Jakie oponki naprawdę ZIMOWE byście polecili do SJ413?
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Jakie oponki naprawdę ZIMOWE byście polecili do SJ413?
Witam:-)
Zima przyszła...i mam do Was pytanie, chyba nie pierwszy raz zadawane: jakie byście polecili oponki zimowe do Samuraiki SJ413, zależy mi na Waszych opiniach, autko chula po zaśnieżonych drogach, często pod duze grapy, oponki zarówno dobre na śnieg przymrożony, jak i na mokrą papkę odwilżową - taką jak to mamy teraz w górach:-)
Poleccie cosik wartego uwagi z wytypowaniem rozmiaru zalecanego na zimę, dzięki WW
Zima przyszła...i mam do Was pytanie, chyba nie pierwszy raz zadawane: jakie byście polecili oponki zimowe do Samuraiki SJ413, zależy mi na Waszych opiniach, autko chula po zaśnieżonych drogach, często pod duze grapy, oponki zarówno dobre na śnieg przymrożony, jak i na mokrą papkę odwilżową - taką jak to mamy teraz w górach:-)
Poleccie cosik wartego uwagi z wytypowaniem rozmiaru zalecanego na zimę, dzięki WW
Poszukujący dobrej taniej 4x4 samotnej 

Paaanie, po zimie to zaraz śladu nie będzie więc pomysł z zimówkami mozna odłozyć na kilka miesięcy
Ja mam nalewki DACK 195/15 po 150 zł za sztukę i bardzo sobię chwalę. Nie ma problemów z wyważeniem, ciche na czarnym a w sniegu i błocie rewelacja. Używane drugi sezon i jak na razie niewiele sladów zuzycia.
Oczywiście znajdzie się ktoś, kto gotów dać za firmową zimówkę i 300-400 zł. Szanujemy ich zdanie
, pytanie tylko po co?

Ja mam nalewki DACK 195/15 po 150 zł za sztukę i bardzo sobię chwalę. Nie ma problemów z wyważeniem, ciche na czarnym a w sniegu i błocie rewelacja. Używane drugi sezon i jak na razie niewiele sladów zuzycia.
Oczywiście znajdzie się ktoś, kto gotów dać za firmową zimówkę i 300-400 zł. Szanujemy ich zdanie

Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
- samurai_hel
-
- Kontaktowanie:
- Gniewny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
U nas narazie śniegu nie brakuje, też sie zastanawiałem nad zimówkami, ale jeżdże na MTekach i jak narazie sie wyrabiam
...na tył wpakowałem dwa worki cementu, coby tylnią oś zlekka dociążyć to i na odsnieżonych odcinkach na jednym napędzie za mocno nie macha 

Samurai, Nissan PickUp, Jeep Cheeroke XJ, Toyota Tacoma -> Jimny
-
- jestem tu nowy...
jeżeli jeździsz głównie po asfalcie to lepiej kup zimówki; jeżeli przeważnie po drogach gruntowych i żwirówkach to polecam ateki; ja używam z dużym zadowoleniem General Grabber A/T 205/75R15, ale jeżdżę głównie po drogach nieutwardzonych gdzie bardziej przeszkadza błoto i woda po roztopionym śniegu niż on sam
"życie jest niezdrowe - kto żyje ten umiera"