wezyki ukladu paliwowego

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

wezyki ukladu paliwowego

Post autor: czarny bielsko » wt cze 15, 2010 5:44 pm

Nie wiem czy bylo, bo szukalem i nie znalazlem, wiec nie bijcie ;) :)21
mam problem z ukladem odpowietrzania w syfie. Sprawa wyglada tak: w baku tworzy sie cisnienie bo nie ma odpowietrzenia i dzisiaj po dluzszym staniu na sloncu zaczelo mi sie lac z weza, ktory laczy bak z wlewem. Waz popekal i szukam teraz jakiegos rozwiazania, zeby to ustojstwo naprawic. wiecie moze z czego mozna wykonac zamienniki tak zeby to wszystko dzialalo i zeby nie cofalo paliwa z powrotem podczas tankowania?
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: wezyki ukladu paliwowego

Post autor: Kostuch » wt cze 15, 2010 9:50 pm

czarny bielsko pisze:Nie wiem czy bylo, bo szukalem i nie znalazlem, wiec nie bijcie ;) :)21
mam problem z ukladem odpowietrzania w syfie. Sprawa wyglada tak: w baku tworzy sie cisnienie bo nie ma odpowietrzenia i dzisiaj po dluzszym staniu na sloncu zaczelo mi sie lac z weza, ktory laczy bak z wlewem. Waz popekal i szukam teraz jakiegos rozwiazania, zeby to ustojstwo naprawic. wiecie moze z czego mozna wykonac zamienniki tak zeby to wszystko dzialalo i zeby nie cofalo paliwa z powrotem podczas tankowania?
A co rozumiesz przez "nie ma odpowietrzenia"?
Odpowietrzenie idzie do zbiorniczka z węglem pod maską. Tam jest trójstronny zaworek, który powinien załatwiać sprawę ciśnień.
A jak się leje z gumowego wlewu, to trzeba go po prostu wymienić. Jak staniesz w wodzie i się schłodzi, to zassie wodę do baku...
Zobacz w manualu na schemat układu paliwowego, to ci się rozjaśni.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Re: wezyki ukladu paliwowego

Post autor: czarny bielsko » śr cze 16, 2010 6:35 am

Kostuch pisze:A co rozumiesz przez "nie ma odpowietrzenia"?
Odpowietrzenie idzie do zbiorniczka z węglem pod maską. Tam jest trójstronny zaworek, który powinien załatwiać sprawę ciśnień.
A jak się leje z gumowego wlewu, to trzeba go po prostu wymienić. Jak staniesz w wodzie i się schłodzi, to zassie wodę do baku...
Zobacz w manualu na schemat układu paliwowego, to ci się rozjaśni.
Dzieki za info :)2 dzisiaj sobie sciagne manuala i popatrze na uklad
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”