zderzak off-road
Moderator: Albert_N
zderzak off-road
witam
czy zderzak off-road z wyciągarką zamontowany w samuraiu (idealne mocowanie w miejscu oryginału) da się jakoś zaadoptować do vitki lub jimmiego?
czy zderzak off-road z wyciągarką zamontowany w samuraiu (idealne mocowanie w miejscu oryginału) da się jakoś zaadoptować do vitki lub jimmiego?
Re: zderzak off-road
nie 
i
tak
ale skoro pytasz to pierwsza odpowiedz jest dla Ciebie

i
tak

ale skoro pytasz to pierwsza odpowiedz jest dla Ciebie

tak myślałem...

a powoli zaczynałem rozważać zakup innego "nośnika" pod cały osprzęt i szpej jaki włożyłem w samuraia

ale co tam... - włożę wygodniejsze siedzenia i zamontuję wspomaganie - może na trochę mnie taki "sami" ułagodzi sobą

...tylko ten komfort, silnik na trasie...
zapodaj sprężyny do tego mocniejszy silnik, przełożeniami zamotaj tak, żebyś miał 1800obr/min przy 120 na 5 biegu i będzie cicho i w miarę jak na samuraia wygodnie 

silnik z vitarki wsadz z gaznikiem niebedzie problemu z elektronika
nawet wiem kto ma takowy na zbyciu
nawet wiem kto ma takowy na zbyciu
Nie zniechęcaj się Jimny to dobra alternatywa dla niewygodnego Samuraia. Na motanie sprężyn w Samuraiu wydasz tyle co na różnicę w cenie pomiędzy Jimnym i Samuraiemolowis pisze:
tak myślałem...
a powoli zaczynałem rozważać zakup innego "nośnika" pod cały osprzęt i szpej jaki włożyłem w samuraia
ale co tam... - włożę wygodniejsze siedzenia i zamontuję wspomaganie - może na trochę mnie taki "sami" ułagodzi sobąbo tych właściwości terenowych niczym zastąpić nie idzie
![]()
...tylko ten komfort, silnik na trasie...

Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"
montowanie zderzaka jest na zasadzie - "odejmij oryginalny-załóż nowy" - po podcięciu ok. 20cm z każdego boku części ramy (zderzak ARB) - także jeśli to ta sama rama, to by pasowałst.Medard pisze: nie zniechęcaj się Jimny to dobra alternatywa dla niewygodnego Samuraia. Na motanie sprężyn w Samuraiu wydasz tyle co na różnicę w cenie pomiędzy Jimnym i Samuraiem. I kilka gratów też da się przełożyć. Nie wiem jak masz ten zderzak montowany ale mogę pomierzyć Samuraia i Jimnika.

natomiast co do samuraia - to chyba (z racji na finanse) jeszcze trochę pozostanę mu wierny - czekają go tylko różne modyfikacje ułatwiające życie

Chodzi Ci o te rurki odchodzące na bok, do których był mocowany oryginalny zderzak?olowis pisze:"odejmij oryginalny-załóż nowy" - po podcięciu ok. 20cm z każdego boku części ramy (zderzak ARB)![]()
dokładnie tak - tzn końcówki tych rurek po bokach należało skrócić - żeby wszedł nowy zderzak
A jak mocowany do ramy jest Twój zderzak?
w ramę idzie tuleja dystanowa, wszystko spięte na śruby (ewentualne fotki mogę zrobić jutro)
nieudolnie spróbuję pokazać 
http://www.flickr.com/photos/30776549@N ... 3441/show/
co do mocowania - to nie jestem tylko pewien obecności tulei dystansowych na śrubach "w głębi ramy"

http://www.flickr.com/photos/30776549@N ... 3441/show/
co do mocowania - to nie jestem tylko pewien obecności tulei dystansowych na śrubach "w głębi ramy"
Jeżeli masz przy tym zderzaku ucho do szekli czy hak do liny to lepiej zmotać takie tulejki. Bo zderzak może odlecieć za kinetykiem i ... .
Sprawdzasz spostrzegawczość moderatorów swoim podpisem?st.Medard pisze:... .

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.