Potrzebna diagnostyka i remont silnika Vitary
Moderator: Albert_N
Potrzebna diagnostyka i remont silnika Vitary
Witam, potrzebuję zrobić diagnostykę komputerową silnika i jego remont.Polecacie jakiś rzetelny warsztat w Warszawie i okolicach gdzie dobrze zajmą się moją Vitką ?:)
Discovery II
Re: Potrzebna diagnostyka i remont silnika Vitary
te silniki sie wymienia
njaczesciej i najtaniej na baleno - czesto dostepne za grosze
njaczesciej i najtaniej na baleno - czesto dostepne za grosze

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Tylko że jak jest popieprzone w osprzęcie albo pompa nie wydala, to żadne baleno nie pomoże.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
ale kolega Pisze ,ze chce robic remont silnika a nie osprzetu
a ty sie nieodzywaj bo cie mlodziez zlinczuje i wysmieje
a ty sie nieodzywaj bo cie mlodziez zlinczuje i wysmieje

Milas, też jesteś elementem niepewnym i podejrzanym o wirtualny offroad.milas pisze: a ty sie nieodzywaj bo cie mlodziez zlinczuje i wysmieje
Licznik postów cię zdradza

jeden pomnik zbudowałem , kilka silników wymieniłem wiec costam wiem
i tu spowrotem uklon do Vipereckiego ,ze po dluzszych testach mial racje co do dodatkowej pompy wody
bo oile jak auto jest na rownym to jest ok ale jak naprzyklad stoi na ryju to juz niebardzo mu idzie pompowanie pod gorke i wywala przewody
i tu spowrotem uklon do Vipereckiego ,ze po dluzszych testach mial racje co do dodatkowej pompy wody
bo oile jak auto jest na rownym to jest ok ale jak naprzyklad stoi na ryju to juz niebardzo mu idzie pompowanie pod gorke i wywala przewody
milas pisze:jeden pomnik zbudowałem , kilka silników wymieniłem wiec costam wiem

raczej stary przewod i sparcialy 

aaa chyba kojarze kwadrat dał alu-pex 20mm do chłodnicy dobrze mi świta???
5.12 w mostach itp itd

Milas Nie Kwadrat
no tak 20 alupexa
ale objechane sporo i jest ok
tylko ostatnio stanol na mordzie na 15 minut i puscil waz gumowy łaczacy zaraz przy silniku (przy czujniku temp )
no tak 20 alupexa
ale objechane sporo i jest ok
tylko ostatnio stanol na mordzie na 15 minut i puscil waz gumowy łaczacy zaraz przy silniku (przy czujniku temp )
sorki za pomłke osoby
5.12 w mostach itp itd

w przyszlym roku zabieram się z kolega za remont silnika wraz z planowaniem glowicy i wymiana uszczelniaczy.Vitka bierze olej i za dużo mi kopci w tym jeszcze zlokalizowałem pocenie skrzyni musze zlokalizowac wadę.
Discovery II
kto bogatemu zabroni
jest w wawie paru specjalistow co vitary maja w jednym palcu 
ale zawsze mozna przeciez samemu tylko zwykle wychodzi dlużej i drożej
noi jak sie silnik zesral to nie lepiej wrzucic cos mocniejszego niz dlubać stare 1.6 i to 16v?

noi jak sie silnik zesral to nie lepiej wrzucic cos mocniejszego niz dlubać stare 1.6 i to 16v?
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Zwykle wrzucenie "czegoś mocniejszego" wychodzi później sporo drożej niż tego samego co było.ramzes pisze:jest w wawie paru specjalistow co vitary maja w jednym palcu
Rozumiem że na samą myśl, że ma się 2x więcej mocy i momentu można popuścić w majty z wrażenia i punkty do respektu wśród kolegów przybywają

Przy każdym wyjeździe zastanawiać się czy jak przycisnę troszkę bardziej, czy zaraz polecą półosie, przeguby, sprzęgło...

Osobiście wolę jak silnik nie ma siły zakręcić kołami i zdycha pod obciążeniem, niż robić masakrę w reszcie napędu.
Ale jak ktoś zauważył - kto bogatym zabroni.