klamka samurai
Moderator: Albert_N
klamka samurai
Oryginalna jest nie tylko trudno dostępna ale także bardzo droga.Może koledzy mają wiedzę na temat zamienników pasujących np. od innych modeli suzuki?
Re: klamka samurai
Przerabialem ten temat. Zamienników nie ma. Uszkodzona da sie naprawic. Peka czarny plastik w najwezszym miejscu. Ja wywiercilem otwor i wkleilem stalowy bolec. Duzo prosciej kupic uzywke ale nie ma zabawy.
kolo123 pisze:Oryginalna jest nie tylko trudno dostępna ale także bardzo droga.Może koledzy mają wiedzę na temat zamienników pasujących np. od innych modeli suzuki?
na pewno będzie pasowała z mojego tajnego zapasu, ale również jest bardzo droga jak na kawał plastiku - 900zł

Zawieś do kogoś co zajmuje się klejeniem zderzaków i innych plastików to ci to zespawa i będzie działać.
Samemu niema sensu się bawić, usługa taka mnie kosztowała 10zł a klej który ją wcześniej kleiłem ok.20zł i było g.wno z tego
Samemu niema sensu się bawić, usługa taka mnie kosztowała 10zł a klej który ją wcześniej kleiłem ok.20zł i było g.wno z tego
ja zawoziłem swoje dwie klamki do gościa który spawa plastyki działają do dziś koszt naprawy po 20 zł mysle że warto
Samurai 1.3 "99 Esmeralda green - powoli sobie dłubiemy 

Dzięki,chyba pospawam...
Czy wszystkim pękają klamki od kierowcy
- moją udało sie skleić klejem na gorąco + śruba i działa - moze spróbować dorobić stalowe - chwila zabawy bedzie ale klamki będą wieczne...

Go big or go home
Qr...stwo pęka w najwęższym miejscu. Wg mnie nie da się dobrze zespawać. Popieram patent kolegi wyżej ze śrubą i klejem.
zdaje sie gdzieś w usa można zanabyc aluminiowe
oczywiscie za niemałą kase
,mi strzeliła od kierowcy i tylnej klapy po sklejeniu narazie odpukać tfu tfu trzymają nawet na mrozie

oczywiscie za niemałą kase

,mi strzeliła od kierowcy i tylnej klapy po sklejeniu narazie odpukać tfu tfu trzymają nawet na mrozie

tez mi padła od strony kierowcy i.... otwieram od strony pasażera - dam do spawania albo zamienie stronami - z obu stron sa takie same i mozna przelozyc czy sie czyms roznia?
był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
nie sa takie same prawa klamka jest taka jak w klapie a lewa jest inna
Dodge Dakota 4.7 V8
Suzuki Samurai 1.9D
Suzuki Samurai 1.9D
jak w klapie? tej z tyłu? (bo innej chyba nie ma
) ja tam mam taka pionowa listewke ktora w srodku z prawej ma wciskany knefel i nijak to podobne do tego co na drzwiach 

dawalem link niedawno do setu metalowych klamek z US, wcale tragicznie to nie wychodzilo cenowo.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
bo chodzi o blaszankepavelk pisze:jak w klapie? tej z tyłu? (bo innej chyba nie ma ) ja tam mam taka pionowa listewke ktora w srodku z prawej ma wciskany knefel i nijak to podobne do tego co na drzwiach

no tak
a ktos te klamki z us motal? warto czy nie bo nie moge jakos linka odszukac...?
znalazłem - 55 USD to nie jest tragedia?!?!?!?!?!

a ktos te klamki z us motal? warto czy nie bo nie moge jakos linka odszukac...?
znalazłem - 55 USD to nie jest tragedia?!?!?!?!?!
Tu masz link do tematu o klamkach
http://www.forum4x4.pl/search.php?st=0& ... id%5B%5D=7
A tu link do klamek co podawał Albert
http://www.roadlessgear.com/page/RGL/PROD/B/RG419
http://www.forum4x4.pl/search.php?st=0& ... id%5B%5D=7
A tu link do klamek co podawał Albert
http://www.roadlessgear.com/page/RGL/PROD/B/RG419
nie ważne jak! ważne że w teren
To nie szarpać tak za klamki, trzeba je z uczuciem traktować
U nas od strony pasażera jest z jednej str pęknięta ale już ponad rok tak chodzi

U nas od strony pasażera jest z jednej str pęknięta ale już ponad rok tak chodzi

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Dobrze byłoby też wyregulować przy jak mocnym pociągnięciu klamki otwieraja się drzwi. Na ogół jest tak, że zamek otwiera dopiero w najwyzszym położeniu klamki i przez to trzeba mocniej pociągnąć co doprowadza do pęknięcia. Najlepiej klamkę wyjąć, przesmarować i dobrze wyregulować.
nie ważne jak! ważne że w teren
orginalna w aso do nabycia na zamówienie z Niemcowni ..
koszt ok. 140 pln
... tylko trzeba zaznaczyć która strona bo nie ogarniają i pakują jak leci .. 
koszt ok. 140 pln

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
140 zł za nówkę to lepszy interes niż 60 zł za przyrdzewiałą używkę 

samurai blaszanka 93
73 pisze:140 zł za nówkę to lepszy interes niż 60 zł za przyrdzewiałą używkę
też mi się tak wydawało więc nie kombinowałem ...
czas wymiany ok. 20 min

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Sam ją wreszcie naprawiłem.Solidny wkręt od strony uchwytu klamki i spora porcja distalu w miejscu pęknięcia a także w rowki i zagłębienia.Trzyma bdb.
I znowu Ci pęknie.
Ja se dorobiłem całą stalową z kwadratu 12 mm. Cała Suzuki się rozleci a klamka przetrwa
Ja se dorobiłem całą stalową z kwadratu 12 mm. Cała Suzuki się rozleci a klamka przetrwa

Nissan pickup, Suzuki Samurai
http://vimeo.com/31952112
http://vimeo.com/31952112
- szerokimost
wukor pisze:I znowu Ci pęknie.
to zapodaj foto tego patentu

Samiec