Hamulce blokuja sie podczas jazdy!!!????
Moderator: Albert_N
Hamulce blokuja sie podczas jazdy!!!????
Witam
Po Roku zachwycenia zestawem pompa serewo vitra w samuraiu zaczęły sie problemy , a konkretnie blokuje mi przednie hamulce i to konkretnie bo w extremalnym wypadku nie moglem sie uciągnąć na reduktorze i na 1 biegu dzieje sie to po przejechaniu mkilometra a czasem jeżdże tydzień i jest ok
(dziwne)
Co juz sprawdzałem wymieniałem:
1. Wymiana prowadnic przednich zacisków
2. Tłoki wyczyszczone i nowe uszczelnienie w zaciskach ( wszystko pływa ładnie i gładko)
3.Tarccze były nówki 2 lata temu chyba koyo ale sa nadał gładkie i proste
4.Płyn wymieniomy już chyba ze 2 razy ( z tym że na dot4!!??)
5.Układ odpowietrzony
6.Odłączyłem serwo blokowanie jest rzadsze ale nieznacznie
Pomóżcie podpowiedzcie co go boli czy to pompa a jeśli pompa to dlaczego tyło chodzi normalnie
Po Roku zachwycenia zestawem pompa serewo vitra w samuraiu zaczęły sie problemy , a konkretnie blokuje mi przednie hamulce i to konkretnie bo w extremalnym wypadku nie moglem sie uciągnąć na reduktorze i na 1 biegu dzieje sie to po przejechaniu mkilometra a czasem jeżdże tydzień i jest ok
(dziwne)
Co juz sprawdzałem wymieniałem:
1. Wymiana prowadnic przednich zacisków
2. Tłoki wyczyszczone i nowe uszczelnienie w zaciskach ( wszystko pływa ładnie i gładko)
3.Tarccze były nówki 2 lata temu chyba koyo ale sa nadał gładkie i proste
4.Płyn wymieniomy już chyba ze 2 razy ( z tym że na dot4!!??)
5.Układ odpowietrzony
6.Odłączyłem serwo blokowanie jest rzadsze ale nieznacznie
Pomóżcie podpowiedzcie co go boli czy to pompa a jeśli pompa to dlaczego tyło chodzi normalnie
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Re: Hamulce blokuja sie podczas jazdy!!!????
Pompę wymień i będzie cacy. Tył chodzi normalnie bo ma 2 oddzielne sekcje.
Miałem tak jeszcze w śp. Nivie parę lat temu.
Miałem tak jeszcze w śp. Nivie parę lat temu.
czy sekcje nie przcują czasem po przekątnej ?
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
-
- jestem tu nowy...
jeśli blokują się po naciśnięciu na hamulec (nie odpuszczają) to sprawdź czy nie masz rozwarstwionego przewodu elastycznego, ja tak miałem w płaskim.
frontera
www.opelfrontera.pl
www.opelfrontera.pl
przewody odpadają bo sa nowe wymieniałem przy przeróbce zawiasu poza tym blokuje stopniowo podczas jazdy
5.12 w mostach itp itd

Sprezyna powrotna przy pedale jestviperecki pisze:przewody odpadają bo sa nowe wymieniałem przy przeróbce zawiasu poza tym blokuje stopniowo podczas jazdy

Pozdrawiam
sj 425 606468554
oooo z tym pedałem i śruba regulacyjna może być dobry trop ide myc suczka i badam sprawe dzieki meenia dam znac czy to to
5.12 w mostach itp itd

Też sądzę, że pompa jest w "pracy" bo nie ma luzu między serwem a pedałem.meenia pisze:Sprezyna powrotna przy pedale jestviperecki pisze:przewody odpadają bo sa nowe wymieniałem przy przeróbce zawiasu poza tym blokuje stopniowo podczas jazdyczasem sie zdarza ze ciezar pedalu lekko naciska tloczek pompy, ewentualnie na precie wychodzacym z serwo powinna byc sruba regulacyjna, trzeba lekko wkrecic. Jesli tlok pompy bedzie lekko wcisniety to plyn nie bedzie wracal do zbiorniczka po odpuszczeni hamulca i bedzie sie grzalo, jak sie zagrzeje to cisnienie dodatkowo wzrosnie i stoimy. Jak nie pomoze to wymienic pompe.
Pozdrawiam

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
pompa rozebrana do gołego umyta wyczyszczona gumki całe poskładana luz pomiedzy serwem ustawiony na 5mm zalana nowym olejem i odpowietrzona na razie nie blokuje ale przejechałem 10 m w garażu jutro testy
i niestety pudrem syfa nie wyleczysz , pompa do wymiany , hebli niemalże brak , a i tak blokuja po kilku kilometrach
i niestety pudrem syfa nie wyleczysz , pompa do wymiany , hebli niemalże brak , a i tak blokuja po kilku kilometrach
5.12 w mostach itp itd