Foto, nasze suzuki vol 2
Moderator: Albert_N
Re: Foto, nasze suzuki vol 2
do konstancina nad wisłe na rowerze już raz sie wybrałem 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Och, ale wyczyn
ja nawet spacerkiem chodziłem, kilka km za konstancinie
Ale to nie jest konstancin, tam nie wolno jeździć.

Ale to nie jest konstancin, tam nie wolno jeździć.
A nie masz tu na miejscu nic 4x4?
tylko jak znajomy wróci z urlopu to LR ale też rzadko ma czas pojeździć.
Mogę Ci przywieźć Samuraia z Sochaczewa 

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
może być i LR, nie takie się wyciągałoAdam.Ż pisze:tylko jak znajomy wróci z urlopu to LR ale też rzadko ma czas pojeździć.

KSikorski pisze:Mogę Ci przywieźć Samuraia z Sochaczewa
zależy którego bo czarny nie stoi teraz w sochaczewie
- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
pierwsze testy
czarny samurai (mój)- silnik baleno 1,6 16v(100KM), reduktor 4,16, mosty orginał wzmacniane półosie przód spidertrax, koła 33-10,5-15 silverstone(simex), blokada przód-ARB tył-minispool,wyciągarka mechanik, na 33 calach lata aż miło, mega różnica w porównaniu z poprzednimi 31 calami. prześwit do główki 28,5cm waga 1240kg z pełnym wyposażeniem
zielony samura Damian Wyszków- silnik 1,3 orginał wtrysk, reduktor 4,16, mosty toyota LJ70, koła 35-13.5-15, blokada tył ARB, przód LSD, wyciągarka mechanik, prześwit do główki 29,5 waga 1300kg z pełnym wyposażeniem

czarny samurai (mój)- silnik baleno 1,6 16v(100KM), reduktor 4,16, mosty orginał wzmacniane półosie przód spidertrax, koła 33-10,5-15 silverstone(simex), blokada przód-ARB tył-minispool,wyciągarka mechanik, na 33 calach lata aż miło, mega różnica w porównaniu z poprzednimi 31 calami. prześwit do główki 28,5cm waga 1240kg z pełnym wyposażeniem
zielony samura Damian Wyszków- silnik 1,3 orginał wtrysk, reduktor 4,16, mosty toyota LJ70, koła 35-13.5-15, blokada tył ARB, przód LSD, wyciągarka mechanik, prześwit do główki 29,5 waga 1300kg z pełnym wyposażeniem
Z całym szcunkiem dla obu projektów ale 1300kg na zielonego to chyba mocno zniżyłeś tą wagę.
Dzika Koza
Nie ma podłogi.Też nie bardzo wierzę w 1300kg. z tym wyposażeniem.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
- vandall_jr
-
Mechanik - pewno od STARA, mosty od LC-ta
jedź raczej na jeszcze jedną wagę
oczywiście celem weryfikacji, ale fura fajna 

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
vandall_jr pisze:Mechanik - pewno od STARA, mosty od LC-tajedź raczej na jeszcze jedną wagę
oczywiście celem weryfikacji, ale fura fajna
OOOO ! Jr. Widzę, że sobie walnąłeś miniaturke swojego SJ... tyle, że pomarańczowa maska i felgi ? ?

a myślałem, że macie monopol na groszkowo-zielony

4x4 Tczew
- vandall_jr
-

Uploaded with ImageShack.us
No na "zielony atomowy" to już ulgi mamy

Auto po tegorocznej Transgothi-ce, w ogłoszeniu mogę podać, że tym autem jeździła żona po bułki i na rajdy

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
a tototo coś co widziałem u Was w warsztacie na poduszkach dojechało cało ? 

4x4 Tczew
- vandall_jr
-
Dojechało lecz z drobnymi przygodami, dwa dni po imprezie sprzedane, w kraj poszło
ma już nowego "inwestora"

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
co do zielonego samca 1300KG niby czemu ma nie ważyć tyle +- 20kg waga sprawdzona, oczywiście bez kierowcy waga, nie wiem czy każdy myśli że mechanik od stara przerobiony to waży 200 kg, kiedyś ważyliśmy mam gdzieś zapisane ile mechanik z liną 70m waży to napisze ale nie przekracza 100KG, wcześniej zielony na ori mostach simexa 31 cali ważył około 1050kg z tego co pamiętam, tak więc waga jak dla mnie jest ok,
Moja zielona bestia była ważona na dobrej elektronicznej wadze 1300kg na co dzień waga służy do ważenia węgla więc nie sądzę by zaniżała
mechanik bez liny waży niecałe 80 kg + lina 70 m około 20 kg

To jest ciekawe. Między 33 calami na mostach samuraia a 35 calami na mostach toyoty jest 1cm różnicy prześwitu. Po za tym różnica kilku tysięcy złotych, chyba nie warto 

Jimny M16A
- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
dokładnie jutro zmierze jaki ten prześwit jest, do najniższego punktu mostu czyli korek, jest jedna różnica mosty samuraia nie wytrzymają 35 cali, wytrzymać to w miare by wytrzymało ale co z tego jak łożyska będą siaddać non stop, dla mnie największą bolączką samuraii są mega delikatne mosty zawsze coś się z nimi dzieje i trzeba uważać, a to luzy na atakach a to łożyska na kołach,
- vandall_jr
-
Modyfikowanie mostów od samuraja jest stratą czasu oraz pieniędzy. Mosty od LC-ta dają większą masę nieresorowaną lecz mega inną wytrzymałość zakładając, że są to mosty "tylko fabryczne"
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Dokładnie zasadnicza różnica jest w wytrzymałości mostów
półoś 27,4mm tył i 23.9 przód w samuraju a 33mm lj70 przód i tył + pancerne pochwy mostów itp.

- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mosty samurai wzmocnić półosie kupić 2,5tys plus blokada 3 tys a i tak gwarancji niema że to wytrzyma, i łożyska będą lecieć jak głupie, koszta prawie takie same jak by mosty Lj wstawiać, ja akurat kupiłem auto z arb z przodu i wzmacnianymi półosiami na zapas półosie za 1tys kupiłem spidertraxy, gdybym tego nie miał to bym LJ zakładał,
czesio akurat blokad bym nie liczył, bo do Toyoty tańsze nie są
Nie ma się co oszuiwać, mosty Samuraia są sporo tańsze jednak.
O wytrzymałości natomiast nie ma co dyskutować, wszak Toyota ma kilka kilo więcej i silnik nie specjalnie słabszy.

Nie ma się co oszuiwać, mosty Samuraia są sporo tańsze jednak.
O wytrzymałości natomiast nie ma co dyskutować, wszak Toyota ma kilka kilo więcej i silnik nie specjalnie słabszy.
Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

czesio6969 pisze:dokładnie jutro zmierze jaki ten prześwit jest, do najniższego punktu mostu czyli korek, jest jedna różnica mosty samuraia nie wytrzymają 35 cali, wytrzymać to w miare by wytrzymało ale co z tego jak łożyska będą siaddać non stop, dla mnie największą bolączką samuraii są mega delikatne mosty zawsze coś się z nimi dzieje i trzeba uważać, a to luzy na atakach a to łożyska na kołach,
Mosty toyoty do silnika 1,3 ?

Przy 1,3 zwykłe mosty z mocniejszymi półosiami i lata.
U nas Durszlak lata na 35 calach i 1,8 z baleno. Nie powinno się wrzucać tylko przełożeń 5,125 bo słabe są.
Ale 4.6 juz dużo mocniejsze.
Ot cała modyfikacja .
A jak już chcesz bardzo mocno to przedni most na tylnym vitarowym . I po problemie .

vandall_jr pisze:Modyfikowanie mostów od samuraja jest stratą czasu oraz pieniędzy. Mosty od LC-ta dają większą masę nieresorowaną lecz mega inną wytrzymałość zakładając, że są to mosty "tylko fabryczne"
Nie zgadzam sie

Dasz mocniejszy silnik i z toyoty tylko wióry polecą