SWAP serce 1.3 do organizmu 1.0
Moderator: Albert_N
SWAP serce 1.3 do organizmu 1.0
potrzebuje pomocy w temacie jak w tytule wrzutka silnika 1.3 w zamian 1.0 ..jakie kombinacje i co potrzeba do zabawy...aahhh i 1.3 na wtrysku 

Re: SWAP serce 1.3 do organizmu 1.0
corny, z tego co wiem to inne mocowanie na ramie pod łapy silnika, dzwon skrzyni nie pasuje, wiec potrzeba jeszcze skrzyni z 1.3. Był chyba kiedys taki teamat na forum i bylo dobrze opisane co pasuje a co nie.
Samurai 1.6 16v... in progress....
jak już się bawić w SWAPy to może warto pomyśleć nad Viertarowskim albo SWIFTowskim silnikiem?
Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

potrzebujesz kpl silnik z kpl wiązką elektryczną. skrzynie biegów 1.3, zegary 1.3, zbiornik paliwa 1.3i bądź zewnętrzną pompę elektryczną paliwową itp itd
jak odpowiednio to ogarniesz, nie będziesz musiał zmieniać maski i przerabiać mocowania skrzyni biegów. Do zrobienia będziesz miał tylko silnik.
zwróć uwagę, aby na silniku 1.3i były wszystkie węże, np. dolny do chłodnicy. od 410 słabo pasuje
jak odpowiednio to ogarniesz, nie będziesz musiał zmieniać maski i przerabiać mocowania skrzyni biegów. Do zrobienia będziesz miał tylko silnik.
zwróć uwagę, aby na silniku 1.3i były wszystkie węże, np. dolny do chłodnicy. od 410 słabo pasuje

- mariuszfila
nie mój wymysł .....
dla mnie tez gra warta świeczki ....jednakże muszę dać jakaś odpowiedz a nie wiedziałem dokładnie co trzeba ze sobą zabrać do kanału
...dziękuje za info ...można już kasztanic heheh