 1.3 w samuraju w terenie
witam właśnie zastanawiam się nad kupnem samuraja i chyba ten silnik 1.0 i 1.3 to są za słabe do napedu 4x4 chciałem sie was zapytać o opinie o tych silnikach. Bo nie wiem jak sie sprawują i nie posiadam żadnej wiedzy na temat terenówek. I jeszcze jedno czy samuraj są awaryjne
Re: jak się sprawują silniki 1.0 i 1.3 w samuraju w terenie
poczytaj http://www.forum4x4.pl/viewforum.php?f=7treon pisze:witam właśnie zastanawiam się nad kupnem samuraja i chyba ten silnik 1.0 i 1.3 to są za słabe do napedu 4x4 chciałem sie was zapytać o opinie o tych silnikach. Bo nie wiem jak sie sprawują i nie posiadam żadnej wiedzy na temat terenówek. I jeszcze jedno czy samuraj są awaryjne
Jimny 

Włóż V8 , będzie dobrze i moc będzie 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Nie czekaj, kupuj!treon pisze:witam właśnie zastanawiam się nad kupnem samuraja
eee, bajki jakieś opowiadasz. W quadach z napędem 4x4 są jeszcze mniejsze silniki i nie są słabetreon pisze:i chyba ten silnik 1.0 i 1.3 to są za słabe do napedu 4x4
Oprócz tego, że zdarzają się zakatowane egzemplarze, że mogą pękać tłoki, że gaźnik oryginalny często się psuje to są ok.treon pisze:chciałem sie was zapytać o opinie o tych silnikach.
forum znalazłeś, więc dostęp do wiedzy już masztreon pisze:Bo nie wiem jak sie sprawują i nie posiadam żadnej wiedzy na temat terenówek.
A skąd. Paliwo lejesz i jeździsztreon pisze:I jeszcze jedno czy samuraj są awaryjne

pzdr, W
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;
http://www.pultusk4x4.org
http://www.pultusk4x4.org
Pytanie tendencyjne. To są już na ogół dość wiekowe auta, więc awarie się zdażają.
Ale auto jest prawie jak dopasiony wóz drabiniasty
, więc szybko i prosto sie to naprawia. Ceny części bardzo przyzwoite. Silnik nawet ten mały, w terenie daje rade ( do wygrywania rajdów to rzeczywiśćie mało ), na szosach w trasach do dzisiejszych standardów to też mocy brakuje( 1,3 ).
I moja opinia: tyle radochy co mi samurai dawał ( sztuk kiedyś posiadanych chyba trzy), nie dało mi już rzadne moje późniejsze auto.
Ale auto jest prawie jak dopasiony wóz drabiniasty

I moja opinia: tyle radochy co mi samurai dawał ( sztuk kiedyś posiadanych chyba trzy), nie dało mi już rzadne moje późniejsze auto.
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
Dagu pisze:Pytanie tendencyjne. To są już na ogół dość wiekowe auta, więc awarie się zdażają.
Ale auto jest prawie jak dopasiony wóz drabiniasty, więc szybko i prosto sie to naprawia. Ceny części bardzo przyzwoite. Silnik nawet ten mały, w terenie daje rade ( do wygrywania rajdów to rzeczywiśćie mało ), na szosach w trasach do dzisiejszych standardów to też mocy brakuje( 1,3 ).

Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
- AQUATOR
- jestem tu nowy...
Wybierz 1.3 najlepiej na wtrysku - ja mam 69km i mogło by być więcej - szczególnie brakuje mocy przy długich stromych podjazdach - litrówka szybko wyda Ci się za słaba więc lepiej od razu kupić mocniejszą wersję.
Ponadto monowtrysk w porównaniu do gaźnika jest w zasadzie bezobsługowy.
AQUATOR pisze:Wybierz 1.3 najlepiej na wtrysku - ja mam 69km i mogło by być więcej - szczególnie brakuje mocy przy długich stromych podjazdach - litrówka szybko wyda Ci się za słaba więc lepiej od razu kupić mocniejszą wersję.

Na silniku 1.3 na gaźniku udało się wygrać Kaszubie i zająć 2 miejsce w generalceDagu pisze:...do wygrywania rajdów to rzeczywiśćie mało...

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
i dodaj że nie na simexach 32'Adam.Ż pisze:Na silniku 1.3 na gaźniku udało się wygrać Kaszubie i zająć 2 miejsce w generalceDagu pisze:...do wygrywania rajdów to rzeczywiśćie mało...
tylko na kopii geolandara

Jimny 

tak, na 30 calach ale byłem wtedy jeszcze na BFG
i autem ważącym 1350kg o dziwo przypominającym samuraia.

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.