Wolne wycieraczki

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

yoger

Wolne wycieraczki

Post autor: yoger » wt mar 23, 2010 3:39 pm

Po wczorajszym wypadzie wycieraczki zaczely pracowac naprawde wolno, tak samo we wszystkich trybach. Dodam tylko ze ton blota nie zgarnialy tylko mzawke w drodze powrotnej.
No to od początku

Awatar użytkownika
TomaszRT

Re: Wolne wycieraczki

Post autor: TomaszRT » wt mar 23, 2010 4:35 pm

może się powoli zacierają.. smarowałeś ośki wycieraczek kiedyś ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

Awatar użytkownika
Cybm

Post autor: Cybm » wt mar 23, 2010 4:58 pm

Rozbierz przekaznik zespolony...ja kiedys jak rozebralem i zle zlozylem to tez tak mialem...przyczyna bylo zle ustawienie tych blaszek...moze Ci przeskoczyly...tylko uwazaj bo tam kupa sprezynek i innych malych dupereli...ale dasz rade...
SJ 413(gaźnik + LPG) -> Vitara JLX 1.6 8v -> lr Discovery 300TDi

meenia

Post autor: meenia » wt mar 23, 2010 7:55 pm

yoger pisze:Po wczorajszym wypadzie wycieraczki zaczely pracowac naprawde wolno, tak samo we wszystkich trybach. Dodam tylko ze ton blota nie zgarnialy tylko mzawke w drodze powrotnej.

U mnie jak zaczely wolno dzialac, to byl to koniec silniczka, trzeba polozyc szybe i sprawdzic na poczatek tak jak juz wspominano czy mechanizm sie nie zaciera jak nie to mozliwe ze bedzie jak u mnie. Zalozylem silniczek od angolskiego audi a4, bo taki mialem trzeba bylo tylko rozwiercic kilka otworkow i przelozyc wtyczke, teraz wycieraczki smigaja jak wsciekle nawet z tona blota. Mam kilka roznych silniczkow i z tego co patrzylem to wiekszosc powinna pasowac po malych modyfikacjch.

Pozdrawiam
sj 425 606468554

Awatar użytkownika
okino

Post autor: okino » wt mar 23, 2010 9:53 pm

meenia pisze:..... trzeba polozyc szybe i sprawdzic na poczatek tak jak juz wspominano czy mechanizm sie nie zaciera jak nie to mozliwe ze bedzie jak u mnie.
no niby coś w tym jest - w Samim cabrio wiem jak położyć szybę ale w Vitarze Long ?? :(
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15

meenia

Post autor: meenia » wt mar 23, 2010 10:04 pm

okino pisze:
meenia pisze:..... trzeba polozyc szybe i sprawdzic na poczatek tak jak juz wspominano czy mechanizm sie nie zaciera jak nie to mozliwe ze bedzie jak u mnie.
no niby coś w tym jest - w Samim cabrio wiem jak położyć szybę ale w Vitarze Long ?? :(
Da sie, trzeba katowke i 2 tarcze do ciecia :)21

Podszedlem do sprawy samurajowo, w vitarze jest dostep z komory silnika, nie wiem czy w kazdej.

Pozdrawiam
sj 425 606468554

Awatar użytkownika
ŁeLeK

Post autor: ŁeLeK » wt mar 23, 2010 10:10 pm

SPRAWDŹ MASE !!! tzn. czy minus od wycieraczek czasem nie jest zaśniedziały ;) bynajmniej u mnie tak było
4x4 Tczew

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”