Zawieszenie +4" - prośba o pomoc przy wieszakach.
Moderator: Albert_N
Zawieszenie +4" - prośba o pomoc przy wieszakach.
Witam. Jakiś czas temu zakupiłem zestaw OFFROAD u Mazura. Z braku czasu auta przez jakiś czas nie kończyłem.
W chwili obecnej jestem na etapie montażu stabilizatora i zabezpieczeń przed wywinięciem resorów. ...i tu moja prośba o rysunek lub chociaż fotki przerobionych mocowań stabilizatora oraz tych nieszczęsnych zabezpieczeń. Z góry dziękuję za pomoc. Adres email: hdj80@op.pl
W chwili obecnej jestem na etapie montażu stabilizatora i zabezpieczeń przed wywinięciem resorów. ...i tu moja prośba o rysunek lub chociaż fotki przerobionych mocowań stabilizatora oraz tych nieszczęsnych zabezpieczeń. Z góry dziękuję za pomoc. Adres email: hdj80@op.pl
Tylko Land Cruiser
Re: Zawieszenie +4" - prośba o pomoc przy wieszakach.
Jeżdżę od dwóch lat stabilizatora, nie zauważyłem negatywnych skutków tego zabiegu. A zakręty pokonuje normalnie.
W takim przypadku stabilizator jest zbędny.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Kawałek kątownika bądz profilu, aby resor się tobie nie wywiną z tyłu masz orginalene, po założeniu resorka z przodu sciagasz wymiar i ustalasz odległość a potem spawasz do ramyfarmer pisze:A te antyprzewijaki?

Po zamontowaniu resora? ...bo mechanik który mi założył boi się odkręcić stabilizator żeby resory się nie odwinęły
...mówiłem mu, że to raczej nie jest możliwe ale się boi.

Tylko Land Cruiser
jeśli tak mówi odnośnie stabilizatora to lepiej posprawdzaj co tam porobił przy wymianie resorów 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
hahaha.. zmien mechanikafarmer pisze:Po zamontowaniu resora? ...bo mechanik który mi założył boi się odkręcić stabilizator żeby resory się nie odwinęły...mówiłem mu, że to raczej nie jest możliwe ale się boi.