G16 vs G13
Moderator: Albert_N
G16 vs G13
Jakie sa roznice miedzy samurajowskim G13 a vitarowskim tudzież swiftowskim G16 ośmiozaworowym - oprócz pojemności rzecz jasna. Czy kolektory pasują ? O skrzynie nie pytam , bo jak przez mgłe kojarze , że było to omawiane na forum kilka razy . To , że rozrusznik pasuje to wiem
Najbardziej mnie interesuje czy podpasuje kolektor ssący i wydechowy .

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Re: G16 vs G13
Kolektory pasuja do vitarowego na 100we, do swiftowego pewnie tez, tylko otworki za male. Moje g16 na kolektorach od 1,3 mialo mula, po wymianie na oryginalne dopiero zaczelo jezdzic ja trzeba.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sj 425 606468554
A duża jest różnica ? Szczególnie o kanały ssące mi chodzi.meenia pisze:Kolektory pasuja do vitarowego na 100we, do swiftowego pewnie tez, tylko otworki za male. Moje g16 na kolektorach od 1,3 mialo mula, po wymianie na oryginalne dopiero zaczelo jezdzic ja trzeba.
Pozdrawiam
Świszcząca Suka Stage I

Mam kolektor od 1,3, od 1,6 jest zamontowany wiec nie bedzie do czego porownac. W kazdym badz razie roznica jest dosyc widoczna, nie jestem niestety w stanie podac w mm.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Ja mam suszarke , wiec nie wielka roznica zgubi sie , jak jest wieksza to lipa.
Świszcząca Suka Stage I