Chcę kupić Vitarę
Moderator: Albert_N
Re: Chcę kupić Vitarę
2.0V6 tylko w longu, 2.0R4 w krótkich cabrio i blaszankach no i jeszcze zostaje 1.6 16V
GV II 2.0
U mnie kupiona - V6 w longu 

Był sobie długi GR, 3.0.... i wybuchł 
Viertarka V6 Long

Viertarka V6 Long
W tym silniku rozrząd jest drogi. I cholerne cewki. Poza tym tylko zmieniać olej i jeździć. Noo czasem coś tam trzeba uszczelnić. 

Trochę późno to info - teraz może sobie pluć w brodękozioU pisze:W tym silniku rozrząd jest drogi. I cholerne cewki. (...) Noo czasem coś tam trzeba uszczelnić.

Ja nadal nie kupiłem, bo najpierw muszę pozbyć się starego. A poza tym jak na razie to mam wrażenie że mało kto ma vitarę albo wszyscy mają z nimi problemy i nikt nie może nic poradzić błądzącemu we mgle suuuzuukki

Polecam 1.6 8V - nie do zajechania prosty silnik i na maxa tanie graty
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
A jak się sprawują automaty w tych autkach? Awaryjne? Mniejsze/większe spalanie?
Ja w lipcu kupiłem vitarke blaszanke 3d z 1,6l 8 zaworów i potwierdzam że to silnik łatwy w obsłudze i tani. Z własnych obserwacji wiem że już więcej od myśliwego auta nie kupie. Bardzo zaniedbane kupiłem ale pomału doprowadzam do ładu i pełnej sprawności.
Gazy 69
Nie jezdzilem Vitka w automacie, zdecydowana wiekszosc u nas to manuale...Remixxx pisze:A jak się sprawują automaty w tych autkach? Awaryjne? Mniejsze/większe spalanie?
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Nie nie....Remixxx pisze:Trochę późno to info - teraz może sobie pluć w brodękozioU pisze:W tym silniku rozrząd jest drogi. I cholerne cewki. (...) Noo czasem coś tam trzeba uszczelnić.![]()
Ja nadal nie kupiłem, bo najpierw muszę pozbyć się starego. A poza tym jak na razie to mam wrażenie że mało kto ma vitarę albo wszyscy mają z nimi problemy i nikt nie może nic poradzić błądzącemu we mgle suuuzuukkiNo "nikt" to przesada bo jednak ktoś odpisał, ale liczyłem na większy odzew i konkretne porady/propozycje...
Kupiłem z rozrządem znienionym....

Stała taka fajna, mało się kto interesował, bo wyglądała na szykowaną.
Pojechałem przy okazji...a tu się okazało, że z zewnątrz trochę prana, pastowana, nawet może trochę pryśnięta, ale spód, most, napędy, silnik... naprawdę niezłe.
Co ciekawe, naprawdę od niemieckich dziadków. W brifie dwóch, jeden 38 rocznik, dugi 43

Zobaczymy co wyjdzie po zimie
Viertarka V6 Long

Viertarka V6 Long
Pod plastikami pewnie już się czai rude złoDanielson pisze:Zobaczymy co wyjdzie po zimie

GV II 2.0
- kulkagsx1200
1.6 automat , nie widziala terenu , bez gazu
zadbana , bez rdzy , 90r za 10000

zadbana , bez rdzy , 90r za 10000

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

shamanus pisze:
3. Bydgoszcz
http://otomoto.pl/suzuki-vitara-1-6i-4x ... 26671.html
http://otomoto.pl/suzuki-vitara-1-6i-po ... 34983.html
http://otomoto.pl/suzuki-vitara-1-6i-4x ... 07240.html
jedna osoba, kilka aut, trzy w ogłoszeniach i jeszcze dwie viertarki ponad to, pan sprowadza z szrotu w Berlinie i mota auta (wyjątek blaszanka z nadleśnictwa) , młode wiekiem, stare historią i doświadczeniem, po obiciach, stłuczkach, z róznymi oponami na osiach, poskładane na szybko, ceny zawyżone w stosunku do wartości auta o kilka tysi, pozytywne, sprzedający nie ukrywa, że z tego się utrzymuje i auta są przez niego 'ogarniane'.
pozdrawiam
No wlasnie mam tam jutro jechac, ale po tym komentarzu sie zastanawiam czy tracic czas i paliwo. W jedna strone mam 200 km.
TOITOI J95 D4D 2002
A skąd jesteś, bo jak z pomorza, to zapraszam - mój nowy nabytek już jeździ i pora się pożegnać z vitarką 
Rocznik 1999, 1.6 8v, blaszak krótki.

Rocznik 1999, 1.6 8v, blaszak krótki.
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
Witaj, no do 3miasta mam kawalek mieszkam pomiedzy szczecinem a gorzowem wiec chyba odpuszcze.
Dzisiaj odwalilem 450km i poki co mam dosc. Mialem wycieczke po to zeby obejrzec zlom obebrany ze skupu.
A wiec co do Bydgoszczy:
Autko malowane nieudolnie, gdzieniegdzie juz wylazi rdza na budzie. Blacharka gdzieniegdzie zwichrowana. W niektorych miejscach purchle na ramie (to nie jest rdzawe miejsce). Srodek jebie na umor, najprawdopodobniej zeszczal sie w srodku kot na siedzenie.
Cala reszta aut pana z bydgoszczy jest podobna. Ramy z kupa rdzy, niektory zapackane jakims badziewiem zeby zakrys ruda ale jednak ona i ptzez to sie przebija. Srodki w stanie mocno zajechanym wygladaja jakby byly w trakcie szykowania. Z blacharka kazdego auta roznie. Stany licznikow... komentowal nie bede. Ceny moim zdaniem kazda przesadzona o 10 tys zl. Warte moza sa tej reszty po jedynce. Ktoras z nich miala rozne opony.
W ogole umowilem sie wczoraj z panem a dzisiaj 20km przed Bydgoszcza dowiedzialem sie od pana ze wlasnie jedzie jest w drodze do Poznnia ale ktos tam mi je pokaze i jak sie zdecyduje to on mi dostarczy pod dom... Takze tego nie skomentuje.
Wszystko co opisalem to moje subiektywne uczucie, ale szczerze polecam omijac.
Pozdrawiam
Dzisiaj odwalilem 450km i poki co mam dosc. Mialem wycieczke po to zeby obejrzec zlom obebrany ze skupu.
A wiec co do Bydgoszczy:
Autko malowane nieudolnie, gdzieniegdzie juz wylazi rdza na budzie. Blacharka gdzieniegdzie zwichrowana. W niektorych miejscach purchle na ramie (to nie jest rdzawe miejsce). Srodek jebie na umor, najprawdopodobniej zeszczal sie w srodku kot na siedzenie.
Cala reszta aut pana z bydgoszczy jest podobna. Ramy z kupa rdzy, niektory zapackane jakims badziewiem zeby zakrys ruda ale jednak ona i ptzez to sie przebija. Srodki w stanie mocno zajechanym wygladaja jakby byly w trakcie szykowania. Z blacharka kazdego auta roznie. Stany licznikow... komentowal nie bede. Ceny moim zdaniem kazda przesadzona o 10 tys zl. Warte moza sa tej reszty po jedynce. Ktoras z nich miala rozne opony.
W ogole umowilem sie wczoraj z panem a dzisiaj 20km przed Bydgoszcza dowiedzialem sie od pana ze wlasnie jedzie jest w drodze do Poznnia ale ktos tam mi je pokaze i jak sie zdecyduje to on mi dostarczy pod dom... Takze tego nie skomentuje.
Wszystko co opisalem to moje subiektywne uczucie, ale szczerze polecam omijac.
Pozdrawiam
TOITOI J95 D4D 2002
Pytanko mam czy ktos zna ten samochod? Potrzebuje kupic jezdzidelka 4x4 na zime i szukalem naprawde po kosztach czegos i natrafilem na to http://allegro.pl/suzuki-vitara-1-6-v8- ... 92345.html daleko nie mam, cena dobra, pytanie czy warto jechac?
4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
A witamy się jak dobre wychowanie nakazuje w odpowiednim wątku http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=40143 No 

GV II 2.0
No, no, kolejna V8. Tak jak w ogłoszeniu to jeździdełko póki co jest bez przoduishimo pisze:Pytanko mam czy ktos zna ten samochod? Potrzebuje kupic jezdzidelka 4x4 na zime i szukalem naprawde po kosztach czegos i natrafilem na to http://allegro.pl/suzuki-vitara-1-6-v8- ... 92345.html daleko nie mam, cena dobra, pytanie czy warto jechac?
Witam, pozwolę się podpiąć do wątku z zapytaniem. Małżonka molestuje mnie od jakiegoś czasu o autko typu SUV żeby wysoko siedziała, wygodnie itd, itp. Czy opcja Grand vitary warta jest rozpatrzenia? Autko raczej na czarne, do taplania mam parcha, aczkolwiek zapewne to turystycznie byłoby używane po szutrach i jakichś lekkich wertepach. Parch coś "dziwnie" stracił na komforcie podróżowania na dłuższych trasach na czarnym po modyfikacjach, rodzina płci przeciwnej "odmawia współpracy" 
Jak to się ma w praktyce do GV. Mam na myśli nową budę bo musi być ładne
Jak koszt eksploatacji? Znaczy oczywiście w porównaniu do np. Qashqaja, RAV-4 czy jakichś koreańskich wydumek, a nie Corsy czy golfa?
Zakładam że raczej benzyna +LPG bo wyjazdy 90% takie do potomstwo szkoły lub max 10 km. i powrót.
Jak toto się prowadzi, komfort upierdliwość awarii itp?
Kobitka będzie zadowolona czy mnie ciche dni czekają i mam wybrać np. Dustera?
Proszę o poradę bo jakimś dziwnym trafem nikt ze znajomków podobnego żelaza nie posiada na stanie, i nie ma jak przetestować i podpytać.
Pozdrawiam serdecznie

Jak to się ma w praktyce do GV. Mam na myśli nową budę bo musi być ładne

Jak koszt eksploatacji? Znaczy oczywiście w porównaniu do np. Qashqaja, RAV-4 czy jakichś koreańskich wydumek, a nie Corsy czy golfa?
Zakładam że raczej benzyna +LPG bo wyjazdy 90% takie do potomstwo szkoły lub max 10 km. i powrót.
Jak toto się prowadzi, komfort upierdliwość awarii itp?
Kobitka będzie zadowolona czy mnie ciche dni czekają i mam wybrać np. Dustera?

Proszę o poradę bo jakimś dziwnym trafem nikt ze znajomków podobnego żelaza nie posiada na stanie, i nie ma jak przetestować i podpytać.
Pozdrawiam serdecznie
4x4=16
Żaba: zielony parch y60 long
Żaba: zielony parch y60 long

W innej kategorii cenowej wybierasz, choć problem niedawno miałem podobny.
Mogę Ci powiedzieć o Vitarce, ale kwadratowej
, jednej z ostatnich roczników.
Zanabyłem, również dla żony. Klimka, grzane foteliki pierdu pierdu
Miałem obawy.... gdzie tam Vitara w porównaniu do Patrola....
Powiem Ci, że jestem Baaaardzo zaskoczony jakie to dzielne autko.
Leciutkie, benzynka, moment obrotowy... tu nigdy nie brakuje pod nogą....
Mega fajne Auto
. Naprawdę fajnie się prowadzi, a że kwadratowe, to czyni ją inną 
A żona, przezadowolona
O nowej GV (2011 prosto z salonu) słyszałem jedynie od mojego klienta, który przesiadł się po 13 latach z krótkiego Pajero...
"Panie... samochód na leśne ścieżki żeby niechcąco o korzeń nie zachaczyć. Poza tym, to nie ma nic wspólnego z terenówką. Nawet na rzekę na rybki strach jechać, żeby traktora do wyciągania nie wzywać" .. ale to oczywiście kwestia potrzeb.
Mogę Ci powiedzieć o Vitarce, ale kwadratowej

Zanabyłem, również dla żony. Klimka, grzane foteliki pierdu pierdu

Miałem obawy.... gdzie tam Vitara w porównaniu do Patrola....
Powiem Ci, że jestem Baaaardzo zaskoczony jakie to dzielne autko.
Leciutkie, benzynka, moment obrotowy... tu nigdy nie brakuje pod nogą....
Mega fajne Auto

A żona, przezadowolona

O nowej GV (2011 prosto z salonu) słyszałem jedynie od mojego klienta, który przesiadł się po 13 latach z krótkiego Pajero...
"Panie... samochód na leśne ścieżki żeby niechcąco o korzeń nie zachaczyć. Poza tym, to nie ma nic wspólnego z terenówką. Nawet na rzekę na rybki strach jechać, żeby traktora do wyciągania nie wzywać" .. ale to oczywiście kwestia potrzeb.
Viertarka V6 Long

Viertarka V6 Long
A jak tam silnik? Zreanimowany?Danielson pisze:

A jak !
Tu masz info - > http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=93733
Tu masz info - > http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=93733
Viertarka V6 Long

Viertarka V6 Long