lift a przegląd
Moderator: Albert_N
lift a przegląd
witam wszystkich
jestem tutaj nowy i chciałem zapytać jak wygląda sprawa podnoszenia budy o 5 cm, a coroczne badanie przeglądu?
podobno można podnieść z przodu obracając poduszkę czy "coś tam" (wybaczcie, ale się nie znam), a z tyłu amortyzatory od poldka trucka.
czy takie samochody normalnie pzechodzą przegląd?
jeszcze nie kupiłem, a mam w planach kupić za kilka m-cy Suzuki Vitarę 1,6 i chciałbym wiedzieć
z góry dzięki za odpowiedź
jestem tutaj nowy i chciałem zapytać jak wygląda sprawa podnoszenia budy o 5 cm, a coroczne badanie przeglądu?
podobno można podnieść z przodu obracając poduszkę czy "coś tam" (wybaczcie, ale się nie znam), a z tyłu amortyzatory od poldka trucka.
czy takie samochody normalnie pzechodzą przegląd?
jeszcze nie kupiłem, a mam w planach kupić za kilka m-cy Suzuki Vitarę 1,6 i chciałbym wiedzieć
z góry dzięki za odpowiedź
Piwa i pacierza nigdy nie odmawiam
Re: lift a przegląd
a co ma podnoszenie budy do amortyzatorow ? chyba kolego mylisz pojecia. Bude sie podnosi wzgledem ramy na dystansach, sprezyny i amory sluza do podniesienia zawieszenia. Jesli zawiecha jest zrobiona starannie i jest sprawna, nie powinno byc problemow na przegladzie. Zalezy od diagnosty.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
wszystko zalezy od diagnosty i kasy
dzięki za szybką odpowiedź. pisałem przecież, że się nie znam, ale dzięki.
czyli rozumiem, że jak podniosę budę, zawieszenie porządnie, to nie dowalą się na przeglądzie
czyli rozumiem, że jak podniosę budę, zawieszenie porządnie, to nie dowalą się na przeglądzie
Piwa i pacierza nigdy nie odmawiam
...a to już nie jest takie pewne - ostatnio słyszałem o gościu któremu nie podbito przeglądu w osobówce bo miał przedni błotnik w innym kolorze niż reszta auta, diagnosta stwierdził że samochód jest niesprawnyGniew pisze:...to nie dowalą się na przeglądzie

Niezbadane są humory diagnostów...
Kup auto,pojedź na przegląd-za pierwszym razem gruntownie sprawdzą samochód,później zrób lift i jeździj do tego samego gościa,jak Cię już pozna i samochód to nie robi problemów.
Wj/Wg