Jeszcze raz pytanie o zawieszenie X-SCHOCK DAKAR

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Moldzio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Jeszcze raz pytanie o zawieszenie X-SCHOCK DAKAR

Post autor: Moldzio » pn cze 06, 2011 12:10 pm

A czego Ty oczekujesz reklamujesz sie pisząc że są tak zaj*biste że w 24 godziny sie rozeszły a jakoś brak kogokolwiek który to ma. Wiec po co takie pisanie że są super i w ogóle ale że nie ma i że będą za jakiś czas.
Nie atakuje Cie tylko stwierdzam fakty. Po prostu nie chce kupować czegoś nie sprawdzonego. Nie mam maszynki do piniedzy i chce dobrze ulokować pieniadze. Proste....
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 :D

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pn cze 06, 2011 3:12 pm

Hmm, reklamuję się, Skoro tak uważasz ok.

Jak ktoś chce zgłębić temat to wczyta się w fora amerykańskie lub australijskie. Teraz nawet każda przeglądarka wszystko tłumaczy więc nawet bariery jezykowej nie ma. Tymczasem wypytujesz o resory robione u byle kowala i porównujesz je z produkami obecnymi na rynku od kilkudziesięciu lat. NIby tak wszystko sprawdzasz to opowiedz mi coś na temat gwarancji OME. Mam akurat to na tapecie bo klient- leśnik - jeden z tych 99% który używa auta codziennie i nie ma czasu pisać na forum własnie reklamuje resory. I nagle okazuje się, że aby byłą gwarancja to musisz mieć założone komplet resorów OME, komplet amortyzatorów OME, komplet polibuszy OME i pewnie jeszcze cybanty i wieszaki OME. Tyle że dystrybutor nigdy tej gwarancji nie dołączył do resorów i po 2 miesiącach rozpatrywania reklamacji przesłał ją klientowi w języku angielskim. To ja pierdzielę taką gwarancję.

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » pn cze 06, 2011 6:18 pm

no i oczywiście resory muszą być założone po prawidłowych stronach L/P i pasuje mieć zaświadczenie z zakładu wykonującego montaż :)21 cała ta gwarancja to trochę taki pic na wodę...
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pn cze 06, 2011 7:33 pm

No niestety właśnie w przypadku OME tak jest. Rozumiem, jeśli przed zakupem klient o tym zostanie poinformowany. Ale jeśli klient informację taką dostaje dopiero po batalii reklamacyjnej to jest to dziwne.

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » pn cze 06, 2011 8:24 pm

Moldzio pisze:Troche to dziwne. BO niby tylu ludzi już to kupiło a nikt sie nie chwali ze ma założone. Nikt nie wkleja fotek. Wiec gdzie są te sprzedane egzemplarze?
:o forum to może 5% użytkowników 4x4 w kraju , o czym tu piszesz ...zejdź na ziemię
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn cze 06, 2011 9:58 pm

Zibi pisze:Hmm, reklamuję się, Skoro tak uważasz ok.
Tymczasem wypytujesz o resory robione u byle kowala
...żałosny jesteś z tą nachalnością graniczącą z "domokrążstwem" + bezczelne "dołkokoparstwo"

...szanuj się odrobinkę Chłopie
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn cze 06, 2011 10:10 pm

Moldzio pisze:OD Mazura nie chce bo podobno jeździ sie jak taczką.
...parokrotnie wyjaśniałem że ostatnio dużo się pozmieniało nie będę się rozpisywał (bo mi nie wolno :)21 ), kto chce się konkretów dowiedzieć telefona kawałek zapewne znajdzie :)21

Jako koronny argument ZA mogę podać to że jak Ci nie będą "leżały/odpowiadały" po miesiącu jeżdżenia to możemy omówić rozsądne (dla obu stron) warunki zwrotu -to chyba uczciwe podejście ??

P.S.
sorki za utrudnienia ale mam coraz mniej czasu więc preferuję kontakt tel / email .......................

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt cze 07, 2011 6:54 am

Mazur pisze:
Zibi pisze:Hmm, reklamuję się, Skoro tak uważasz ok.
Tymczasem wypytujesz o resory robione u byle kowala
...żałosny jesteś z tą nachalnością graniczącą z "domokrążstwem" + bezczelne "dołkokoparstwo"

...szanuj się odrobinkę Chłopie
Nawet sekundę nie myślałem tutaj o tych "TWOICH" wyrobach, odnosiłem się do tego postu powyżej
kolega kupywal od jakiegos "kowala" w cieszynie,ktory powiedzial ze ss masowo kupuje u niego resory.Oczywiscie nie kupil ich pod hardcorowa nazwa "x-schock dakar" jak rowniez ceną tylko "resory do samuraia" jezdzi na tym rok ,pracuja nie pekly ale szału nie ma jesli chodzi o wysokosc.po prostu"siadły" Nie wiem moze to zupelnie inne resory ktore ss ma w ofercie ale przekazuje info jakie znam .Jak dla mnie to w tej cenie sa bardziej znane marki dostepne na rynku ktore marke maja wyrobiona
Nie szukaj więc na siłę zaczepki.

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » wt cze 07, 2011 8:25 am

Zibi pisze:
Mazur pisze:
Zibi pisze: Nawet sekundę nie myślałem tutaj o tych "TWOICH" wyrobach, odnosiłem się do tego postu powyżej

Nie szukaj więc na siłę zaczepki.
1 to prosił bym precyzyjniej a będzie git
2 ...jam Ci nie wróg bo z zasady lubię ludzi, mam tak genetycznie że poziom tolerancji mam dość wysoko posadowiony ale po jego przekroczeniu mogę być nieprzyjemny ...nie lubię tego, ale drugiego policzka nie nadstawiam

Doskonale rozumiem że "każda sroczka..." ale miło by było zachować odrobinę umiaru i uczciwej realności...
Forum jest miedzy innymi po to żeby były również i kontrowersyjne opinie bo nie wszystkim dany konkretny produkt podejdzie nawet pomimo szczerych chęci sprzedającego czy producenta ...a IDEAŁÓW NIE MA (nawet Żanulinę idealną ciężko znaleźć :)21 ...a może tym bardziej :)21 :)21 :)21 ).

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt cze 07, 2011 9:28 pm

Masz chyba jakiś uraz bo ani razu w tym temacie wczesniej się nie wypowiadałeś więc nie rozumiem dlaczego teza o resorach od kowala przyjmujesz jako pstryczek w nos. TYm razem naprawdę nie odnosiłem się do Twojej osoby.

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » śr cze 08, 2011 8:05 am

Zibi pisze:Masz chyba jakiś uraz bo ani razu w tym temacie wczesniej się nie wypowiadałeś więc nie rozumiem dlaczego teza o resorach od kowala przyjmujesz jako pstryczek w nos. TYm razem naprawdę nie odnosiłem się do Twojej osoby.
OK...a z urazów na stałe to mam jedynie 2 śruby w lewym kolanie 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”