Nadmuch na szybę w vitarze
Moderator: Albert_N
Nadmuch na szybę w vitarze
Witajcie!
Po samuraju przyszła kolej na Vitarę.
Rocznik 99 krótka blaszanka, 1.6, 8V. Pytanie moje dotyczy nadmuchu - ogrzewania na przednią i na boczne szyby. W samuraju chodził elegancko, a w vitarze na przód to jeszcze jak cię mogę, ale na boczne na III to ledwo czuć, że coś dmucha. Czy to sytuacja normalna, czy coś cza poczyścić, pokręcić. Poradźcie kochani, bo auto tak zaparowane, że jeszcze kogoś nie zauważę...
Pozdrawiam
piwo
Po samuraju przyszła kolej na Vitarę.
Rocznik 99 krótka blaszanka, 1.6, 8V. Pytanie moje dotyczy nadmuchu - ogrzewania na przednią i na boczne szyby. W samuraju chodził elegancko, a w vitarze na przód to jeszcze jak cię mogę, ale na boczne na III to ledwo czuć, że coś dmucha. Czy to sytuacja normalna, czy coś cza poczyścić, pokręcić. Poradźcie kochani, bo auto tak zaparowane, że jeszcze kogoś nie zauważę...
Pozdrawiam
piwo
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
Re: Nadmuch na szybę w vitarze
Też Cię witamy!
Oprócz prędkości wentylatora masz kierunek nawiewu.
Zasadniczo daje radę.
Oprócz prędkości wentylatora masz kierunek nawiewu.

Zasadniczo daje radę.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
z bocznych nawiewów leci więcej powietrza jak dasz przesuwak nawiewu na pasażerów i środkowe kalpki przymkniesz
pozdrawiam-
pozdrawiam-
Wj/Wg
>jak dasz przesuwak nawiewu
No właśnie! w tej wersji nie masz przesuwaka, tylko ładne podświetlone guziczki przekierowujące nadmuch. Z Waszych odpowiedzi wnioskuję ,że cuś się spsuło. Jak się dobrać do bebechów - trzeba zdjąć całą deskę?
No właśnie! w tej wersji nie masz przesuwaka, tylko ładne podświetlone guziczki przekierowujące nadmuch. Z Waszych odpowiedzi wnioskuję ,że cuś się spsuło. Jak się dobrać do bebechów - trzeba zdjąć całą deskę?
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
Ponownie Cię witamy
2.Masz troszkę inną vitkę niż my.
3.Cuś się wysypało
4.Zapodaj fotki wnętrza.
Co ja się tak przejmuję bez przywitania
1. http://suzuki.a-ng.eu/piwo8 pisze:>jak dasz przesuwak nawiewu
2.Masz troszkę inną vitkę niż my.
3.Cuś się wysypało
4.Zapodaj fotki wnętrza.
Co ja się tak przejmuję bez przywitania

- apede
-
- Kontaktowanie:
To tak jeszcze poswiatecznie... BTW w pracy czy w domu? Bo ja w pracy...
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Też. Klient skisił pliki do migracji i czekam na poprawione...apede pisze:To tak jeszcze poswiatecznie... BTW w pracy czy w domu? Bo ja w pracy...
4.Zapodaj fotki wnętrza.
Po południu zrobię zdjęcie i podeślę linka. Nawet instrukcję mam z innym rysunkiem wnętrza
dzięki
pozdrawiam
piwo
p.s. o co chodzi z tym witaniem? mam napisać post w specjalnym wątku? pytam serio - rożne fora różne obyczaje
Po południu zrobię zdjęcie i podeślę linka. Nawet instrukcję mam z innym rysunkiem wnętrza
dzięki
pozdrawiam
piwo
p.s. o co chodzi z tym witaniem? mam napisać post w specjalnym wątku? pytam serio - rożne fora różne obyczaje
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
Bingo!piwo8 pisze: p.s. o co chodzi z tym witaniem? mam napisać post w specjalnym wątku? pytam serio - rożne fora różne obyczaje
Piwo dla tego pana.

Zapraszam:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=40143
A i jeszcze uzupełnij Swój opis

jest cisnienie żeby sie wpierw przywitać,później zadawać pytania 

Wj/Wg
A nowsze Vitary (i GV) nie miały już filtrów przeciwpyłkowych? Które trzeba najrzadziej raz na rok wymieniać, bo jak się zatka to nadmuchu nie ma?
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
o tych przciwpyłkowych ktoś już mi mówił, ale nie wiem, gdzie tego szukać.w instrukcji o tym ani słowa nie ma. Buda jest jeszcze kanciata - ostatnie chyba szteki jakie zmontowali - więc nie wiem czy w ogóle taki filtr jest.
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
ja też miałem vitkę 1997 z takim wnętrzem i 2 poduchami powietrznymi.
Filtra pyłkowego nie ma na pewno nawet jak jest wersja z klimą (wiem z autopsji- bo moja była angolska i ja przekładałem)
z tego co pamiętam to pierwsze GV też nie miały filtrów pyłkowych, aż dopiero do liftu w 2003 roku.
Moja aktualna GV 2005 2.0 HDI (po lifcie) już takowy filtr posiada
Filtra pyłkowego nie ma na pewno nawet jak jest wersja z klimą (wiem z autopsji- bo moja była angolska i ja przekładałem)
z tego co pamiętam to pierwsze GV też nie miały filtrów pyłkowych, aż dopiero do liftu w 2003 roku.
Moja aktualna GV 2005 2.0 HDI (po lifcie) już takowy filtr posiada
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v
Jest Grand Vitara 2005 2.0 HDI 3d
I Samurai Cabrio 1.3 1989

Filtr pyłkowy już wyeliminowałem.
opierając się na podobnych problemach w samuraju myślę, że zebrał się syfek w nagrzewnicy plus zatkane odpływy wody. Będę musiał ją całą wyjąć. jeśli przekładałeś anglika, to pewnie wiesz jak? może jakaś podpowiedź? czy trzeba najpierw zdjąć całą deskę?
pozdrawiam
piwo
opierając się na podobnych problemach w samuraju myślę, że zebrał się syfek w nagrzewnicy plus zatkane odpływy wody. Będę musiał ją całą wyjąć. jeśli przekładałeś anglika, to pewnie wiesz jak? może jakaś podpowiedź? czy trzeba najpierw zdjąć całą deskę?
pozdrawiam
piwo
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
-
-
Miałem podobny przypadek,okazało się że nagrzewnica jest zapchana śmieciami,gdyby dali filtr nie było by takich problemów
Niestety żeby dobrać się do nagrzewnicy musisz zdemontować całą deskę rozdzielczą.

do zabawy Vitara Pussy Wagon, sztywny przód
do zapie... Saabolot 2.0T
dokładnie tak jak pisze kolega najpierw odkręcić deskę, wzmocnienia, spuścić płyn chłodniczy zciągnąć węże z nagrzewnicy i dopiero odkręcić nagrzenicę i nadmuch
nie pamiętam wszystkiego dokładnie bo robiłem to 2 lata temu ale jak bedziesz miał problemy to pisz postaram się pomóc
możesz jeszcze spróbować wyciągnąć połączenie miedzy dmuchawą i nagrzewnicą (za schowkiem pasażera) i spróbować to wyczyścić bez demontażu deski
nie pamiętam wszystkiego dokładnie bo robiłem to 2 lata temu ale jak bedziesz miał problemy to pisz postaram się pomóc
możesz jeszcze spróbować wyciągnąć połączenie miedzy dmuchawą i nagrzewnicą (za schowkiem pasażera) i spróbować to wyczyścić bez demontażu deski
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v

-
-
Próbowałem czyścić przez otwór pod schowkiem,ale nic to nie dało,dopiero oczyszczenie po wyjęciu z auta przywróciło nadmuch.
do zabawy Vitara Pussy Wagon, sztywny przód