Samurajek problem z obrotami
Moderator: Albert_N
Samurajek problem z obrotami
Siemka forumowicze! mam problem ze swoim samim 1.3 w gazniku. wyglada on nastepujaco: na wolnych obrotach gasnie lub odziwo lapie bardzo wysokie obroty. jakies rady lub sugestie? Sory jezeli byl juz taki post ale szukalem i nie znalazlem podobnego problemu. Jezeli sie myle to prosze o jakies przekierowanie do posta. Z gory dziekuje!! 

Re: Samurajek problem z obrotami
a gaznik orginalny aisin ? sprawdz dysze wolnych obrotow. A poza tym, orginalny gaznik a szczegolnie ten z "komputerem" i eko instalacjami to masakra do wystrojenia.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Gaznik oryginal wlasnie z tym komputerkiem wspomnianym ale oddycham z ulga jesli chodzi tylko o gaznik 

Kolega chyba jeszcze nie miał bliskiego spotkania z tym gaźnikiemKamil>< pisze:oddycham z ulga jesli chodzi tylko o gaznik

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
a mogl bys swoja wypowiedz jakos sprecyzowac?
samurajek w rodzinie krotko wiec sie dopiero o nim ucze 

Kamil>< pisze:a mogl bys swoja wypowiedz jakos sprecyzowac?samurajek w rodzinie krotko wiec sie dopiero o nim ucze
Z tym gaznikiem prawie kazdy tutaj walczyl i kazdy w koncu wywalil dziada do smieci, po czym zalozyl pony, lade czy innego poloneza, ewentualnie jeszcze podtlenek lpg

sj 425 606468554
czyli mam rozumiec ze wymienione sa lepsze? 

Raczej ze oryginalny gaznik jest na tyle stary, zuzyty, problematyczny i skomplikowany, ze lepiej go wymienic niz z nim walczyc.Kamil>< pisze:czyli mam rozumiec ze wymienione sa lepsze?
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Ok dzieki wszystkim za rady!
Pozdrawiam 

- MarekSS
- jestem tu nowy...
Witam. Mam problem z samuraikiem 1.3 na wtrysku. Niechce mi zejśc z 2 tyś
obrotów do 900. Co może być tego przyczyna?
pozdrawiam

pozdrawiam

Niech BŁOTO będzie z Wami 

Zobacz czy nie odpięło ci się podciśnienie od gruszki w okolicach przepustnicy. (zaraz koło linki gazu). Przeleć po wężyku od tej gruszki w drugą stronę do jednego z 2 dynksów co sterują podciśnieniami (niebieski i czerwony). One też mogły się zabrudzić/uszkodzić.
Miałem tak dwa tygodnie temu. Przetarł się przewód podciśnienia do zaworu sterowania przepustnicą. Zamieniłem na zbrojony od paliwa.
- MarekSS
- jestem tu nowy...
Problem rozwiązany przewód podcisnienia pękł, od zaworu do kolektora ssącego. Lata robią swoje
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Niech BŁOTO będzie z Wami