Progi z profila
Moderator: Albert_N
Re: Progi z profila
Tylko, że przy takich progach z profila nie trzeba już mieć takich osobnych progów przykręcanych do ramy.
Wagowo wyjdzie ~ na to samo
Wagowo wyjdzie ~ na to samo
i targaj liftem zassane w błocie auto za taki próg
progi pod lifta winny być mocowane do ramy
zderzaki pod lifta też spawasz do budy ?
progi pod lifta winny być mocowane do ramy

To nie jest jedyne rozwiązanie wyciągania zassanego auta. Różnica wysokości do oryginalnych progów to około 15 cm wyżej. Zderzaki mam dokręcane do ramy, akurat przód lub tył nadwozia suzuki nie przeniesie takich sił. Ani razu ta konstrukcja nie zawiodła, czasami lepiej trochę łopatą pomachać a nie od razu próbować coś wyrywać.
- kamilrocky
- jestem tu nowy...
a tu pakus zderzaki spawasz do ramy?
ja wole przykrecac, a co do progow to wcale nie musza byc do ramy, dobre progi w zdrowej budzi i auto mozna podnosic a z blota to sie wyciagarka wyciaga albo za zderzak ( bron boze nie spawany do ramy:PPPP)

xj 4.0
P1 3.0
wk 3.0
P1 3.0
wk 3.0
Ten kolega, któremu te progi robiłem pewnie nawet nie wie co to hi-lift i w bagna po klamki też nie wjeżdża więc myślę, że do turystyka styknąpakus pisze:i targaj liftem zassane w błocie auto za taki próg
progi pod lifta winny być mocowane do ramy![]()

Sam mam w planie wywalić progi przykręcane do ramy na poczet takich spawanych do budy.
Zyskany prześwit (w vitarze 8cm) pomoże na pewno w nieprzysysaniu się do bagna.
W bagna po klamki wjeżdżam ale nigdy jeszcze nie podnosiłem auta w bagnie za progi. Bo po co?
Wystarczy podnieść przód, przewrócić z hi-lifta potem to samo tył i jesteśmy poza np koleiną. A za próg podniesiesz i co dalej? położysz się pod koło ?

PS.
Zderzaków nie spawam do budy.
Przyczepiam trytkami do atrapy

- kamilrocky
- jestem tu nowy...
a po co mi zderzaki w zmocie ?a tu pakus zderzaki spawasz do ramy?

zderzaki zazwyczaj się przykręca
progi można przykręcać lub spawać
grunt to mądrze mocować wszystko do ramy

- kamilrocky
- jestem tu nowy...
spytales czy "zderzak tez spawasz do budy" wiec ja sie spytalem czy spawasz do ramy, nie chodzi tu twoja zmote bez zderzakow 

xj 4.0
P1 3.0
wk 3.0
P1 3.0
wk 3.0
spawam do ramy.
i co ?
i co ?
progi oddzielnie od budy mają bardzo duży plus - można na nich stanąć jak masz zamknięte drzwi
ja z przodu wogóle zderzaka nie mam a nie jest to z wyglądu zmota tylko normalny samurai
kamilrocky pisze:spytales czy "zderzak tez spawasz do budy" wiec ja sie spytalem czy spawasz do ramy, nie chodzi tu twoja zmote bez zderzakow
ja z przodu wogóle zderzaka nie mam a nie jest to z wyglądu zmota tylko normalny samurai

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Na swoich mogę stanąć bez problemu niezależnie od tego czy drzwi są otwarte czy zamknięte.