SJ 413 fabryczna blokada mostu.
Moderator: Albert_N
Re: SJ 413 fabryczna blokada mostu.
Hej;)
Linke musisz dorobic....ja zrobilem sobie z obu stron z gwintem a jako zalaczanie dalem dzwignie od recznego bo duzo wiekszy skok i pewnosc wg mnie bo na oryginalnej "raczce" to za chiny ludowe nie moglem tego dobrze wyregulowac...jak Ci sie nie spieszy to moge taka zalatwic...(dorabiaja u nas wszystkie linki)
Pozdrawiam
Linke musisz dorobic....ja zrobilem sobie z obu stron z gwintem a jako zalaczanie dalem dzwignie od recznego bo duzo wiekszy skok i pewnosc wg mnie bo na oryginalnej "raczce" to za chiny ludowe nie moglem tego dobrze wyregulowac...jak Ci sie nie spieszy to moge taka zalatwic...(dorabiaja u nas wszystkie linki)
Pozdrawiam
a ja chyba gdzies w garazu mam ta raczke do zalanczania, jak chcesz to dzwonŁeLeK pisze:Panowie, mam problem. Chodzi mi o załączanie blokady... a raczej jej wyłączanie. Oryginalnie jest dźwignia za pomocą, której wyłączamy i włączmy blokadę. U mnie niestety dźwigni ni ma (była, ale ni ma), po lince też ślad zaginął. Próbowałem wyspawać coś podobnego (to akurat mi się udało), niestety linki dopasować nie potrafię. Ma ktoś jakąś rade jak to można w mało skomplikowany sposób uruchomić ?
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Przecież napisał, że sobie wyspawał rączkę.kuba84 pisze:a ja chyba gdzies w garazu mam ta raczke do zalanczania, jak chcesz to dzwonŁeLeK pisze:Panowie, mam problem. Chodzi mi o załączanie blokady... a raczej jej wyłączanie. Oryginalnie jest dźwignia za pomocą, której wyłączamy i włączmy blokadę. U mnie niestety dźwigni ni ma (była, ale ni ma), po lince też ślad zaginął. Próbowałem wyspawać coś podobnego (to akurat mi się udało), niestety linki dopasować nie potrafię. Ma ktoś jakąś rade jak to można w mało skomplikowany sposób uruchomić ?
Linkę można podpasować z ręcznego (od santany, bo są pojedyncze) albo od otwierania maski.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
czemu wypowiadasz sie za kolege 

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
No właśnie tak przypasowałem od Lupo od ręcznego. Długość jest okey, ale spasowanie całości doprowadziło mnie do szału he
A co do tej dźwigni to jak kolega napisał - wyspawałem sobie 

4x4 Tczew
Witam;]
Niestety z przegubami nie bardzo da sie cos zrobic...przeszukałem wszystkie terenowki i te kilka ktore mialyby pasowac pozamawialem i niestety nic....problem polega glownie na tym ze albo byly za duze ze nie miescily sie w kule albo jak frez pasowal na sprzegielko to z drugiej strony na mala polos, a jak na duza polos byl to znowu na sprzegielko nie pasowal....polos i tak bedzie dorabiana wiec tu wazne jest tylko zeby mogla wieksza wejsc ale jak mam eszcze przy sprzegielkach dlubac.....zastanawiam sie jeszcze nad spawaniem z 2 jednego przegubu ale troche mi szkoda psuc przeguby...jak ktos ma jakies pomysly to prosze pisac.
Pozdrawiam
Niestety z przegubami nie bardzo da sie cos zrobic...przeszukałem wszystkie terenowki i te kilka ktore mialyby pasowac pozamawialem i niestety nic....problem polega glownie na tym ze albo byly za duze ze nie miescily sie w kule albo jak frez pasowal na sprzegielko to z drugiej strony na mala polos, a jak na duza polos byl to znowu na sprzegielko nie pasowal....polos i tak bedzie dorabiana wiec tu wazne jest tylko zeby mogla wieksza wejsc ale jak mam eszcze przy sprzegielkach dlubac.....zastanawiam sie jeszcze nad spawaniem z 2 jednego przegubu ale troche mi szkoda psuc przeguby...jak ktos ma jakies pomysly to prosze pisac.
Pozdrawiam
wziąć z rozwalonego przegubu 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
hehehe...akurat nie posiadam... i pewnie temu nie przyszło mi to do głowy.....a może ktoś ma 2 zepsute przeguby w pojemniku na złom??Adam.Ż pisze:wziąć z rozwalonego przegubu
Takie rozwiązanie mi dziś przyszło do głowy...Kostuch pisze:A jak rozwiązujesz problem krótkiego frezu na półosi?toshimin pisze:Hej:]
Wreszcie "moj" tokarz zrobił blokade takie cos mu wyszło:
Wiadomo, frezowanie w hartowanym materiale do kiepski pomysł. Odpuszczanie i ponowne hartowanie jeszcze gorsza idea.
Może ktoś się wypowiedzieć na temat takiej koncepcji:
Frez przedłużamy elektroerozyjnie, następnie szlifujemy.
Ma to jakiś sens? Elektroerozja nie boi się hartowanego...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
hmmm jestem generalnie po testach mojej blokady.. ale ;] Trzasnęła metalowa łapka, która przesuwa... przesuwkę
po półosi. Ale tak się przyjrzałem to już ktoś tam kiedyś ją spawał
Nowa - lepsza i trwalsza już się robi u frezera 

4x4 Tczew