vitka 1.6 16v---gaz??
Moderator: Albert_N
vitka 1.6 16v---gaz??
witma
mam problem z vitka 1.6 16v ...a problem to instalcaja gazowa ... a jeszcze blizej to przeplywomierz "tlokowy"... brak wolnych obrotow na gazie na benzynie idealne
mam problem z vitka 1.6 16v ...a problem to instalcaja gazowa ... a jeszcze blizej to przeplywomierz "tlokowy"... brak wolnych obrotow na gazie na benzynie idealne
Re: vitka 1.6 16v---gaz??
zwykła czy sekwencja 

teraz..... GV II - 2,4L/170KM + 2cale(lovels/efs) + cooper discoverer AT3 225/75r16 + LPG pod budą
no wlasnie zwykla jak ustawisz gaz benzyna pracuje hu,,owo i odwrotnie ... nie ma pomyslu na pzreplywke
Na zwykłej to długo nie pojeżdzisz bo przy pierwszym strzale spalisz przepływomierz..1,6 16v nie nadaje się do zwykłej instalacji gaz...
A MOŻE JUŻ GO SPALIŁEŚ
...rozgrzej silnik....ustaw obroty na benzynie ok.800...a następnie gdy obroty są równe wyjmij wtyczkę z przepływomierza,,jeśli on jest uszkodzony to obroty po wyjęciu wtyczki się nie zmienią....może tą drogą trzeba iść 

teraz..... GV II - 2,4L/170KM + 2cale(lovels/efs) + cooper discoverer AT3 225/75r16 + LPG pod budą
kumpel tyra vitke 98r 16v na zwykłym gazie od 6 lat z uwalona przepływką i nic złego sie nie dzieje zmień gazownika u niego na początku dużo paliła około 20 gazu na 215 at a teraz w 13 sie mieści
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Dobrze napisałeś
tyra
....ale jeśli ktoś nie chce zatyrać siebie i swojej vitarki....to robi inaczej
....no chyba że ma ma ona służyć tylko do wariactw w terenie... 

akurat jego vitka terenu nigdy nie widziała i nie zobaczy jest to totalna seria piekna i odpicowana
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

witam
ja przy moim lpg przetestowałem kilka parowników
---BRC
---LOVATO 90kW (b. dobry parownik -ale z 16v niespecjalnie sie reguluje)
---AG 140kW(b. popularny na naszym rynku) ale gówniany technicznie
i nie chciał silnik stabilnie pracować
dopiero po założeniu parownika EMMEGAZ/ELPIGAZ pojawiła się czuła regulacja wolnych obrotów i jest idealna wspólpraca tego parownika z mixerem 38mm (przy przepustnicy) regulacja na registrze(sruba) ,bez komputerów
przy tej konfiguracji silnik zapala po sekundzie na LPG
standardowo z uszkodzonym przepływomierzem od pierwszego strzału(warto posylikonować aparat zapłonowy)
wymiana sondy (mimo iz bez emulatora) spadło zuzycie LPG
jak gaz może przeszkadzać w pracy na benzynie??no wlasnie zwykla jak ustawisz gaz benzyna pracuje hu,,owo i odwrotnie ... nie ma pomyslu na pzreplywke
ja przy moim lpg przetestowałem kilka parowników
---BRC
---LOVATO 90kW (b. dobry parownik -ale z 16v niespecjalnie sie reguluje)
---AG 140kW(b. popularny na naszym rynku) ale gówniany technicznie

przy tej konfiguracji silnik zapala po sekundzie na LPG
standardowo z uszkodzonym przepływomierzem od pierwszego strzału(warto posylikonować aparat zapłonowy)
wymiana sondy (mimo iz bez emulatora) spadło zuzycie LPG
SUZUKI VITARA wahacze (produkuje je)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82e ... 14956.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82e ... 14956.html
dzieki za podpowiedzi ... przeplywka jeszcze dobra narazie nic nie strzela tylko ze na benzynie na niskich delikatnie gubi obroty