Przyspieszenie reduktora samurai
Moderator: Albert_N
Przyspieszenie reduktora samurai
Hej!
Czy ktoś kiedyś przyspieszał reduktor z samiego? Może to i dziwne pytanie ale potrzebuję mieć na drogowych 1:1
Czy ktoś kiedyś przyspieszał reduktor z samiego? Może to i dziwne pytanie ale potrzebuję mieć na drogowych 1:1
Jestem na odwyku!
Re: Przyspieszenie reduktora samurai
Gierek pisze:Hej!
hmmm generalnie to nie powinno być z tym problemu

4x4 Tczew
A nie da się czasami "ominąć" reduktora i wstawić wał od Jimny 2WD.
a jak chcesz to zrobić
weź rozbierz reduktor i popatrz sobie jak to tam jest rozwiązane nie wiem czy jest opcja by to zrobić w 1:1, nikt takich setów nie robi 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Dajesz na wyjściu pierwszego reduktora drugi reduktor tyłem do przodu i się wyrównujeGierek pisze:Dobra...następny proszę

Co wygrałem

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Tej kwestii autor wątku nie poruszał.punix pisze:A co zrobisz po zapięciu przodu?

Tak na szybko, to dajesz odwrotnie trzeci reduktor na przód i znów jest dobrze

Kostuch pisze:Tej kwestii autor wątku nie poruszał.punix pisze:A co zrobisz po zapięciu przodu?![]()
Zrzutujesz wszystko na płaszczyzne zespoloną i ło !

4x4 Tczew
Wtedy wracasz do pierwotnego przełożeniaKostuch pisze:Tej kwestii autor wątku nie poruszał.punix pisze:A co zrobisz po zapięciu przodu?![]()

No bo ten trzeci miał być odwrotnie odwrotnie, czyli normalnieAdamo pisze:Wtedy wracasz do pierwotnego przełożeniaKostuch pisze:Tej kwestii autor wątku nie poruszał.punix pisze:A co zrobisz po zapięciu przodu?![]()

Albo dać większe kółka z przodu

Nie torpedować mi tu patentu, no.

pędzisz mosty z PTO i masz 1:1 

Salata123 pisze:pędzisz mosty z PTO i masz 1:1
Jeszcze zapodajesz holajze do blimbownicy i w ogóle jest bajka

4x4 Tczew
Gierek znowu miałeś sen i masz wizję ?
Na browara do Lędzin przyjedź.

Na browara do Lędzin przyjedź.
Nie Protetyk...kolejną trialko-przeprawówkę będe robił i potrzebuję szybkiego małego reduktorka.Myślałem że koledzy coś wiedzą , ale one wszyskie młode i głupie 
Ty jeszcze nie wiesz , ale browara to w Cielęcinie pić będziemy

Ty jeszcze nie wiesz , ale browara to w Cielęcinie pić będziemy

Jestem na odwyku!
Aaa - jeszcze się nie nauczyłeś?Gierek pisze:.kolejną trialko-przeprawówkę będe robił
Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale bądź uparty

W następną sobotę mamy teoretyzować . Się przygotuj ze śmietnikiemprotetyk pisze:Kiedy?
Trialko-przeprawówka tylko z nazwy i wyglądu będzie kolejnym wcieleniem trialki.Do trialu nie będzie stawać

Jestem na odwyku!
Rozumiem ze rosyjska myśl techniczna to wilkie zło, ale może reduktor uaza? Nie jest bardzo duży, wytrzymały no i hałaśliwy.. ale ma 1:1 na szosowych i 1,94 na terenowych.
SJ-413
W przyszłym tygodniu jadę do Lędzin, więc dupa.Gierek pisze:W następną sobotę mamy teoretyzować . Się przygotuj ze śmietnikiemprotetyk pisze:Kiedy?
Trialko-przeprawówka tylko z nazwy i wyglądu będzie kolejnym wcieleniem trialki.Do trialu nie będzie stawać
Myślałem o nim , ale ciężki chyba...zuczek pisze:Rozumiem ze rosyjska myśl techniczna to wilkie zło, ale może reduktor uaza? Nie jest bardzo duży, wytrzymały no i hałaśliwy.. ale ma 1:1 na szosowych i 1,94 na terenowych.
Jestem na odwyku!
Się okazało że my jednak teżprotetyk pisze:W przyszłym tygodniu jadę do Lędzin, więc dupa.Gierek pisze:W następną sobotę mamy teoretyzować . Się przygotuj ze śmietnikiemprotetyk pisze:Kiedy?

Jestem na odwyku!
No to miło 

trzeba sobie obliczyć koła , dorobić założyć i latać
no
koszt takiej operacji to jakiś zylion złotych 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl