felgi 16 cali z nissana + 29 cali AT - warto się czy nie?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Antałek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

felgi 16 cali z nissana + 29 cali AT - warto się czy nie?

Post autor: Antałek » czw cze 10, 2010 9:22 am

...do SJ413
Cena kusi (wliczone przerobienie felgi na mocowanie suzuki), opony w b.dobrym stanie, tylko obawiam się o skutki uboczne takiego rozwiązania po założeniu tych kół do SJ'ta z seryjnym zawieszeniem. Samochód przeznaczony do spokojnej(?) jazdy po polnych i leśnych drogach. Jeśli ktoś miał do czynienia z takimi wynalazkami to będę wdzięczny za podzielenie się spostrzeżeniami.

Awatar użytkownika
matchbox

Re: felgi 16 cali z nissana + 29 cali AT - warto się czy nie?

Post autor: matchbox » czw cze 10, 2010 10:04 am

Antałek pisze:...do SJ413
Cena kusi (wliczone przerobienie felgi na mocowanie suzuki), opony w b.dobrym stanie, tylko obawiam się o skutki uboczne takiego rozwiązania po założeniu tych kół do SJ'ta z seryjnym zawieszeniem. Samochód przeznaczony do spokojnej(?) jazdy po polnych i leśnych drogach. Jeśli ktoś miał do czynienia z takimi wynalazkami to będę wdzięczny za podzielenie się spostrzeżeniami.
Nie wiem co Cie kusi w takim pomyśle ... Co ma oznaczać "przerobienie"? Zaspawane otwory i rozwiercone nowe czy wycinanie wnętrza felgi i przespawanie na włąściwe? Właściwie zrobiona przeróbka będzie więcej kosztować niż kupienie nowej felgi, odpowiedniej dla suzuki 15" czy 16".
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza :)21

Antałek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Antałek » pt cze 11, 2010 10:37 am

Kusi łączny koszt całej operacji. Ale chyba nie dam się skusić i powrócę do pierwotnej koncepcji wąskich 215 lub 225) a wysokich opon na standardowych 'trójkątach'.

Pomijając kwestię przerobienia mocowań, to czy tytułowy zestaw nie powodował by negatywnych skutków ubocznych dla zawieszenia?

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt cze 11, 2010 11:32 am

Antałek pisze:Kusi łączny koszt całej operacji. Ale chyba nie dam się skusić i powrócę do pierwotnej koncepcji wąskich 215 lub 225) a wysokich opon na standardowych 'trójkątach'.

Pomijając kwestię przerobienia mocowań, to czy tytułowy zestaw nie powodował by negatywnych skutków ubocznych dla zawieszenia?
Jeździłem ze dwa lata na felgach 16 (z honkera czy innego wynalazka) i oponami 29/9,5. Nie było żadnych negatywnych efektów.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”