auto: Grand Vitara (II)
Po założeniu lift kitu 2" składającego się z podkładek pod kolumny, podkładek pod tylne sprężyny oraz dłuższych amotków z tyłu widzę, że niestety ale tył auta jest sporo wyżej niż przód. Wygląda to jak dla mnie kiepsko i taki stan rzeczy jest nie do przyjęcia. Dodam, że wszystko założone jest poprawnie i geometria została też zrobiona jak należy. Liczyłem się z taką ewentualnością, gdyż podkładki pod tylne sprężyny to półśrodek. Alternatywą jest oczywiście zakup sprężyn odpowiedniej długości, które wchodzą w skład lift kitu innej firmy /z którym -jak widzę na zdjęciach w necie- auto jest należycie wypoziomowane/.
Ale co ciekawe: czytałem sporo postów z zagranicznych forów, na których ludzie, którzy mają założone lift - kity takie jak mój zamieszczali zdjęcia swoich aut i na niektórych tyły przedstawianych Grand Vitar "wyły" jak u mnie, a na innych były OK lub prawie OK. Dodam, że niektórzy z posiadaczy tych liftów sięgnęli po inne tylne amorki i to może jest tym spowodowane że inny amor niż wchodzący w skład tego "kitu" jest po prostu odrobinkę krótszy
i trzyma sprężynę krócej. No sam już nie wiem.
Nie mam za bardzo możliwości technicznych eksperymentowania, gdyż nie posiadam zapasu częśći od innych aut, a moje możliwości warsztatowe są skromne, dlatego wszystkie dotychczasowe prace zlecałem. Najlepiej więc byłoby przyjechać na montaż z gotowym rozwiązaniem.
Koniec końcem chcę, żeby tył był niżej - tak jak przód, a odpowiednie sprężyny TrailMastera kosztują sporo.
Z tyłu lift po odkręceniu koła wygląda tak:
http://newgrandvitara.net/uploads/newbb ... b8166a.jpg
/nie moje zdjęcie, ale mam takie samo auto i ten sam lift tylko że dodałem gumowe osłony amorków

Stalowa czarna podkładka jest na górze sprężyny
Tak więc ponownie proszę Was o pomoc i wskazanie mi możliwych rozwiązań.