sprężyny do vitary
Moderator: Albert_N
sprężyny do vitary
jakie sprężyny do liftu vitary90r 3d kabrio
old men emu,ironmen
old men emu,ironmen
Re: sprężyny do vitary
jak chcesz orginaly to iroman
old to g.....
dobre irony dostepne sa u Zibiego
a jak niechcesz przeplacac to idz w zaminniki
przod mercedes 124 - obrucone mocowania amortyzatorow
tyl jak stryjenka uwaza - samara , felicja. e36
ja polecam crv
amorki lublin. polonez , omega
old to g.....
dobre irony dostepne sa u Zibiego
a jak niechcesz przeplacac to idz w zaminniki
przod mercedes 124 - obrucone mocowania amortyzatorow
tyl jak stryjenka uwaza - samara , felicja. e36
ja polecam crv
amorki lublin. polonez , omega
Trzydziestka na karku a zachowanie jak z forum onetu.
Dzień dobry.
Jak chcesz zestaw firmowy to jakościowo dobry jest OME, choć daje minimalny lift. Kiepski, choć wyższy jest Ironman. A jak chcesz dobrze i niedrogo to użyj opcji "szukaj".
Dzień dobry.
Jak chcesz zestaw firmowy to jakościowo dobry jest OME, choć daje minimalny lift. Kiepski, choć wyższy jest Ironman. A jak chcesz dobrze i niedrogo to użyj opcji "szukaj".
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
wolałbym orginały
chyba lepiej tłumienie itp dobrane
chyba lepiej tłumienie itp dobrane
kto bogatemu zabroni\

Witam. Myślę że kolega [/Maq b] dobrze napisał ,,szukaj " . Już co jak co ale o sprężynach to napisano chyba z tysiąc postów . I rozpoczynanie od nowa tych samych tematów chyba nie ma sensu . Moja rada na lenistwo to jeszcze raz ,, szukaj " bo wystarczy tylko przeglądnąć 3 strony ostatnich tematów a już są wątki ze sprężynami . Pozdrawiam
Jarek
Jarek
Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
Tel w razie czego 501-372-508
Tel w razie czego 501-372-508
Możesz też zastosować zestaw Dobinsona a tu masz konkurencyjne forum suzuki : http://suzuki.a-ng.eu/forum/index.php?s ... c1559a8e89 , jest trochę o liftach.
Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
troche
tam prace magisterskie pisali na podstawie tych infrmacji

tam prace magisterskie pisali na podstawie tych infrmacji
chodzi mi o opinie kto na takich jeżdzi
ja jezdze na mercu z przodu i e 36 z tylu i jest ok
- mariuszfila
I to jest jedno z tańszych i lepszych rozwiązańmilas pisze:ja jezdze na mercu z przodu i e 36 z tylu i jest ok

Y61
Hej. Mam przód- merc twarde,sportowe bez obcinania( fabrycznie są niższe) i odwrócone mocowanie amorów( gazowe) : twardo, oj twardo. Co słabo trzymało to puściło - w tym maska ( oparła się na szybie w trakcie jazdy)
Tył sprężyny felicja kombi bez podcinania, monroe sensatrack 1106 - pięknie robi. Koszt całkowity - 300zeta lift+ 400 amory przód. Całorocznie MT 225/15.
Wnioski ogólne: Mi wystarczy ale jak komu i do czego trzeba, pod jakie kółko itd, itd, itp......Gdybym miał powtórzyć manewr liftu z kasą na komplet OME albo Calmini wybrałbym to samo co mam, a za resztę kasy założyłbym blokadę mostu na tył przynajmniej
Tył sprężyny felicja kombi bez podcinania, monroe sensatrack 1106 - pięknie robi. Koszt całkowity - 300zeta lift+ 400 amory przód. Całorocznie MT 225/15.
Wnioski ogólne: Mi wystarczy ale jak komu i do czego trzeba, pod jakie kółko itd, itd, itp......Gdybym miał powtórzyć manewr liftu z kasą na komplet OME albo Calmini wybrałbym to samo co mam, a za resztę kasy założyłbym blokadę mostu na tył przynajmniej

myślałem o sprężynach progresywnych takie oferują tylko markowi producenci czyli
na małym ugięciu miękka a im więcej się ugina to twardo
na małych nierównościach podobno dobrze wybierają a jak trzeba są twarde
PDmoos mam założonego lockrighta warte tych pieniędzy
na małym ugięciu miękka a im więcej się ugina to twardo
na małych nierównościach podobno dobrze wybierają a jak trzeba są twarde
PDmoos mam założonego lockrighta warte tych pieniędzy
progresywna mozna zrobic w polspringu koszt ok 200zl sztuka