Gumowe "bushingi" dostarczone w komplecie do moich liftowych amorków są kiepskiej jakości.
Jeszcze nie założyłem tych amorków, ale po lekturze anglojęzycznych forów dotyczących spostrzeżeń związanych z użytkowaniem takich lift kitów jak mój wiem, że te gumowe stosunkowo szybko tracą swoje właściwości, a niedługo później po prostu się rozlatują.
/dodam tutaj że mówiąc "bushingi" -w ślad za terminologią zaczerpniętą z owych forów- mam na myśli te gumowe tuleje, które wchodzą w "oczka" montażowe amortyzatorów i otaczają sworzeń, którym przykręca się to ustrojstwo do wahacza i budy. - proszę o wybaczenie za stosowanie niefachowej terminologii

Użytkownicy owych lift kitów zalecają założenie bushingów poliuretanowych bądź winylowych. Widziałem w necie zdjęcia takich modyfikacji - zamienniki były zazwyczaj w kolorze czerwonym lub beżowym. Niestety nikt nie podał skąd i od czego wziął taki zamiennik.
I teraz mam pytanie jak dopasować nowe bushingi i jak/gdzie je nabyć? Czy to są elementy wyłącznie w kompletach z amorkami? Czy jak rozmiar nie pasuje da się je jakoś przetaczać, pasować itp? A może jacyś producenci dostarczają gotowce w pełnej gamie rozmiarów?
Póki co nic nie znalazłem. Mam już praktycznie wszystko do założenia liftu /w tym parę upgade'ów uzupełniających pomysł producenta i eliminujących "choroby wieku dziecięcego"/, bo chcę założyć to tak, żeby za chwilę nie rozbierać od nowa.