Foto, nasze suzuki vol 2
Moderator: Albert_N
- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Foto, nasze suzuki vol 2
te same opony na filmiku
w tym drugim aucie podejrzewam rozkład masy jest bardzo ujowy tył lekki i prawie nic nie pomaga, moc zawsze się przydaje, nie wszędzie jej trzeba używać są takie bagna że bez gazu przejedziesz oby koło nie zerwało podłoża

Cos mi się wydaje ze to jednak nie te same ustawienia były bo nie ma bata. Oba powinie się zachować podobnie. Moze opony były na innym ciśnieniu i inne przełożenia.Salata123 pisze:Manolo bb pisze:To dawaj. Z chęcią pooglądamSalata123 pisze:ale masakra![]()
zero trakcji![]()
chyba wrzucę ja film by pokazać o czym piszę...film typu - porównanie samochodu prawie identycznego w tych samych warunkach... na tych samych oponach z małą różnica - jeden ma trakcję a drugi ma jej za mało
.
Proszę, tak jak obiecałem![]()
(uwaga, nudny
)
https://www.youtube.com/watch?v=oz_LCWdBpHs
Pozdrawiam
Calmini 5'', Swift GTI, blokada mostu, winda escape XTR, reduktor 4.9 i parę innych udziwnień.
No toż właśnie się tym te samochody różnią, że jeden ma trakcję a drugi nie ma
a na osiągnięcie wysokiej trakcji składa się wiele składowych, takich jak: praca zawieszenia, opony, ciśnienie w oponach, blokady, przełożenia, praca pedałem przyśpieszenia (
)
ale co? widać różnice gołym okiem?
ps. mój jest czarny, ten niebieski to Kostucha, myślę, że nie będzie problemów by podał specyfikację swojego samochodu

a na osiągnięcie wysokiej trakcji składa się wiele składowych, takich jak: praca zawieszenia, opony, ciśnienie w oponach, blokady, przełożenia, praca pedałem przyśpieszenia (

ale co? widać różnice gołym okiem?
ps. mój jest czarny, ten niebieski to Kostucha, myślę, że nie będzie problemów by podał specyfikację swojego samochodu

Ten wąwóz mam kolo domu (500 metrow
) i często tam śmigamy. Nawet ostatnia transgranice tam zrobiliśmy. Jak powsadzałem te wszystkie graty to calosc pokonałem prawie bez gazowania bo szedł jak ten twój ale miałem za wysokie ciśnienie w kolach.. W sobotę ponownie się wybieramy i pojadę na mniejszym ciśnieniu.
Na bank będzie lepiej robił. W mostach mam standardowe przełożenia ale reduktor 4:9:1 i to dość fajnie robi. Koledzy są pod wrażeniem tego co było a co jest bo oni odpadali a ja bez wysiłku się wdrapywałem.
Pozdrawiam

Na bank będzie lepiej robił. W mostach mam standardowe przełożenia ale reduktor 4:9:1 i to dość fajnie robi. Koledzy są pod wrażeniem tego co było a co jest bo oni odpadali a ja bez wysiłku się wdrapywałem.
Pozdrawiam
Calmini 5'', Swift GTI, blokada mostu, winda escape XTR, reduktor 4.9 i parę innych udziwnień.
Beadlocki plus trzy magiczne literki
Sałatek niektórzy tego nie skumają jak barman sztuczki z podkładkami pod piwo w Nowej Dębie bueheheheh
Pozdro

Sałatek niektórzy tego nie skumają jak barman sztuczki z podkładkami pod piwo w Nowej Dębie bueheheheh
Pozdro
NO I JEST RZOPA
Fajny ten Twój Salata. Blokady masz na obu osiach czy tylko z tyłu?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
a co tak radośnie rozjeżdżacie?Salata123 pisze:Manolo bb pisze:To dawaj. Z chęcią pooglądamSalata123 pisze:ale masakra![]()
zero trakcji![]()
chyba wrzucę ja film by pokazać o czym piszę...film typu - porównanie samochodu prawie identycznego w tych samych warunkach... na tych samych oponach z małą różnica - jeden ma trakcję a drugi ma jej za mało
.
Proszę, tak jak obiecałem![]()
(uwaga, nudny
)
https://www.youtube.com/watch?v=oz_LCWdBpHs
wały nad wisłą?

HahaAśka&Kuba pisze:Beadlocki plus trzy magiczne literki![]()
Pozdro

Placek, wszystko jest co trzeba :p blokady też :p oczywiście trzymając sie zasady, ze samochód ma wyglądać jak samochód

Pilmar:
Po pierwsze: nie ma takich stromych wałów
(kamera wyplaszcza)
Po drugie: nie wolno ani nawet szybko po wałach jeździć !
Po pierwsze: nie ma takich stromych wałów

Po drugie: nie wolno ani nawet szybko po wałach jeździć !
Opony identyczne, silverstony. Niebieski 31 czarny 33 ale to akurat bez znaczeniaczesio6969 pisze:te same opony na filmikuw tym drugim aucie podejrzewam rozkład masy jest bardzo ujowy tył lekki i prawie nic nie pomaga, moc zawsze się przydaje, nie wszędzie jej trzeba używać są takie bagna że bez gazu przejedziesz oby koło nie zerwało podłoża

blokady czynią cuda.
Seryjny samurai 1.3 z blokadami objedzie zmotanego potwora z masą koni jeżeli ten nie będzie miał blokad.
Seryjny samurai 1.3 z blokadami objedzie zmotanego potwora z masą koni jeżeli ten nie będzie miał blokad.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Ale tu nie było zapietej blokady przodu 

Główną robotę stety-niestety robi ciśnienie (w gumie
)
Salata wypuścił powietrze prawie do zera, bo ma bedlocki. Ja zostawiłem cirka 0,7.
Jak pokaże foto z najazdu na drzewo, to będzie widać o co kaman.
Druga sprawa to przełożenie w mostach. Ja mam symbolicznie zwolnione do 3,9 a w porównywanym aucie 5,1.
Ciężko robić taś-taś na szybkim moście.
A po za tym, to pierwszy raz pojechałem suzuką na tych oponach - do tej pory miałem typu geolandara i jakby nieco inaczej się jeździ...
Z drugiej strony, mam wrażenie (może mylne) że wlokąc taką oponę-flaka po ziemi, dużo łatwiej uszkodzić gumę. Zwłaszcza z boku.

Salata wypuścił powietrze prawie do zera, bo ma bedlocki. Ja zostawiłem cirka 0,7.
Jak pokaże foto z najazdu na drzewo, to będzie widać o co kaman.
Druga sprawa to przełożenie w mostach. Ja mam symbolicznie zwolnione do 3,9 a w porównywanym aucie 5,1.
Ciężko robić taś-taś na szybkim moście.
A po za tym, to pierwszy raz pojechałem suzuką na tych oponach - do tej pory miałem typu geolandara i jakby nieco inaczej się jeździ...
Z drugiej strony, mam wrażenie (może mylne) że wlokąc taką oponę-flaka po ziemi, dużo łatwiej uszkodzić gumę. Zwłaszcza z boku.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
A Kostuch też ma chyba LR z tyłu więc dziwne, że aż taka różnica.
Czyżby ciśnienie w oponach tyle dawło?
Czyżby ciśnienie w oponach tyle dawło?

Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.
Oczywiście, ze Ciśnienie to podstawa... Podstawa podstaw
Kostuch, na tym wyjeździe miałem w mostach 4.3 ( wiem, ze trudno nadążyć za moimi zmianami jeśli chodzi o mosty :p )
Co do uszkodzenia opony, pierwszy raz mi sie to zdazylo. A od 2007 roku widzę 2ga tak uszkodzona oponę w terenie na niskim ciśnieniu.

Kostuch, na tym wyjeździe miałem w mostach 4.3 ( wiem, ze trudno nadążyć za moimi zmianami jeśli chodzi o mosty :p )
Co do uszkodzenia opony, pierwszy raz mi sie to zdazylo. A od 2007 roku widzę 2ga tak uszkodzona oponę w terenie na niskim ciśnieniu.
Silvery, szczególnie te nowsze są dość pancerne.

w 2008 roku jak silverstone wysadziło simexa ze sponsoringu RFC i toyoty hiluxy (nówki od sponsorów) obute w te właśnie gumy pokonywały tamtejsze bezdroża... to co i rusz jakaś awaria z oponami była, łącznie z dosłownie, wyrwanymi z mięsem całymi klockami
jak bym mocno pogrzebał to gdzieś bym zdjęcia znalazł pewnie nawet
na szczęście, mi się to nigdy nie zdarzyło ani nawet w Polsce nie widziałem takich sytuacji

na szczęście, mi się to nigdy nie zdarzyło ani nawet w Polsce nie widziałem takich sytuacji

Że czyli trzeba się dozbroić w beadlocka, bo różnica kolosalna, olewam blokadę na przód.
BTW tego pomarańczowo-czarnego nie kupiłeś z okolic Łodzi? Bo kiedyś taki tam się sprzedawał.
BTW tego pomarańczowo-czarnego nie kupiłeś z okolic Łodzi? Bo kiedyś taki tam się sprzedawał.
Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
Nie, to mój samochód od zawsze
w między czasie zmienialem budę, ale nie z łodzi
Ps. Nie możesz Rezygnować z blokady przodu
jak będziecie chcieli to pokaże filmiki które będą obradować ile daje blokada 

Ps. Nie możesz Rezygnować z blokady przodu

ChcemySalata123 pisze:jak będziecie chcieli to pokaże filmiki które będą obradować ile daje blokada

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Profesor Sałat pasuje go posłuchać kiedyś taka wiedza kosztowała bardzo dużo a on wie co gada 

NO I JEST RZOPA
- ostrokolowo
Co tydzień wrzucaj jeden odcinek...Salata123 pisze:Nie, to mój samochód od zawszew między czasie zmienialem budę, ale nie z łodzi
![]()
Ps. Nie możesz Rezygnować z blokady przodujak będziecie chcieli to pokaże filmiki które będą obradować ile daje blokada

Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik
Ja mam 2 blokady nie mam bedloock'ów - mogę wystąpić w następnym odcinku

Fascynaci 4x4