linka prędkościomierza z alle....
Moderator: Albert_N
linka prędkościomierza z alle....
mam pytanie czy są różne rodzaje linek prędkościomierza do samca? linka jest nowa kupiłem ją na all..... od jakiejś firmy z krakowa ale działała może z 5 km potem nic po wyjęciu z reduktora i próbie wkrętarką licznik żyje po kilkukrotnych próbach zamocowania od nowa nic, w czym może być rzecz?
Re: linka prędkościomierza z alle....
ślimak w reduktorze sprawny ? końcówki linek takie same ?
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
końcówka od strony licznika na pewno bo jak mówię na wkrętarce bangla troszku mnie nie podoba się od strony reduktora tak jakby za płytko wchodziła dodam ze mam santane
1. ukręcona płetwa w reduktorze (czy śruba do mocowania linki oryginał czy coś dobierałeś? to ważne bo to częsta przyczyna ukręcenia płetwy... jak się za mocno linkę "dokręci"
)
2. zmielony ślimak
3. ślimak na choince obraca się (rzadko spotykany przypadek! osobiście widziałem takie coś tylko raz!)
ew za płytko wsadzasz linkę

2. zmielony ślimak
3. ślimak na choince obraca się (rzadko spotykany przypadek! osobiście widziałem takie coś tylko raz!)
ew za płytko wsadzasz linkę

jak wchodzi za płytko to ustaw linkę na płetwę (przyświeć latareczką czy inną świeczką)
wkładałem ile się da i świecąc i na czuja śruba mocująca wygląd oki tylko frez na końcówce linki jakby był za płytko jutro musze spr czy kręci się ta płetwatlko że rwa kulszowa mi w plecy wlazła i ledwie dupe ciągam