jak zwykle obroty.
Moderator: Albert_N
jak zwykle obroty.
witam szukalem na forum odpowiedzi ale jednoznacznej nie znalazłem a mianowicie. vitara 1,6 8v 90r . jak zimny silnik to obroty 2000,2500 po pewnym czasie około 10min obroty skaczą od 2000 do 1500 następnie stają różnie 1500,1000,800 .więc ogromna prośba o pomoc 

Re: jak zwykle obroty.
Ale jaką pomoc?
generalnie wygląda, że jest ok.
najpierw zimny silnik odpalany jest na ssaniu, z czasem jak sie rozgrzewa to i ssanie odpuszcza i obroty spadaja.
no chyba ze na tych ośmiuset mocy mu brakuje i gasnie.....jak nie, to czym sie martwisz?
generalnie wygląda, że jest ok.
najpierw zimny silnik odpalany jest na ssaniu, z czasem jak sie rozgrzewa to i ssanie odpuszcza i obroty spadaja.
no chyba ze na tych ośmiuset mocy mu brakuje i gasnie.....jak nie, to czym sie martwisz?
SJ 413 '87
wez pod uwage to ze jest zimna, wiec jezeli objaw pojawia sie zima to jest jak najbardziej ok
u mnie obecnie jest tak w vitarze
ze odpadam mam 2500 - 3000 tys
po jakis czasie obroty spadaja, az w koncu zatzymuja sie na 1000-600
wiec norma
u mnie obecnie jest tak w vitarze
ze odpadam mam 2500 - 3000 tys
po jakis czasie obroty spadaja, az w koncu zatzymuja sie na 1000-600
wiec norma
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
chodzi mi oto ze obroty faluja od 2000 do1500 i trwa to jakieś 30min a tak wogóle to długo się nagrzewa nawet jak jestnagrzany i go wyłoncze na jakieś 2min to po odpaleniu trzyma jakieś 20min 2000 obr co to może być
termostat wymieniony,podcisnienia przewody,sterownik bez poprawy.
miałem podobnie w vitce, moja jeszcze strzelała z wydechu, koledzy doradzali ze może TPS -czujnki położenia przepustnicy
trzeba to jakos sprawdzić omomierzem czy jakis taki ustrojstwem dokładnie nie wiem bo swoją sprzedałem
pytaj na suzuki.info
trzeba to jakos sprawdzić omomierzem czy jakis taki ustrojstwem dokładnie nie wiem bo swoją sprzedałem

pytaj na suzuki.info
Samurai 1.3 "99 Esmeralda green - powoli sobie dłubiemy