Lift a pękające osłony przegubów
Moderator: Albert_N
Lift a pękające osłony przegubów
Witam wszystkich.Mam problem z pękającymi osłonami przegubów.Wymieniam już drugi komplet/około 1tyś przebiegu/ Mam lift merc felicja .Czy obniżać most? jeżeli tak to o ile i czy sa gotowe zestawy do obniżania przedniego mostu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Lift a pękające osłony przegubów
zestawy sa
jak chcesz to na prv
jak chcesz to na prv
Skubany czuje interes
Ja mam nie obniżony most. Wolę, jak mi się sypie przegub raz na rok. Zaczyna cykać, strzelać i wydam stówkę...
A obniżenie mostu to szansa na rozwalenie obudowy z gównolitu przy pierwszym dobrym cofaniu na reduktorze

Ja mam nie obniżony most. Wolę, jak mi się sypie przegub raz na rok. Zaczyna cykać, strzelać i wydam stówkę...
A obniżenie mostu to szansa na rozwalenie obudowy z gównolitu przy pierwszym dobrym cofaniu na reduktorze

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

Dlatego się wzmacnia most i przeguby i zapominasz o problemach 

zj
Wzmacnia się, wzmacnia i wszystko się rozpierdziela, póki się żeliwa z GV nie założy jeszcze najlepiej z półosiami pojary
Ale...
Można też się nauczyć jeździć Vitarą bez rozwalania napędu

Ale...
Można też się nauczyć jeździć Vitarą bez rozwalania napędu

o które osłony chodzi? jezeli masz problem z osłonami od strony kola to srawdz czy oslona nie przyciera ci o sprezynesowland pisze:Witam wszystkich.Mam problem z pękającymi osłonami przegubów.Wymieniam już drugi komplet/około 1tyś przebiegu/ Mam lift merc felicja .Czy obniżać most? jeżeli tak to o ile i czy sa gotowe zestawy do obniżania przedniego mostu?
Pozdrawiam

Osłony zaraz po założeniu trą gumowymi karbami o siebie aż czuć jak się grzeje.Teraz wysiadły mi wewnętrzne osłony.
To może trochę przesadziłeś z liftem?
+7 to mogło być centymetrów, a nie cali...
Z drugiej strony u mnie przy wykrzyżach też się trą, tak być i tak musi, ale zabija je raczej dopiero piach, jakieś krzaczory itd.

+7 to mogło być centymetrów, a nie cali...

Z drugiej strony u mnie przy wykrzyżach też się trą, tak być i tak musi, ale zabija je raczej dopiero piach, jakieś krzaczory itd.

Przesadził kolega z liftem, te kołnierze nie powinny o siebie trzeć( moga być blisko siebie) , osłona sama z siebie nie pęka ot tak, chyba ze jest kiepskiej jakości lub jest bardzo stara.
ostatnio donas dzwonil koles ze te nasze zawieszenia sa do d..... bo mu polos wyrwalo przy ostrym upalamniu
pytam ile podliftowal a on mowi ze 8
naco mowie to powinno byc ok
mowie podeslij foto
i wariot liftnol o 8 ale cali własnie

pytam ile podliftowal a on mowi ze 8
naco mowie to powinno byc ok
mowie podeslij foto
i wariot liftnol o 8 ale cali własnie