gaźnik pony w sj413

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

mateo206
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

gaźnik pony w sj413

Post autor: mateo206 » ndz lut 07, 2010 4:49 pm

Witam wcześniej pisałem odnośnie problemu z silnikiem teraz mam pytanie do osób które mają zamontowany gaźnik od poniacza...mianowicie po przekręceniu kluczyka elektormagnes cyka po zapaleniu auta coś ciągle trzeszczy w gaźniku czy u was tez tak jest???jak wiadomo jest on od wolnych obrotów i czasami jak jade auto zaczyna gasnąć a za chwile znowu odpala i jedzie kable mam donbrze podpiete zreszta prawie każda część w tym aucie jest wymieniona włącznie z pompa itd. o czym juz pisałem na forum... dodam jeszcze ze auto chodzi super ale po mniej wiecej 15 20 minutach jazdy auto gasnie i nie chce zapalić czy to może być spowodowane tym elektromagnesem w gaźniku???

budi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: gaźnik pony w sj413

Post autor: budi » pn lut 08, 2010 4:50 pm

czesc,

niestety nie jestem w stanie Ci pomóc bo sam dopiero zamierzam założyć gaźnik od poniacza i tu mam prośbe może będziesz mógł mi pomóc.Byłem ostatnio na szrocie to powiedzieli mi że są jakies trzy rodzaje gaźników do poniacza 1.5. Może wiesz coś na ten temat i wiesz który najlepiej pasuje do samuraja i po czym go rozpoznać.

Dzięki

Pozdrawiam

mateo206
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mateo206 » pn lut 08, 2010 7:51 pm

Witam powiem tak ja znalazłem na allegro i kupiłem ale od razu wysłałem do faceta Michał hetman zajmuje sie regeneracja gaźników facet wziął jakieś 200 pare złotych ale gaźnik mam nówka sztuka...Każdy gaźnik pasuje najlepiej jakbyś kupił gaźnik z ręcznym ssaniem bo masz wszystko gotowe do podpięcia a czy z 1,3 a 1,5 bez różnicy ja mam dwa kupiłem na allegro żeby mieć zapasowy są takie same i jeden facet napisał że to gaźnik z 1,3 a drugi pisał że z 1,5 :)...Powiem szczerze że jesli dostaniesz taki gaźnik wyślij go do tego faceta pytanie czemu??? chodzi o to że membramki i przepony jesli nie są zalane benzyna i się zeschna podpinając taki gażnik popekają i szkoda tylko pracy chyba że trafisz na taki który był nie dawno wyciagnięty bo zapewne każdy ci tak powie a tak nie jest, ja w obu gaźnikach miałem pouszkadzane w/w elementy, a pozatym jesli ktos jeżdził na gazie to tym bardziej taki gaźnik trzeba oddać do regeneracji bo nie bedzie działał albo szybko sie skończy.

mateo206
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mateo206 » pn lut 08, 2010 7:52 pm

Tutaj masz link z zdjęciami tego gaźnika http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=60920

budi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: budi » pn lut 08, 2010 9:45 pm

dzieki bardzo za info i za linka

pozdrawiam

mateo206
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mateo206 » czw lut 11, 2010 10:21 pm

Witam wina była przekaźnika który znajduje sie kolo skrzynki z bezpiecznikami napiecie do zaworu elektromagnetycznego podpialem do kabli od radia i wszytsko gra...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”