Uszczelka szyb Vitara?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
hokan

Uszczelka szyb Vitara?

Post autor: hokan » wt lut 25, 2014 7:42 pm

Czy ktoś wymieniał uszczelki szyb w Vitarze 3d.? Po uchyleniu tak brzęczą że w doopie robi się widno. :-)
Może jakiś patent? Do ASO nawet nie dzwonię,bo ostatnio dowiedziałem się że wyłącznik drzwiowy lampki kabinowej (i alarmu)
kosztuje 80 PLN.
Co po tytule (Dr.),jak gówno w szkatule?
Samurai 1.3,Vitara 1.6-16V 2xcabrio.

Awatar użytkownika
GrzesM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Uszczelka szyb Vitara?

Post autor: GrzesM » wt mar 25, 2014 8:30 pm

hokan pisze:Czy ktoś wymieniał uszczelki szyb ... Może jakiś patent?...
Nie uszczelki Kolego tylko prowadnice szyb bocznych.
Mój patent nr 1 : Nie otwierać szyb ( założyc plandekę bikini na lato i zapomnieć ;)
Patent nr 2: Można wstawić owiewki w szyby, likwidują luz na szybie ale tylko na opuszczenie jakiś 5 cm od góry.
Patent 3: Pomaga słabo to podgąć ramkę w połowie tak by szyba straciła luz w ramce i się ciasno poruszała.
A pomysł do sprawdzenia , to poszukać prowadnic z innych fur w końcu wszystkie szyby są takie same i muszą jakoś przypasować ( kiedyś to wreszcie sam zrobię)

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » śr mar 26, 2014 10:22 am

hokan pisze:Czy ktoś wymieniał uszczelki szyb w Vitarze 3d.? Po uchyleniu tak brzęczą że w doopie robi się widno. :-)
Może jakiś patent? Do ASO nawet nie dzwonię,bo ostatnio dowiedziałem się że wyłącznik drzwiowy lampki kabinowej (i alarmu)
kosztuje 80 PLN.
W prawdzie nie w vitarze, ale do samuraia zakładałem prowadnice od polda, pasowały jak oryginał, do vity może też by podeszły.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
hokan

Post autor: hokan » śr mar 26, 2014 2:58 pm

Didymos pisze:
hokan pisze:Czy ktoś wymieniał uszczelki szyb w Vitarze 3d.? Po uchyleniu tak brzęczą że w doopie robi się widno. :-)
kosztuje 80 PLN.
W prawdzie nie w vitarze, ale do samuraia zakładałem prowadnice od polda, pasowały jak oryginał, do vity może też by podeszły.
Dzięki,sprawdzę i napiszę!
Co po tytule (Dr.),jak gówno w szkatule?
Samurai 1.3,Vitara 1.6-16V 2xcabrio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”