jimny pracuje na 3 garkach
Moderator: Albert_N
Re: jimny pracuje na 3 garkach
Zamień miejscami wtryskiwacze między "dobrym i złym" cylindrem i zamelduj jaki efekt.
A w ogóle to jest kompresja na tym cylindrze?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Uważam że to nie jest wina wtrysku ponieważ taki sam efekt czyli nierówna praca - trzech cylindrach występuje na benzynie jak i na gazie. Koledzy pisali że wtryski od gazu jak i od benzyny są różne co by oznaczało że i ten od gazu jak i od benzyny jest uszkodzony. Jeżeli się mylę proszę o poprawienie mnie.
Mam jeszcze jedno pytanie czy na taki efekt może wpływać uszkodzony czujnik któryś z przepustnicy.
Mam jeszcze jedno pytanie czy na taki efekt może wpływać uszkodzony czujnik któryś z przepustnicy.
Kod: Zaznacz cały
może zawory masz podparte tam regulacja jest na śrubkach
jeśli to nie olej
jeśli to nie olej

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Podepnę się pod temat.
Jimny SOHC, silnik G13BB. Silnik normalnie kręci się do odcinki bez problemu dopóki nie wjadę w głęboką wodę, tak mniej więcej do połowy silnika. W wodzie nie chce wejść na więcej niż 2000 obrotów, a i to z trudem. Krztusi się, męczy i nie wchodzi, mocy nie ma, czasem strzeli (chyba) z wydechu. Chwilę po wyjeździe z wody działa normalnie. O co chodzi?
Jimny SOHC, silnik G13BB. Silnik normalnie kręci się do odcinki bez problemu dopóki nie wjadę w głęboką wodę, tak mniej więcej do połowy silnika. W wodzie nie chce wejść na więcej niż 2000 obrotów, a i to z trudem. Krztusi się, męczy i nie wchodzi, mocy nie ma, czasem strzeli (chyba) z wydechu. Chwilę po wyjeździe z wody działa normalnie. O co chodzi?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
O wypadające zapłony.Placek^ pisze: O co chodzi?
Kostuch pisze:O wypadające zapłony.Placek^ pisze: O co chodzi?

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Kostuchma rację pewnie woda powoduje wypadające zapłony ale też mogą byc inne przyczyny.
A wydech fabryczny?. Zwalona lambda ? Kiedyś miałem taki problem jimniaku i po przerobieniu wydechu sie naprawiło.
Podobny objaw wywołuje nieszczelna wtyczka od TPS. Dla przykładu jak zdejmiesz wtyczkę z tps i zalejesz wodą auto zgaśnie.
Przejrzyj, oczyść i przesmaruj wszystkie wtyczki.
A wydech fabryczny?. Zwalona lambda ? Kiedyś miałem taki problem jimniaku i po przerobieniu wydechu sie naprawiło.
Podobny objaw wywołuje nieszczelna wtyczka od TPS. Dla przykładu jak zdejmiesz wtyczkę z tps i zalejesz wodą auto zgaśnie.
Przejrzyj, oczyść i przesmaruj wszystkie wtyczki.
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
Dla potomnych
Po przerobieniu trzech mechaników o kosztach nie wspomnę jakimś cudem naprawiłem go sam. Nie zapeszajmy. Okazało się że czujnik od wałka korbowego jest uszkodzony niestety załatwienie go jest dość trudne.
Pozdrawiam

Po przerobieniu trzech mechaników o kosztach nie wspomnę jakimś cudem naprawiłem go sam. Nie zapeszajmy. Okazało się że czujnik od wałka korbowego jest uszkodzony niestety załatwienie go jest dość trudne.
Pozdrawiam