Vitara 1,6 tylny most z LSD
Moderator: Albert_N
Vitara 1,6 tylny most z LSD
Witam koledzy!
Ja osobiście jestem posiadaczem patrola, ale mam pytanko w sprawie Vitary (kolega myśliwy posiada taką i chciałbym mu troche pomóc).
Mianowicie jak poznać czy dany model Vitary posiada tylny most z LSD(oczywiście bez ingerencji w dyfer).Auto jest z 1999 roku, 1,6 benzyna, typ ET,variant V01V, version V01VMAMN, category M1.
Po zapoznaniu się z instrukcją obsługi wynika że Vitary (niektóre modele ) były fabrycznie wyposażone w LSD.
Z testów przeprowadzonych w jeździe wynika że ten egzemplarz nie ma LSD lub to LSD nie działa.
Dzieki z góry za podpowiedzi.
Ja osobiście jestem posiadaczem patrola, ale mam pytanko w sprawie Vitary (kolega myśliwy posiada taką i chciałbym mu troche pomóc).
Mianowicie jak poznać czy dany model Vitary posiada tylny most z LSD(oczywiście bez ingerencji w dyfer).Auto jest z 1999 roku, 1,6 benzyna, typ ET,variant V01V, version V01VMAMN, category M1.
Po zapoznaniu się z instrukcją obsługi wynika że Vitary (niektóre modele ) były fabrycznie wyposażone w LSD.
Z testów przeprowadzonych w jeździe wynika że ten egzemplarz nie ma LSD lub to LSD nie działa.
Dzieki z góry za podpowiedzi.
Re: Vitara 1,6 tylny most z LSD
z tego co sie orientuje to jest napisane na tylnym moście ze ma lsd ?
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
To powiedz jeszcze w którym miejscu i jak (grawerka, przetłoczka, tabliczka metalowa, czy może naklejka która być może odpadła 5-lat temu w błocie). Bez obrazy kolego niestety nic takiego nie zauważyłem( przynajmniej w okolicy dyfra). Chodzi mi o rozpoznanie po numerze serii lub typie itp.
najlatwiej sprawdzic czy jest lsd czy go nie ma [lub nie dziala] podnoszac samochod i zakrecic kołami. jak beda sie krecily w tym samym kierunku to oznacza, ze lsd jest i dziala - jesli jednak beda sie krecily w przeciwnych kierunkach, bedzie to oznaczalo, ze lsd nie ma lub nie dziala.
we who are not as others
jest taka gustowna zolta naklejka na tylnym moscie
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
nawet mnie nie denerwujcie!!!
u mnie jej nie ma - lsd z reszta tez brak

ci co trafia na viertarke z fabrycznym lsd to maja szczescie.
[przynajmniej wiem jak sprawdzic czy jest i czy dziala
]

u mnie jej nie ma - lsd z reszta tez brak

ci co trafia na viertarke z fabrycznym lsd to maja szczescie.
[przynajmniej wiem jak sprawdzic czy jest i czy dziala

we who are not as others
Tak z ciekawości...Żadnych innych oznaczeń nie ma?o taka
Pamiętam że jeden z Kolegów który już długo się tu nie pojawia miał Vitarę z LSD ale nie pomnę teraz kto to..
LT Sven Hedin prawie terenówka.
Chyba nie.michał-z pisze:Tak z ciekawości...Żadnych innych oznaczeń nie ma?o taka
Pamiętam że jeden z Kolegów który już długo się tu nie pojawia miał Vitarę z LSD ale nie pomnę teraz kto to..
Kolega kiedyś badał temat mocniej i twierdzi że sporo Vitar na rynek włoski miało fabrycznie montowane LSD. Z tym że w grę wchodziły jakieś wybrane roczniki. Ile w tym prawdy, nie sprawdzałem

Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Podjechać lub zadzwonić do ASO, podać VIN i powiedzą.. Albo samemu sobie sprawdzić na http://www.detali.ruKonradSz pisze:Chodzi mi o rozpoznanie po numerze serii lub typie itp.
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
- mariuszfila
Moja vitarka rocznik 1990 przytargana z Itali posiada LSD i żółtą jak to ktoś określił milas " gustowną " naklejke z napisem LSD. W serwisie Suzuki to g..wno wiedzą jak dzwoniłem z zapytaniem jaki olej mam tam nalać to facet nie wiedział co to jest to LSD, a dzwoniłem do dwóch różnych ASO 

Y61
no i jaki w końcu olej tam nalałeś ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
SHELL spirax A90LS ja flewam bo nic innego w okolicy nie znalazłem
Vitara 1,6L 8v SIMEX 30" LSD
Podjechać lub zadzwonić do ASO, podać VIN i powiedzą.. Albo samemu sobie sprawdzić na http://www.detali.ruPodjechać lub zadzwonić do ASO, podać VIN i powiedzą.. Albo samemu sobie sprawdzić na http://www.detali.ruKonradSz pisze:Chodzi mi o rozpoznanie po numerze serii lub typie itp.
Właśnie to dzisiaj zrobiłem i po wpisaniu VIN gościu stwierdził że nic mu nie wyskakuje na temat mostu. Dziwne?!
- mariuszfila
Jakiś wyrób BP , dokładnie nie pamiętamTomaszRT pisze:no i jaki w końcu olej tam nalałeś ?

Y61