Tylko ten warsztat właśnie mnie ciekawi.
Bo trzepak p.t. "Klatka" albo pójdzie na złom, albo jakoś go inaczej zagospodaruje.
Poza tym więcej podobnie niebezpiecznych patentów nie dostrzegłem

Moderator: Albert_N
jest nawet ok - jesli chodzi o jazde po czarnym w zakrętach , troszke bardziej sie przechyla na zakrętach ale to kwestia przyzwyczajenia.ŁeLeK pisze:Nie jeździ się ''dziwnie'' ze sprężynami po wewnętrznej stronie ramy ?
Fajne tereny macie w tej Łodziostrokolowo pisze:Weekendowo 5 Suzuk i Pajero
Wesoła ekipa to podstawa...sebastian2357 pisze:Fajne tereny macie w tej Łodziostrokolowo pisze:Weekendowo 5 Suzuk i PajeroWesoła ekipa i do tego mieszana płciowo
![]()
2" zawiecha i 3" bodylift.himself pisze:zax skad ty wzioles te 5 cala liftu nawet po fotach widac ze gv ma mniejszy przeswit niz twoja stara vitara
Nie chodzi o komfort w jezdzeniu od tak, poprostu w samuraiu mimo mocnego silnika nie moglem jechac szybko na rajdach bo ograniczalo mnie zawieszenie - nie wyrabialo + wysokie/waskie autkodaro 16v pisze:Jesli celujesz w komfort podrozy i lepsze wybieranie dziur w "jezdni" to jasna sprawa,Jezdziles samuraiem to wiesz jak to jest.Ja tam mojego uzywam wyłacznie do ciezkiej przeprawy ,ale to chyba kwestia znajomych "od terenu"
No dobra,niech Ci bedzie raz w roku stane z urwanym dyfrem,ale przez reszte imprez bedziesz w moim kurzu jezdzilRadziO413 pisze:I obok szybkiej Vitary z urwanym mostem śmiga Sami
GV ma dziwne wahacze z przodu. Na zdjęciu tak wychodzi, ale w sumie to mają praktycznie ten sam prześwit. W GV będę zrzucać tą "klatkę", to też pójdzie ciut do góry.kozioU pisze:2" zawiecha i 3" bodylift.himself pisze:zax skad ty wzioles te 5 cala liftu nawet po fotach widac ze gv ma mniejszy przeswit niz twoja stara vitara
Właściwie to teraz już niemal standard 31/10,5kamilooo pisze:ładny jaka opona?
Trzeba sie wkońcu spotkać zdala od cywilizacjiczarny bielsko pisze:Ładny sprzęcik
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości