Jakie ET
Moderator: Albert_N
Jakie ET
Witam wszystkich.Moje auto poszło do góry.Mam oryginalne Vitarowskie felgi ''kółka'' jak się nie myle to et -20 Auto teraz tak dziwnie wygląda.Chciałbym je poszerzyć .o jakieś pięć centymetrów na stronę.Jakie powinno być ET żeby felga poszła na zewnątrz o te pięć sześć centymetrów??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Jakie ET
sowland pisze:Witam wszystkich.Moje auto poszło do góry.Mam oryginalne Vitarowskie felgi ''kółka'' jak się nie myle to et -20 Auto teraz tak dziwnie wygląda.Chciałbym je poszerzyć .o jakieś pięć centymetrów na stronę.Jakie powinno być ET żeby felga poszła na zewnątrz o te pięć sześć centymetrów??
Pozdrawiam

Proponował bym zacząć od tego co to jest ET i masz odpowiedź.
Dla ułatwienia

Bartek
@sowland a na zadanie domowe znajdź kiedy ET jest ujemne a kiedy dodatnie 

Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
Podpowiem ET dodatnie jest wtedy gdy .................. idzie na plus a ujemne na minus 

Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
To ja dla ułatwienia dodam, że chyba żadne fabryczne felgi vitary, przynajmniej stalówki, nie miały ujemnego ET 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
jak na to odpowie to zaliczył - kiedy ET jest zero ?
może być własnymi słowami 

Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
et jest zero jak nie jest ani dodatnie ani ujemneokino pisze:jak na to odpowie to zaliczył - kiedy ET jest zero ?może być własnymi słowami

NO I JEST RZOPA