Wolne wycieraczki
Moderator: Albert_N
Wolne wycieraczki
Po wczorajszym wypadzie wycieraczki zaczely pracowac naprawde wolno, tak samo we wszystkich trybach. Dodam tylko ze ton blota nie zgarnialy tylko mzawke w drodze powrotnej.
No to od początku
Re: Wolne wycieraczki
może się powoli zacierają.. smarowałeś ośki wycieraczek kiedyś ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Rozbierz przekaznik zespolony...ja kiedys jak rozebralem i zle zlozylem to tez tak mialem...przyczyna bylo zle ustawienie tych blaszek...moze Ci przeskoczyly...tylko uwazaj bo tam kupa sprezynek i innych malych dupereli...ale dasz rade...
SJ 413(gaźnik + LPG) -> Vitara JLX 1.6 8v -> lr Discovery 300TDi
yoger pisze:Po wczorajszym wypadzie wycieraczki zaczely pracowac naprawde wolno, tak samo we wszystkich trybach. Dodam tylko ze ton blota nie zgarnialy tylko mzawke w drodze powrotnej.
U mnie jak zaczely wolno dzialac, to byl to koniec silniczka, trzeba polozyc szybe i sprawdzic na poczatek tak jak juz wspominano czy mechanizm sie nie zaciera jak nie to mozliwe ze bedzie jak u mnie. Zalozylem silniczek od angolskiego audi a4, bo taki mialem trzeba bylo tylko rozwiercic kilka otworkow i przelozyc wtyczke, teraz wycieraczki smigaja jak wsciekle nawet z tona blota. Mam kilka roznych silniczkow i z tego co patrzylem to wiekszosc powinna pasowac po malych modyfikacjch.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
no niby coś w tym jest - w Samim cabrio wiem jak położyć szybę ale w Vitarze Longmeenia pisze:..... trzeba polozyc szybe i sprawdzic na poczatek tak jak juz wspominano czy mechanizm sie nie zaciera jak nie to mozliwe ze bedzie jak u mnie.

Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
Da sie, trzeba katowke i 2 tarcze do cieciaokino pisze:no niby coś w tym jest - w Samim cabrio wiem jak położyć szybę ale w Vitarze Longmeenia pisze:..... trzeba polozyc szybe i sprawdzic na poczatek tak jak juz wspominano czy mechanizm sie nie zaciera jak nie to mozliwe ze bedzie jak u mnie.![]()

Podszedlem do sprawy samurajowo, w vitarze jest dostep z komory silnika, nie wiem czy w kazdej.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
SPRAWDŹ MASE
! tzn. czy minus od wycieraczek czasem nie jest zaśniedziały
bynajmniej u mnie tak było

4x4 Tczew