Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Witam
Czy flansze z reduktora i główki jimisa na sruby 10 są kompatybilne z samurajem??
Można je przełożyć do samuraja
Pozdrawiam
Czy flansze z reduktora i główki jimisa na sruby 10 są kompatybilne z samurajem??
Można je przełożyć do samuraja
Pozdrawiam
slavok pisze:widać chyba jakaś typowa usterka 20 letnich reduktorów z 410Marcel1989 pisze:Jak kupiłem od gościa reduktor z 410 to miała identycznie wytarty wałekgruszek pisze:łożyska zaczęły się obracać. nie na bieżniach, tylko na powierzchniach zewnętrznych.
Miałem u siebie red. po poprzednim właścicielu. Jeździł bez oleju.
Łożyska tak wytarły wałki że były takie "wycięcia" na wałku po 1 mm!
wada fabryczna

Można reklamować w suzuki polska ? może była jakaś akcja serwisowa 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
czy ktoś kupował gdzieś nowe lsd do tylnego mostu vitary?
jak tak to proszę o jakiś namiar bo nic nie mogę znaleźć.
może opłaca się kupić używany cały tylny most LSD z allegro? tylko kwestia jak sprawdzić wiarygodnie ile tego lsd zostało w 20 letnim moście
jak tak to proszę o jakiś namiar bo nic nie mogę znaleźć.
może opłaca się kupić używany cały tylny most LSD z allegro? tylko kwestia jak sprawdzić wiarygodnie ile tego lsd zostało w 20 letnim moście

i jeszcze pytanie czy lsd z mostu vitarki 1.6 8v mozna przełożyć do mostu 1.6 16v
chodzi o to czy pochwy mostu są inne w mostach z lsd?
chodzi o to czy pochwy mostu są inne w mostach z lsd?
Swojego czasu daniels sprzedawal LSD do Vitary.
W 20 letnim aucie LSD moglo sie dawno skonczyc, wszystko zalezy jak bylo uzytkowane, czy byl lany odpowiedni olej.
Sprawdzic mozna szybko unoszac auto tak aby tylne kola nie dotykaly podloza i krecac jednym kolem drugie musi krecic sie w tym samym kierunku z tym ze najlepiej rozebrac most i zobaczyc w jakim stanie sa tarczki cierne.
W mostach z LSD kosz jest inny ale przelozysz bez problemu cala glowke mostu z 8v do 16v.
W 20 letnim aucie LSD moglo sie dawno skonczyc, wszystko zalezy jak bylo uzytkowane, czy byl lany odpowiedni olej.
Sprawdzic mozna szybko unoszac auto tak aby tylne kola nie dotykaly podloza i krecac jednym kolem drugie musi krecic sie w tym samym kierunku z tym ze najlepiej rozebrac most i zobaczyc w jakim stanie sa tarczki cierne.
W mostach z LSD kosz jest inny ale przelozysz bez problemu cala glowke mostu z 8v do 16v.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
jak myślicie w co lepiej zainwestować w samim?? 5.125 czy lock right?? wiem że obie opcje na raz najlepiej ale wybierając z tych dwóch...zapewne LR:)
Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
oczywiście, że blokada, jak już chesz mieszać w przełożeniach to lepiej 4.16 + LR, ja chyba więcej tych LR ze stanów pociągne bo widzę ze zainteresowanie tym spore heheh
też się zastanawiam czy czasami jakiś znajomy się nie wybiera z USA na wakacje do PL:D
Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Gdzie mogę kupić podkładki stożkowe na śruby którymi przykręca się sprzęgiełka manualne do zwrotnicy 

praktycznie nie do dostania po za aso, pytaj w ASO ale sztuka chyba ze 20 zeta kosztuje
Jak to jakaś tragedia to mam kilka w skarbach.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
prawie każdy tokarz dorobi 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
też o tym myślałem, ale oryginalne są sprężynowe czy sprężyste (nie wiem jak się prawidłowo piszę
)
@KSikorski na PW, wysłałem pytanko

@KSikorski na PW, wysłałem pytanko

W Vitarze też powinny być stożkowe śruby do przykręcenia sprzęgiełek??
Zielony Autobus 2,7TDi
śruby są normalne, tylko podkładki stożkowe, w vitarze też powinny być takie,
Ja mam dwa szybkie pytania:
-Jakie śruby kupić do kompletu polibuszy na przednie wahacze, tylne wahacze i sierżanta?
-Jeździłem dość głęboko ostatnio po wodzie przy mrozie...
Zostawiłem auto na biegu, nie na ręcznym... Chcę jechać, a tu trzyma!
Więcej gazu, strzeliło i puściło, ok. Hamulce trochę słabsze, ale nic...
Przejechałem trochę, z 15 km, potem z 5, zostawiłem auto znów na noc i? Znów rano coś trzyma. Tym razem już słabiej, ale znów strzał i dopiero pojechała.
Wydaje mi się, że to z tyłu. Hamulec bierze głębiej, ale ręczny bierze w sumie nawet lepiej...
Okładziny odpadły, czy co?
-Jakie śruby kupić do kompletu polibuszy na przednie wahacze, tylne wahacze i sierżanta?
-Jeździłem dość głęboko ostatnio po wodzie przy mrozie...
Zostawiłem auto na biegu, nie na ręcznym... Chcę jechać, a tu trzyma!

Więcej gazu, strzeliło i puściło, ok. Hamulce trochę słabsze, ale nic...
Przejechałem trochę, z 15 km, potem z 5, zostawiłem auto znów na noc i? Znów rano coś trzyma. Tym razem już słabiej, ale znów strzał i dopiero pojechała.
Wydaje mi się, że to z tyłu. Hamulec bierze głębiej, ale ręczny bierze w sumie nawet lepiej...
Okładziny odpadły, czy co?
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

a może masz wodę w dyfrze
mi też tak strzela, jak na mrzie po wodnych tripach zostawię samochód, po prostu wszytko przymaraza...

Jeśli w tylnych bębnach masz wyryty rowek to na dole zgromadzi się woda. Jak zamarznie masz teoretycznie mniejszy bęben. To może zatrzymać koła jak ręczny.
woda w oliwie w moście i tyle
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Musze zajrzeć jak mi ręce przestaną przymarzać do klucza...viperecki pisze:woda w oliwie w moście i tyle
Ale odpowietrzenia w porządku są.
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->

a siemeringi na wałku ataku i półosiach
jakos tam wlazła w końcu jest ciut żadsza niz oliwa

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Chce zalozyc zawor zeby miec "hydrauliczny reczny". Z pompy ida dwa obwody, na przod i na tyl. Moge je za wyjsciem z pompy polaczyc, wsadzic zawor a nastepnie znow rozdzielic i puscic jeden przewod na przod i jeden na tyl? Czy taka ingerencja w uklad, laczenie i potem rozdzielanie, moze jakos wplynac na dzialanie, skuteczne, hamulcow?
Miejsce na Twoją reklamę.
ręczny na wszystkie koła jednocześnie? a to nie będzie przerost formy nad treścią?
na zapiętym reduktorze i tak wystarczy zablokować tylko 1 os
na zapiętym reduktorze i tak wystarczy zablokować tylko 1 os
Pewnie masz racje. Tak czy inaczej chcialbym wiedziec, jak nie dla praktyki to chociaz dla swietego spokoju, teoretycznego 

Miejsce na Twoją reklamę.