problemy z suzuki sj413

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

mateo206
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

problemy z suzuki sj413

Post autor: mateo206 » śr maja 19, 2010 10:58 pm

Witam wszytskich
Mam problem dotyczacy suzki sj413 z 1987 r na gazniku oczywiscie (pony) w aucie wszystkie podzespoły wymieniłem silnik zrobiony aparat zapłonowy cewka kable świece itd.itd. wiele by tu wymieniać ale przejde do sedna gdy jest ciepło auto jezdzi rewelacyjnie ale gdy zacznie padac bądż pojawi sie wilgoc auto zapali i pracuje tylko na ssaniu jesli wylacze musze trzymac gaz wcisniety bo zgasnie natomiast jesli probuje ruszyc na ssaniu przejade pare metrów i koniec czy to moze byc wina elektryki???jakies przebicie zmiana napiecia objaw jest taki ze gdy nawet auto przejedzie pare metrow zaczyna po chwili nim szarpac tak jakby konczylo sie paliwo...podpiecie zbiornika powrot odpowietrzenie itd jest oki...
Pozdrawiam

mateo206
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: problemy z suzuki sj413

Post autor: mateo206 » pt cze 18, 2010 7:02 am

Witam wszytskich po długich poszukiwaniach ustaliłem przyczyne i w życiu nie przypuszczałbym że problem był tak błachy jak by sie Mogło wydawac...Po sprawdzeniu instalacji i inncyh rzeczy jak cewka itd itd. rozebrałem cały gaźnik wyczyściłem go ale dalej bez efektu myłałem że to znowu kolektor ssący pękł ale był wporządku...Po głębszych oględzinach gaźnika okazało się że śruba iglicowa że tak ją nazwe wykręciła się w czasie jazdy i gdzieś wypadła teraz auto z nową śmiga jak dawniej.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”