LPG-problem?!
Moderator: Albert_N
- Kwicol
- jestem tu nowy...
LPG-problem?!
Witam.
Problem z zatankowaniem gaziku coś blokuje jakiś reduktor?!?Czy można dokupić do butli sam reduktor czy cała butla do wymiany?!
Pozdrawiam.
Problem z zatankowaniem gaziku coś blokuje jakiś reduktor?!?Czy można dokupić do butli sam reduktor czy cała butla do wymiany?!
Pozdrawiam.
Gitara 1,6 long
a w jakich okolicznosciach sie pjawil? nie zakrecil ci ktos zaworu na butli? tam sa takie dwa awaryjno/serwisowe? moglby sie niby zawiesic zawor plywakowy w butli ale to chyba po jakims straszliwym skoku?
a moze zdupany wlew zawalona blotem kulka we wlewie? cos czuje ze to jakas pierdolka... masz elektrozawor na butli? czy starucha?

Kielon pomóc może, na pewno nie zaszkodzi 
Uljan 469b

Uljan 469b
Nie reduktor a zawor. Wchodzi w skal wielozaworu montowanego na butli. W najgorszym wypadku
wymiana wielozaworu, ale raczej nie sadze, bo wiele osob ma odwrotny problem
tzn. zawor nie odcina przy tankowaniu i butla sie "przeladowuje" ponad zalecane 80%
pojemnosci. Widac to gdy sie tankuje bo zawor nie odcina doplywu tylko dystrybutor zwalnia
Działanie tego zaworu jest regulowane. Pewnie trzeba wyregulowac lub wyczyscic zawor.
wymiana wielozaworu, ale raczej nie sadze, bo wiele osob ma odwrotny problem
tzn. zawor nie odcina przy tankowaniu i butla sie "przeladowuje" ponad zalecane 80%
pojemnosci. Widac to gdy sie tankuje bo zawor nie odcina doplywu tylko dystrybutor zwalnia

Działanie tego zaworu jest regulowane. Pewnie trzeba wyregulowac lub wyczyscic zawor.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Ja miałem dwa razy problem z zaworem przy reduktorze - już w komorze silnika. To on nie przełączał dopływu - tj, zacinał się na benzynie - ewentualnie na gazie i nie reagował na przełączenie na benzyne pstryczkiem. W trakcie jazdy jak sie gaz skończył było to upierdliwe bo trzeba było wyłączyć kluczykiem auto zeby wrócił do ustawienia Benzyna - zeby sie dało jechać.
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
-
To pewnie mi to sie przytrafiło, podskok i jak nożem uciął - odcieło LPG...Kielon pisze: moglby sie niby zawiesic zawor plywakowy w butli ale to chyba po jakims straszliwym skoku
Czyli szansa na odblokowanie wielozaworu jest

Jeżeli to faktycznie tylko pływak, to na pewno go wywalę

(tzn. zlecę, bo sam nie chcę z tym eksperymentować

No ale w takiej sytuacji zawsze bardziej prawdopodobny problem elektryczny kabek spadl z elektrozaworu albo luzno zakuty konektor(tropilem taki tygodniami). ciekawostka- kupilem raz bmw ktos obrocil butle do gory nogami... nie wiem przewody mial moze za krotkiePiotr Karcz pisze:To pewnie mi to sie przytrafiło, podskok i jak nożem uciął - odcieło LPG...Kielon pisze: moglby sie niby zawiesic zawor plywakowy w butli ale to chyba po jakims straszliwym skoku
Czyli szansa na odblokowanie wielozaworu jest![]()
Jeżeli to faktycznie tylko pływak, to na pewno go wywalę![]()
(tzn. zlecę, bo sam nie chcę z tym eksperymentować)

Kielon pomóc może, na pewno nie zaszkodzi 
Uljan 469b

Uljan 469b
-
-