Górne mocowanie tylnego amortyzatora...
Moderator: Albert_N
Górne mocowanie tylnego amortyzatora...
Mam szybkie pytanie, jakiej średnicy powinien być górny otwór tylnego amortyzatora?? Bo u mnie jest sporo za duży i ciekaw jestem czy aż tak się wybiło, czy może był trochę większy niż śruba. Chodzi o Suzuki Vitarę 1.6 8V
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
Re: Górne mocowanie tylnego amortyzatora...
Ja mam też dużo większy niż śruba - ruszający się amorek go rozwiercił - ale gumka nie przejdzie, więc się nie przejmuję
pozdr

pozdr
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
piwo8 pisze:Ja mam też dużo większy niż śruba - ruszający się amorek go rozwiercił - ale gumka nie przejdzie, więc się nie przejmuję![]()
pozdr
Chyba wspawam jakąś blachę z mniejszym otworem.
A to przypadkiem nie powinno tak być? U mnie też tak jest i w kilku innych samochodach (osobowych) też takie coś widziałem.
powinien byc wiekszy, bo amortyzator w tejze gumie pracuje gora-dol. Jak dasz ciasno to bedzie gwintem haczyl i bedzie dupa..
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
bst pisze:powinien byc wiekszy, bo amortyzator w tejze gumie pracuje gora-dol. Jak dasz ciasno to bedzie gwintem haczyl i bedzie dupa..
Z jednej strony wspawałem podkładkę z mniejszym otworem i chyba trochę się pospieszyłem. Na razie jest ok, ale skoro tak piszecie to przy najbliższej okazji wywalę ją.