zakup Grand Vitary
Moderator: Albert_N
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
Re: zakup Grand Vitary
kupiłem 2.0 i powiem ze na wyścigi to to nie jest
, możesz podesłać zdjęcia z tego montażu lpg?? dawno Ci zakładał?? i jaki koszt??

UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
Miesiąc temu,cena do mojej V6 to 3700 na bardzo dobrych wtryskach HanaH2000,reduktor Kme Gold,stag 300 plus,wielozawór super,faro 13mm.Do R4 będzie taniej
Mam zaspawany schowek w podłodze bagażnika,przerobiony wydech,zamiast tylnego tłumika,butla 60L(wchodzi 50),także cały bagażnik wolny-i o to chodziło
Zdjęcia wrzuce jak będe miał czas 

Mam zaspawany schowek w podłodze bagażnika,przerobiony wydech,zamiast tylnego tłumika,butla 60L(wchodzi 50),także cały bagażnik wolny-i o to chodziło

Suzuki Grand Vitara '04 2,5 V6 A/T
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
no a jak z tłumikiem?? nie chodzi głośniej??leniwiec pisze:Miesiąc temu,cena do mojej V6 to 3700 na bardzo dobrych wtryskach HanaH2000,reduktor Kme Gold,stag 300 plus,wielozawór super,faro 13mm.Do R4 będzie taniej![]()
Mam zaspawany schowek w podłodze bagażnika,przerobiony wydech,zamiast tylnego tłumika,butla 60L(wchodzi 50),także cały bagażnik wolny-i o to chodziłoZdjęcia wrzuce jak będe miał czas

Nie jest głośniej-zamiast środkowego i tylnego tłumika zostały wstawione dwa mniejsze-przelotowe,a do tyłu idzie tylko rura wydechowa.Wydech przerobił mi zakład naprawiający układy wydechowe,mieli na stanie giętarke do rur,także nie było problemu z kolankamino a jak z tłumikiem?? nie chodzi głośniej??

- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
z tego co rozumiem to najpierw trzeba jechać przerobić wydech i dopiero do gazownika, czyli całkowity koszt większyleniwiec pisze:Nie jest głośniej-zamiast środkowego i tylnego tłumika zostały wstawione dwa mniejsze-przelotowe,a do tyłu idzie tylko rura wydechowa.Wydech przerobił mi zakład naprawiający układy wydechowe,mieli na stanie giętarke do rur,także nie było problemu z kolankamino a jak z tłumikiem?? nie chodzi głośniej??

Dokładnie,najpierw przeróbka wydechu(500zł)potem montaż junkersaz tego co rozumiem to najpierw trzeba jechać przerobić wydech i dopiero do gazownika, czyli całkowity koszt większy

- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
w ASO powiedzieli mi za montaż instalacji 3.5tys, w Kielcach, nie wiem co robić. Przy okazji zakupu opon wyszło że guma w przednim wahaczu, ta tylna z pionowym mocowaniem jest naderwana, orientuje się ktoś jakie to są koszta wymiany??
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
dla wszystkich zainteresowanych zakupem, w MOTORze nr4/2011 jest bardzo ciekawy artykuł, może uda mi się wstawić scany.
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
http://otomoto.pl/suzuki-grand-vitara-C17395139.html
co prawda mam juz swoje SUZUKI ( albo nic
) ale zaciekawiło mnie to ogłoszenie, w opisie stoi ze ma 4x4 a gołecki brak od przełączania, wiec albo w amerykanckich stały 4x4 bez blokad i reduktora- o czym nie słyszałem, albo 4x4 tylko w opisie
co prawda mam juz swoje SUZUKI ( albo nic

Na rynek amerykański GV I i najprawdopodobniej GV II też robią w wersji 4x4 i 4x2 no i 2,7l to chyba na Europę w 2006 w GV II nie wkładali tylko do GV I xl7
GV II 2.0
Dokładnie,w stanach lubią samochody z napędem na tył,nawet jeep-y tam stąd są często z napędem na tył.Sprzedawcy zaś często ukrywają fakt wykastrowania takiej terenówki czy suva-szukają jelenia
Jeśli zaś chodzi o silnik 2,7 z nowej GV,to faktycznie jest to prawie ten sam silnik co w starej XL-7.IMHO największą wadą nowej konstrukcji,jest wyeliminowanie hydraulicznych kompensatorów luzu zaworowego i wprowadzenia ręcznej regulacji płytkami,przez co silnik nie jest już taki bezobsługowy,bo dostać się do tych płytek ,to istny koszmar,nie mówiąc już o kosztach....

Jeśli zaś chodzi o silnik 2,7 z nowej GV,to faktycznie jest to prawie ten sam silnik co w starej XL-7.IMHO największą wadą nowej konstrukcji,jest wyeliminowanie hydraulicznych kompensatorów luzu zaworowego i wprowadzenia ręcznej regulacji płytkami,przez co silnik nie jest już taki bezobsługowy,bo dostać się do tych płytek ,to istny koszmar,nie mówiąc już o kosztach....