Suzuki Vitara Long jak sprawuje się w terenie?
Moderator: Albert_N
Suzuki Vitara Long jak sprawuje się w terenie?
Witam
Przymierzam się do kupna pierwszej terenówki, która miała by być używana 50/50 (teren/szosa) z myślą o wyprawach.
Dlatego planuję kupno Vitary ale wolałbym wersję long . I tu mam pytanie jak się ona sprawuje w cięższym terenie, czy są jakieś przeciwwskazania przeciwko tej wersji??
Przymierzam się do kupna pierwszej terenówki, która miała by być używana 50/50 (teren/szosa) z myślą o wyprawach.
Dlatego planuję kupno Vitary ale wolałbym wersję long . I tu mam pytanie jak się ona sprawuje w cięższym terenie, czy są jakieś przeciwwskazania przeciwko tej wersji??
Re: Suzuki Vitara Long jak sprawuje się w terenie?
Vitarę tak jak każdy seryjny samochód trzeba do terenu przygotować na slikach to i defem daleko nie zajedziesz.Wracając do tematu jak najbardziej się nadaje .Trochę napraw blacharskich , lifcik zawiasu ,opony i możesz uderzyć w teren 

Toście se pogadali.
jednopostowiec z trójpostowcem.
Przede wszystkim kolego zdradź nam o jakich rocznikach myślisz. I o jaki konkretnie teren chodzi - coś bliżej. Bez tych danych to wróżenie z fusów.
jednopostowiec z trójpostowcem.

Przede wszystkim kolego zdradź nam o jakich rocznikach myślisz. I o jaki konkretnie teren chodzi - coś bliżej. Bez tych danych to wróżenie z fusów.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Mało tego nawet się nie przywitałem
ale jestem burakiem z natury
i może nawet to classical foch ale nie potrafię zacząć od posta nr 5000.

Jak z rudą zwycięży to w terenie z dobrymi oponami da se znakomicie radę.
Znajomy miał longa 1.6 16v opony 31' kopia simexa lift budy Lock-Right'a z tyłu i wyciągarkę.
Robiło co najmniej zayebiście.
Trochę go muliły te opony bo przełożenia seria ale za to nie za często musiał wymieniać alu most
Robiło co najmniej zayebiście.
Trochę go muliły te opony bo przełożenia seria ale za to nie za często musiał wymieniać alu most

Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

lipa34 pisze:Mało tego nawet się nie przywitałemale jestem burakiem z natury
i może nawet to classical foch ale nie potrafię zacząć od posta nr 5000.

Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

Nie chciał bym katować auta żadnym porządnym topieniem. Rekreacyjne wyjazdy na weekend i wyprawy (Ukraina itp.) A co do roczniku 94-98.
-
siły ma dosyć
rdza potrafi mocno ramę wydziurawić
lepsze opony
deko podnieść
i jeździć
rdza potrafi mocno ramę wydziurawić
lepsze opony
deko podnieść
i jeździć
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
Każdy tak mówi na początkumakutnik pisze:Nie chciał bym katować auta żadnym porządnym topieniem. Rekreacyjne wyjazdy na weekend i wyprawy (Ukraina itp.) A co do roczniku 94-98.

- Niedzwiadz
-
trza podnieść ciut ciut, standardowy lift 2 cale. W serii kont rampowy jest strasznie mały, ja ciągle szorowałem brzuchem przed liftem.
Opony zmienić na ciut wyższe i agresywniejsze, blacharke zrobić
, składać jeździć i wygrywać.
Opony zmienić na ciut wyższe i agresywniejsze, blacharke zrobić

Vitara była, jest Forester
Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cała Polska wygląda inaczej
Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cała Polska wygląda inaczej
najlepiej to kupic egzemplarz juz po blacharce
lift 2 " na poczatek tylko nie wiem czy jest sens jak i tak na 2 się nie skończy najlepiej od razu 4 " np u radzikone kupić od razu gotowy zestaw, dla bezpieczeństw alu most zamienic na stalowy mozna juz wychaczyc za 400zł, do tego 31 cala i git, choc nie pogonisz na trasie na takich oponach, jak chcesz miec wiecej mocy to v6

VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
Chłopaki, kolega tu pisze o autku do użytku 50/50 z myślą o wyprawach, a wy mu to 4 cale liftu i 31 cali, najlepiej jeszcze simex...
Ze swojej strony jako lajtowy użytkownik mogę powiedzieć, że z liftem 2 cale i na wąziutkich oponach AT 29 cali jeżdżę na codzień i często w trasy po 500 km w jedną stronę. W trasie jest całkiem przyjemnie, a wjeżdżam spokojnie we wszystkie kategorie terenu podchodzące pod "drogę" - czyli wszelkie polne i leśne dukty, również całkiem błotniste. Moim zdaniem przy zachowaniu cywilności auta, ekonomii codziennego użytkowania jest bardzo dobrze.

jeszcze do niedawna smigalem longiem i zlego slowa powiedziec nie moge.
trzeba tylko podniesc na zawiasie ok 2'' wystarczy i jest naprawde milo.
topienie przyjdzie z czasem ale do tego to juz granda kupilem
trzeba tylko podniesc na zawiasie ok 2'' wystarczy i jest naprawde milo.
topienie przyjdzie z czasem ale do tego to juz granda kupilem

Rower