Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
nawdychaj się nawdychaj fajna faza jest hehehe 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mam pytanko po wymianie silnika sprzęgło wciska się jak by było ze stali tak ciężko ze noga drętwieje co to jest? wcześniej tego nie było .
w jakim samochodzie, jaki silnik ? jakie sprzęgło, hydrauliczne czy mechaniczne ?
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
silnik 1.6 16V z vitary x-90 a jest zamontowany w samuraiu. wczesniej był taki sam silnik i nie było takiego problemu ale problem się zrobił w tym paskiem rozrządu i zostal wymieniony na nowy silnik
W starym silniku jakbyś wymienił pasek, byłaby całkiem duża szansa, że będzie normalnie chodzić.
Chyba, że stwierdzono pogięcie zaworów.

Chyba, że stwierdzono pogięcie zaworów.
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
widziałem ze zawory są pogięte 6szt poszło niestety. każdy się wyparł ze to nie jego wina itd ze pasek był dobry a mechanik jak już pisałem zwalił ze to przez łożysko oporowe hahaha
i odpuściłeś ? kupiłeś silnik z własnej kieszeni ? nie wiem jakie tam jest sprzęgło w x90, linka czy hydraulika ?
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
na lince jest sprzęgło . najgorsze jest to ze papieru nie miałem na to wszystko żadnego paragonu czy faktury a na krzywa morde to tylko przepychanka itp (przestroga dla innych brac paragony czy faktury )
Zaczęła mi kapać woda spod uszczelki szyby czołowej w prawym dolnym narożniku. Uszczelka w tym miejscu jest dość "luźna".
1.Gnije mi ramka szyby?
2.Napchać pod uszczelkę uszczelniacza dekarskiego?
3.Wymienić uszczelkę?
Samurai blaszanka.
1.Gnije mi ramka szyby?
2.Napchać pod uszczelkę uszczelniacza dekarskiego?
3.Wymienić uszczelkę?
Samurai blaszanka.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
wyjac szybe -kilka minut roboty i stwierdzic dlaczego cieknie,napewno pkt 2 nie jest dobrym rozwiazaniem , bo jesli gnije a zapackasz klejem to gnic bedzie dalej..a Ty chyba nie masz smietnika do upalania ..wiec pierw obadaj gdzie i dlaczego leci
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
- szerokimost
dokładnie wyjmij szybę wtedy będzie wszystko że tak powiem na wierzchu 

Samiec
-
- jestem tu nowy...
Czy ktoś z Was zmieniał kolor samochodu poprzez folie do tego przeznaczone?
Jest tego coraz więcej na rynku. Wydaje się być interesujące i napewno szybsze niż zwykłe malowanie.
Orientuje się ktoś jaka jest około cena takiego zabiegu na Samuraia?
malowanie plandeki sprayem to nie jest dobry pomysł bo plandeka jest elastyczna a farba w sprayu po wyschnięciu nie, po za tym bez specjalnego podkładu nie będzie się trzymało.
malowanie plandeki sprayem to nie jest dobry pomysł bo plandeka jest elastyczna a farba w sprayu po wyschnięciu nie, po za tym bez specjalnego podkładu nie będzie się trzymało.
-
- jestem tu nowy...
Nie, nie ma rys, a jak ma to takie drobniutkie jak igłą. Wgnieceń i rdzy również brak.
A jaki jest sposób, żeby zmienić kolor plandeki?
kupic nowąnightmare000 pisze:
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
W niektórych przypadkach oklejanie wcale nie jest szybsze niż lakier. Z niektórymi elementami trzeba się sporo nakombinować żeby dopsz wyszło. Takie rozwiązanie jest dobre w lepszym statku, jeśli ma np startować w rajdzie. Odklejanie folii powiększa bardzo zasób słownictwa rapowego.
Ostatnio zmieniony sob kwie 16, 2011 7:52 pm przez lukassos, łącznie zmieniany 1 raz.
w przypadku samuraia jest szybsze ale nie koniecznie tańsze.
No tańsze zapewne nie jest. W mojej okolicy jeździ 911 po oklejeniu carbonem. Maska, dach i spojler są czarne pozostałe elementy białe, 6tyś
-
- jestem tu nowy...
No cóż, to trzeba chyba pomyśleć w takim wypadku nad malowaniem, skoro tańsze. Macie jakiś poradnik, jak przygotować itp.?
A coś poza kupnem nowej plandeki wchodzi w grę... ?
A coś poza kupnem nowej plandeki wchodzi w grę... ?
http://www.forum4x4.pl/viewforum.php?f=76 <-- poczytaj !
4x4 Tczew
Czy ktos wie i może ma zdjęcia jak obniżyć półmost w vitarze?
Vitara 1.6 8v,lift 2",opona 29"
- miodzio_1985
Cześć
Zaczęło się robić ciepło, a co za tym idzie temperatura cieczy chłodzącej zaczyna przekraczać 1/3 skali - jeżeli auto cały czas jedzie to wskaźnik przekracza nieznacznie to położenie, na którym zatrzymywał się w okresie zimowym, natomiast przy jeździe w korku dochodzi mi do położenia, w którym wskazówka jest poziomo (chyba nieznacznie więcej niż połowa zakresu) - na razie nie doszedł mi jeszcze do czerwonego pola - po dodaniu gazu i trzymaniu przez minutę - dwie silnika na 3 tyś obrotów na postoju wskazówka trzyma się na miejscu, natomiast:
- w zbiorniczku wyrównawczym poziom płynu zmienia się z min na powyżej max
- spod korka zbiorniczka wyrównawczego wydostają się bąbelki powietrza
Czy dopóki temperatura nie zacznie dochodzić do czerwonego pola nie martwić się powyższymi objawami, czy wskazuje to na konieczność wymiany pompy wody/chłodnicy?
Generalnie z chłodnicy płyn nie cieknie, a wisko wymieniłem po ostatnim rajdzie, kiedy po dłuższej jeździe na postoju na wolnych obrotach wskazówka podeszła pod czerwone pole.
Zaczęło się robić ciepło, a co za tym idzie temperatura cieczy chłodzącej zaczyna przekraczać 1/3 skali - jeżeli auto cały czas jedzie to wskaźnik przekracza nieznacznie to położenie, na którym zatrzymywał się w okresie zimowym, natomiast przy jeździe w korku dochodzi mi do położenia, w którym wskazówka jest poziomo (chyba nieznacznie więcej niż połowa zakresu) - na razie nie doszedł mi jeszcze do czerwonego pola - po dodaniu gazu i trzymaniu przez minutę - dwie silnika na 3 tyś obrotów na postoju wskazówka trzyma się na miejscu, natomiast:
- w zbiorniczku wyrównawczym poziom płynu zmienia się z min na powyżej max
- spod korka zbiorniczka wyrównawczego wydostają się bąbelki powietrza
Czy dopóki temperatura nie zacznie dochodzić do czerwonego pola nie martwić się powyższymi objawami, czy wskazuje to na konieczność wymiany pompy wody/chłodnicy?
Generalnie z chłodnicy płyn nie cieknie, a wisko wymieniłem po ostatnim rajdzie, kiedy po dłuższej jeździe na postoju na wolnych obrotach wskazówka podeszła pod czerwone pole.
on-road: Lancia Lybra SW
off-road: Samurai 1,3i Cabrio '94 (album)
Na nowe czy po prostu inne?miodzio_1985 pisze:... wisko wymieniłem po ostatnim rajdzie, ...

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- miodzio_1985
Nowe - kupione w inter carsKostuch pisze:Na nowe czy po prostu inne?miodzio_1985 pisze:... wisko wymieniłem po ostatnim rajdzie, ...
on-road: Lancia Lybra SW