gaźnik pony w sj413
Moderator: Albert_N
gaźnik pony w sj413
Witam wcześniej pisałem odnośnie problemu z silnikiem teraz mam pytanie do osób które mają zamontowany gaźnik od poniacza...mianowicie po przekręceniu kluczyka elektormagnes cyka po zapaleniu auta coś ciągle trzeszczy w gaźniku czy u was tez tak jest???jak wiadomo jest on od wolnych obrotów i czasami jak jade auto zaczyna gasnąć a za chwile znowu odpala i jedzie kable mam donbrze podpiete zreszta prawie każda część w tym aucie jest wymieniona włącznie z pompa itd. o czym juz pisałem na forum... dodam jeszcze ze auto chodzi super ale po mniej wiecej 15 20 minutach jazdy auto gasnie i nie chce zapalić czy to może być spowodowane tym elektromagnesem w gaźniku???
Re: gaźnik pony w sj413
czesc,
niestety nie jestem w stanie Ci pomóc bo sam dopiero zamierzam założyć gaźnik od poniacza i tu mam prośbe może będziesz mógł mi pomóc.Byłem ostatnio na szrocie to powiedzieli mi że są jakies trzy rodzaje gaźników do poniacza 1.5. Może wiesz coś na ten temat i wiesz który najlepiej pasuje do samuraja i po czym go rozpoznać.
Dzięki
Pozdrawiam
niestety nie jestem w stanie Ci pomóc bo sam dopiero zamierzam założyć gaźnik od poniacza i tu mam prośbe może będziesz mógł mi pomóc.Byłem ostatnio na szrocie to powiedzieli mi że są jakies trzy rodzaje gaźników do poniacza 1.5. Może wiesz coś na ten temat i wiesz który najlepiej pasuje do samuraja i po czym go rozpoznać.
Dzięki
Pozdrawiam
Witam powiem tak ja znalazłem na allegro i kupiłem ale od razu wysłałem do faceta Michał hetman zajmuje sie regeneracja gaźników facet wziął jakieś 200 pare złotych ale gaźnik mam nówka sztuka...Każdy gaźnik pasuje najlepiej jakbyś kupił gaźnik z ręcznym ssaniem bo masz wszystko gotowe do podpięcia a czy z 1,3 a 1,5 bez różnicy ja mam dwa kupiłem na allegro żeby mieć zapasowy są takie same i jeden facet napisał że to gaźnik z 1,3 a drugi pisał że z 1,5
...Powiem szczerze że jesli dostaniesz taki gaźnik wyślij go do tego faceta pytanie czemu??? chodzi o to że membramki i przepony jesli nie są zalane benzyna i się zeschna podpinając taki gażnik popekają i szkoda tylko pracy chyba że trafisz na taki który był nie dawno wyciagnięty bo zapewne każdy ci tak powie a tak nie jest, ja w obu gaźnikach miałem pouszkadzane w/w elementy, a pozatym jesli ktos jeżdził na gazie to tym bardziej taki gaźnik trzeba oddać do regeneracji bo nie bedzie działał albo szybko sie skończy.

Tutaj masz link z zdjęciami tego gaźnika http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=60920
dzieki bardzo za info i za linka
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam wina była przekaźnika który znajduje sie kolo skrzynki z bezpiecznikami napiecie do zaworu elektromagnetycznego podpialem do kabli od radia i wszytsko gra...