Jaki rozrząd w Jimnym
Moderator: Albert_N
Jaki rozrząd w Jimnym
Mam silnik DOHC 16 zaworów, rocznik 2004. W instrukcji użytkownika nic nie pisze o wymianie paska rozrządu a więc może tam jest łańcuszek? W silniku wcześniejszym rozrząd zabudowany jest plastikową pokrywą zaś w tym jest to odlew. Wie ktoś może napewno co tam jest?
Suzuki Grand Vitara / Suzuki Jimny
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/
Re: Jaki rozrząd w Jimnym
A do którego roku Jimisy szły na pasku??
Do 07,2004 a od 08,2004 masz paski tylko do klimy i alternatora takie rowkowewielo..
Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
Mam takie pytanko odnosnie silnika.
Do 07,2004 był na pasku a od 08,2004 łancuch czyli łancuch miał szeroką głowicę tak jak u Danielsa na fotce http://daniels.lumena.com/suzuki/engine.htm. Znalazłem jimisa z silnikiem tak jak na zdieciu wynika ze ma 1.3L DOHC 16V VVT tylko rok produkcji 2002w papierach i nie bardzo wiem o co sie rozchodzi.
Opcje sa 3:
Ktoś wymienił silnik na nowszy bo poprzedni umarł???
Były silniki z szeroka gławica i na pasku???
Były jakieś odstepstwa jesli chodzi o silniki po lifcie jesli chodzi o kraje??
Jimis o którym mowa to angol 2002 szeroka głowica i ponoć metalowa uszczelka pod głowica+łańcuszek
Pozdrawiam
Do 07,2004 był na pasku a od 08,2004 łancuch czyli łancuch miał szeroką głowicę tak jak u Danielsa na fotce http://daniels.lumena.com/suzuki/engine.htm. Znalazłem jimisa z silnikiem tak jak na zdieciu wynika ze ma 1.3L DOHC 16V VVT tylko rok produkcji 2002w papierach i nie bardzo wiem o co sie rozchodzi.
Opcje sa 3:
Ktoś wymienił silnik na nowszy bo poprzedni umarł???
Były silniki z szeroka gławica i na pasku???
Były jakieś odstepstwa jesli chodzi o silniki po lifcie jesli chodzi o kraje??
Jimis o którym mowa to angol 2002 szeroka głowica i ponoć metalowa uszczelka pod głowica+łańcuszek
Pozdrawiam
- blizzard
- Kontaktowanie:
Nie całkiem, ja mam z początku 2004 i też jest to łańcuch (ale jest to DOHC bez VVT)Łosiowy pisze:Mam takie pytanko odnosnie silnika.
Do 07,2004 był na pasku a od 08,2004 łancuch
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI
KLUB SUZUKI
- blizzard
- Kontaktowanie:
Nie całkiem, ja mam z początku 2004 i też jest to łańcuch (ale jest to DOHC bez VVT)Łosiowy pisze:Mam takie pytanko odnosnie silnika.
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI
KLUB SUZUKI
- blizzard
- Kontaktowanie:
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI
KLUB SUZUKI
- blizzard
- Kontaktowanie:
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI
KLUB SUZUKI
- blizzard
- Kontaktowanie:
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI
KLUB SUZUKI
Czyli ma 2 wałki ale bez zmiennej geometrii rozrządu??blizzard pisze:Nie całkiem, ja mam z początku 2004 i też jest to łańcuch (ale jest to DOHC bez VVT)Łosiowy pisze:Mam takie pytanko odnosnie silnika.
Czyli jest jeszcze możliwośc ze na UK szły jakieś wersje japonskie które miały montowane w 2002r silniki z łancuszkiem.A wersje europejskie dopiero w 2004 miały lancuch.
Pozdrawiam
Pozdrawiam