Czesc. Bylem juz u 5 mechesow i zaden mi tego nie naprawil. Vitara, rocznik 99, 2.0 V6 - dojezdzam do skrzyzowania, sprzeglo, obroty spadaja i gasnie. I tak non stop. Podobno problemem jest silniczek krokowy. Po przeczyszczeniu przez chwile spokoj, a potem problem wraca. Ostatni wyczyscil, silnik nie gasnie, ale jak ma zgasnac, skoro na "wolnych" obrotach mam non stop 1500:(
Jest na to jakas rada??
I pytanie ogolne o 2.0 V6. Lubie moja Viertarke, ale nie cierpie tego silnika. Glownie przez mulowatosc i spalanie. Zal mi pozbywac sie auta, wiec czy rozsadne jest kombinowanie nad a) LPG b) wymiana motoru?? Marzy mi sie zwykly, prosty diesel...
pozdrowka
Vitara 2.0 V6 obroty
Moderator: Albert_N
Re: Vitara 2.0 V6 obroty
Wyczyść kolektor i przepustnicę. Sprawdź czy zaworek odmy jeszcze działa ( z tyłu w lewej głowicy).
Jeśli chodzi o mułowatość to faktycznie nie jest to demon przyspieszenia ale na seryjnych oponach auta typu golf III 1.4 nie mają szans
A spalanie - no cóż tu się wiele nie da zrobic.
Jeśli chodzi o mułowatość to faktycznie nie jest to demon przyspieszenia ale na seryjnych oponach auta typu golf III 1.4 nie mają szans

A spalanie - no cóż tu się wiele nie da zrobic.

Ha! No wiec tzw. przyspieszenie pozwala mi wyminąć jedynie autobusy ruszające ze swiatel. Golfy 1.4 smigaja koło mnie, ze nawet sie nie obejrze:( Czy te rzeczy, o ktorych wspominasz, również mogą mieć wpływ na mułowatość? A co sądzicie o wymianie silnika? Jest to w ogole wykonalne/opłacalne?
A i jeszcze pytanie o dobrego mechanika od Suzusów. Przede wszystkim Wrocław/Opole. Ale ewentualnie też Śląsk/Małopolska. Z góry dzieki!
Jak wymieniać to na 2.5 V6 problem braku mocy powinien zniknąć. 
Ja mam opony 245/75/16 BFG MT KM2 i jakoś nie ma problemu z płynną jazdą, chociaż oczywiście o ściganiu się można raczej zapomnieć.

Ja mam opony 245/75/16 BFG MT KM2 i jakoś nie ma problemu z płynną jazdą, chociaż oczywiście o ściganiu się można raczej zapomnieć.

dziwnie masz z tym autem ja mam v6 na 32 calach i nie narzekam na przyspieszenie
ze swiatel jeszcze mnie nikt nie łyknął poźniej aż ludzie się patrzą co to za demon
za to mam problem z szarpaniem czasem przy okolo 2-3 tys obrotow jak by mu brakowalo iskry ale chyba sie juz przyzwyczailem
jednak pewnie i tak bedzie trzeba kiedys cewki powymieniac, poki co to za drogo jak narazie 
lpg pali mi 20 litrów na tych oponach wczesniej na seryjnych bylo 14 litrow
od silnikow suzukowych we wrocku tomek z centrum 4x4 na ełckiej i grzesiek na złotniach na lotniczej na pw moge ci podac namiary
jak jestes z wroclawia to podjedz do mnie na łużycką zrobimy porownanie i może uda się coś wymyślić
505026309 pozdr
ze swiatel jeszcze mnie nikt nie łyknął poźniej aż ludzie się patrzą co to za demon
za to mam problem z szarpaniem czasem przy okolo 2-3 tys obrotow jak by mu brakowalo iskry ale chyba sie juz przyzwyczailem

lpg pali mi 20 litrów na tych oponach wczesniej na seryjnych bylo 14 litrow
od silnikow suzukowych we wrocku tomek z centrum 4x4 na ełckiej i grzesiek na złotniach na lotniczej na pw moge ci podac namiary
jak jestes z wroclawia to podjedz do mnie na łużycką zrobimy porownanie i może uda się coś wymyślić
505026309 pozdr
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com