butla z gazem LPG pod podłogę, nowy zbiornik na benzynę
Moderator: Albert_N
Re: butla z gazem LPG pod podłogę, nowy zbiornik na benzynę
Koledzy, trochę się zagalopowaliście. Pytanie było proste, otrzymałem kilka odpowiedzi. A teraz kolejne pytanie: czy zbiornik na benzynę może być tuż obok butli na gaz?? wiem, że butla na gaz może być mocowana pod autem, wszak w osobowych koło zapasowe bywa montowane pod bagażnikiem i w jego miejsce montuje sie butle toroidalną i wiem, że butla musi być oddalona od układu wydechowego o minimum 10cm. ale co z odległością zbiornika na benzynę od butli na gaz?? wie ktoś coś o tym? chodzi tu oczywiście o przepisy, żeby wszystko się zgadzało:)
Kolego, jeżeli chodzi o przepisy to takie rzeczy powinno się robić w autoryzowanym warsztacie, żeby dostać świstek do wbicia w dowód A wg. mnie to nie ma jakiś wymagań ile musi być oddalony zbiornik gazu, od benzyny
4x4 Tczew
Było precyzyjnie zadać pytanieRafał R pisze:Koledzy, trochę się zagalopowaliście. (...)

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Nie słyszałem o takich przepisach, które by precyzowały minimalną odległość butli od baku. Panowie gazownicy też nie słyszeli. U mnie oba zbiorniki są obok siebie w bliskiej odległości (kilka cm).