zapamiętaj, żaden samochód nie robi na KL71, no chyba że do lansu

Moderator: Albert_N
Lekkie są, dobrze się oczyszczają jak depniesz, w zeszłym roku koledzy się zdzwili, bo na simexach się kinetykiem ciągali, a ja na KLach po piachu pod górkę wyjechałem, potem ja się zdziwiłem w błocie, bo nie ciągnęły, a wystarczyło reduktor rozpiąć i poszłodavejr pisze: zapamiętaj, żaden samochód nie robi na KL71, no chyba że do lansu
slavok pisze:http://www.youtube.com/watch?v=V9w8YAh6Zbs z troszkę innej perspektywy![]()
w sumie testowałem nową zabawkę w postaci kamerki do nagrywania takich filmików, dodam, że te opony (Puma MT) w ogóle nie robią na takim podłożu (zmrożona ziemia + śnieg) jak jest ciepło to na wszystkie te przeszkody z filmiku bez porblemu się wydrapuje.
Czym ?!Browning pisze:Pochwalę się jeszcze wykrzyżem![]()
![]()
Fajny filmikslavok pisze:.
no nie wolno, ale na pewno czynie mniej szkód aniżeli "sąsiedzi" co spuszczają syf z pralek/zmywarek/zlewozmywaków/kibli do rowu melioracyjnego który to w tej rzecze ma swoje ujściepziaber pisze:Fajny filmikslavok pisze:.![]()
Ale słyszałem ze po rzece nie wolno jeździć![]()
Jak kiedys napisałem ze po Wildze w Krakowie śmigamy to dostałem opier...ol
pozdro
POPIERAMslavok pisze:pziaber pisze:slavok pisze:.
Poniżej moje letnie naprawy, dla potomnych podpowiem, że przyczyną nie działających wycieraczek nie jest zespolony przełącznik pod kierownicą z którym walczyłem 2 godziny tylko brak masy po odkręceniu ramki przedniej szyby (zawiasy są plastikowepziaber pisze:zimowe naprawy![]()
ostrokolowo pisze:Poniżej moje letnie naprawy, dla potomnych podpowiem, że przyczyną nie działających wycieraczek nie jest zespolony przełącznik pod kierownicą z którym walczyłem 2 godziny tylko brak masy po odkręceniu ramki przedniej szyby (zawiasy są plastikowepziaber pisze:zimowe naprawy![]()
)
Uploaded with ImageShack.us
Ciśnieni to mi skoczyło jak się zorientowałem, że przez kilka godzin walczyłem z przełącznikami i kabelkami zanim wpadłem na to, że silnik nie podłączony do masy nie może działać...ŁeLeK pisze:I po chwili czuć ciśnienie jak napływa w okolicę głowy... hehe ;]
Z 1,5 tygodnia zrobiły się 3 tygodnie, ale auto zostało dokładnie oczyszczone z rudego. Zaczęło się od jednych drzwi i tylnej klapy, a skończyło na dodatkowo wszystkich poszerzeniach błotników i błotnikach - na szczęście rudy był w większości wypadków jedynie w formie nalotu, także nie trzeba było robić zbyt dużo łat. Efekt - rama, podłoga i nadwozie bez rudzielca. Poniżej zdjęcia, które zrobiłem w ubiegłą sobotę:miodzio_1985 pisze:Plany na najbliższy czas (luty): oddać do blacharza - do zrobienia jest rudy na narożniku drzwi i tylnej klapy (w obu wypadkach małe wgniecenia niczym niezabezpieczone)
Więcej zdjęć wrzucę tutaj po odbiorze od blacharza (pewnie za jakieś 1,5 tygodnia)
Będą opony - będę się taplałpziaber pisze: przydało by sie go troche w błotku potaplać![]()
a tak w ogóle ładny samuraiek
Nie było supportu do ewentualnego wyciągania, doświadczenia z 4x4 na razie też brak także wolałem nie sprawdzaćslavok pisze:zajechał byś
Z takim już przyjechał z Niemiec w 2005 roku do poprzedniego właściciela, także pewnie niemieccy dealerzy takimi handlowalislavok pisze:btw co to za dachy są ? coraz więcej samuraiów z tymi hardtopami widzę.
Też widziałem niemiaszka z takim dachem także mogły iść z nim oryginalnie.miodzio_1985 pisze:slavok pisze:zajechał byśZ takim już przyjechał z Niemiec w 2005 roku do poprzedniego właściciela, także pewnie niemieccy dealerzy takimi handlowalislavok pisze:btw co to za dachy są ? coraz więcej samuraiów z tymi hardtopami widzę.
Też mam u siebie taki daszek i z tego co wiem kiedyś mój Samurai przyjechał z Niemiec.gruszek pisze: Też widziałem niemiaszka z takim dachem także mogły iść z nim oryginalnie.
miodzio_1985 pisze:Będą opony - będę się taplałpziaber pisze: przydało by sie go troche w błotku potaplać![]()
a tak w ogóle ładny samuraiek
Na tych zimówkach daleko bym nie zajechał
W moim tak samo (też z Niemiec) - z tą tylko różnicą, że tylną szybę mam podnoszonąostrokolowo pisze:Też mam u siebie taki daszek i z tego co wiem kiedyś mój Samurai przyjechał z Niemiec.gruszek pisze: Też widziałem niemiaszka z takim dachem także mogły iść z nim oryginalnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości