Samurai z plugiem czy warto ? auto na ryby!
Moderator: Albert_N
-
-
Re: Samurai z plugiem czy warto ? auto na ryby!
Wrzucaj oferty z neta którymi się interesujesz. Coś się doradzi l
Aż samemu mi głupio ;( z super samuraia zeszło na kianke ;( człowiek coś powie napiszę później przemyśli że jednak troche więcej miejsca że w razie ''w'' po rybach zajedzie do ,,biedronki'' po bułki

Sorki za zamęt...
Chłopaki a jeszcze jedno.
Kupię patrola ,,sprawnego" do 20 tys?
Kupię patrola ,,sprawnego" do 20 tys?
-
-
Zaczyna się 
Zależy co dla Ciebie znaczy sprawny
Może trafiłby się jakiś w tej kwocie, anglik itp.
90% patroli do 30 tys jest zajechanych
Nie wiem czym Nissan konserwował ramy i podwozia ale każda inna marka robiła to lepiej w serii
Do tego silniki, w jednym głowica pęka, drugi wybucha.
Patrole trzeba kochać.
Miałem patrola, pewnie kupię kolejnego.
Tylko budżet musi się zgadzać.
Szukaj Montka, dobrze Ci radzę.

Zależy co dla Ciebie znaczy sprawny

Może trafiłby się jakiś w tej kwocie, anglik itp.
90% patroli do 30 tys jest zajechanych
Nie wiem czym Nissan konserwował ramy i podwozia ale każda inna marka robiła to lepiej w serii
Do tego silniki, w jednym głowica pęka, drugi wybucha.
Patrole trzeba kochać.
Miałem patrola, pewnie kupię kolejnego.
Tylko budżet musi się zgadzać.
Szukaj Montka, dobrze Ci radzę.
-
-
Alscars6430@outlook.dk
Masz tu maila do gościa, na fb wystawiał y61 w niezłych pieniadzach, skontaktuj się, Może warto
Masz tu maila do gościa, na fb wystawiał y61 w niezłych pieniadzach, skontaktuj się, Może warto

-
Ja tu o ekonomii a Ty o frajdzie i podobaniu się

Kupno starego 15-letniego auta 4x4 to jest ryzykowna decyzja. Ja akurat jestem leśnikiem, mieszkam w lesie i lubię sam dłubać przy samochodach. Więc 20-letnia Kijanka ma jakiś sens praktyczny i ekonomiczny. Kumpel sąsiad też się napalił na Samuraia ale mu wytłumaczyłem po chłopsku czy na pewno potrzebuje coś jak C-330, może lepiej C-360 ? Poczytał forum i kupił starą Vitarę za 6,0 tyś. , potem wydał 10,0 na spawanie, malowanie, hamulce, sprzęgło ...

To będzie krótka przygoda z offroadem

Załóż, że - wszystkie samochody z tamtego okresu będą zgnite (a już na pewno te poniżej IV kwartylu cen rynkowych

Im większe i droższe z fabryki, tym droższe w użytkowaniu (niekoniecznie w zakupie).
Koszt paliwa i tak jest pomijalny w tej zabawie. Ale jak jesteśmy przy ekonomii to porównaj sobie cenę opony do Samuraia/Vitary (czyli ca 30 cali - ja miałem 195/15 czyli 30/7.5 i były zajebiste) z ceną opony do Patrola (33-35 cali). Nawet sprawdziłem, takie pierwsze z googla - Kumho KL71 - w rozmiarze Samurai - 1600 zł za 4 szt, w rozmiarze patrolowym - 2300 zł. I tak będzie ze wszystkim od paliwa, przez oleje (ilość), części aż po tuningowe akcesoria.
Jak chcesz to Ci sprzedam pajero. Bez rdzy. Takie naprawdę bez rdzy. Niedrogo. Wędki Ci wejdą, i łódkę pociągniesz. I kumpli zabierzesz...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Sprzedajesz swoje pajero?Kabal pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:20 amTo będzie krótka przygoda z offroadem![]()
Załóż, że - wszystkie samochody z tamtego okresu będą zgnite (a już na pewno te poniżej IV kwartylu cen rynkowych) A jak nie będą zgnite, to będą wymagać innych inwestycji (które zdecydowanie bym wolał, bo naprawa blacharska to najgorsze co można przy aucie robić).
Im większe i droższe z fabryki, tym droższe w użytkowaniu (niekoniecznie w zakupie).
Koszt paliwa i tak jest pomijalny w tej zabawie. Ale jak jesteśmy przy ekonomii to porównaj sobie cenę opony do Samuraia/Vitary (czyli ca 30 cali - ja miałem 195/15 czyli 30/7.5 i były zajebiste) z ceną opony do Patrola (33-35 cali). Nawet sprawdziłem, takie pierwsze z googla - Kumho KL71 - w rozmiarze Samurai - 1600 zł za 4 szt, w rozmiarze patrolowym - 2300 zł. I tak będzie ze wszystkim od paliwa, przez oleje (ilość), części aż po tuningowe akcesoria.
Jak chcesz to Ci sprzedam pajero. Bez rdzy. Takie naprawdę bez rdzy. Niedrogo. Wędki Ci wejdą, i łódkę pociągniesz. I kumpli zabierzesz...
Dawaj szczegoly.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Kabal pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:20 amTo będzie krótka przygoda z offroadem![]()
Załóż, że - wszystkie samochody z tamtego okresu będą zgnite (a już na pewno te poniżej IV kwartylu cen rynkowych) A jak nie będą zgnite, to będą wymagać innych inwestycji (które zdecydowanie bym wolał, bo naprawa blacharska to najgorsze co można przy aucie robić).
Kolego to poproszę więcej info(np. co trzeba zrobic) i zdjęć na priv lub email lpatryk300@gmail.com lub tutaj . Jutro wyjeżdżam w trasę około 3 tygodnie. Jeżeli auto mi sie spodoba, mechanicznie bedzie ok chetnie przyjade obejrze i bedziemy negocjowac

Pozdrawiam
Rozważam. Mam pewien plansuziXL pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:29 amSprzedajesz swoje pajero?Kabal pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:20 amTo będzie krótka przygoda z offroadem![]()
Dawaj szczegoly.

Numer telefonu znasz

A co mi tam, jak ktoś się skusi to niech tu będzie parę szczegółów, potem se skopiuję do ogłoszeń, jak już na serio postanowię sprzedawać. Samochód i jego romantyczna historia jest znany przez część foruma. To tak:patryk103 pisze: ↑wt lut 25, 2020 11:22 amKabal pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:20 amTo będzie krótka przygoda z offroadem![]()
Kolego to poproszę więcej info(np. co trzeba zrobic) i zdjęć na priv lub email lpatryk300@gmail.com lub tutaj . Jutro wyjeżdżam w trasę około 3 tygodnie. Jeżeli auto mi sie spodoba, mechanicznie bedzie ok chetnie przyjade obejrze i bedziemy negocjowac...
Pozdrawiam
- rama stan ideał. Wyczyszczona mechanicznie i zabezpieczona Interplus/Interthane jakieś 5 lat temu. W związku z tym, że auto użytkowane głównie w sezonie wiosenno-letnim oraz brakiem zim na dolnym śląsku od kilku lat to soli nie widziała, więc i stan jest jak po remoncie. Nadany nowy Vin w PL. Przebieg tego podwozia to niecałe 150 tys km, więc jak na ten wiek, to nówka sztuka.
- buda przeszczepiona z anglika z wszystkimi konsekwencjami, ale cała akcja robiona dla siebie i na wieki, więc jest nieźle. Stan blacharski(w sensie rudej) prawie ideał (gorzej lakierniczo - są offroadowe rysy, lekko uszkodzone lewe drzwi przy zamku, zszedł klar z dachu itp), stan tapicerki ideał (do tego jest ładna bo z jakiejś specjalitete wersji z naszywkami i tym informującymi). Zaczynała karierę na ulicach Tokio (stąd wszędzie napisy w krzaczkach), potem trafiła na wyspy, finalnie do mnie. Gorzej z deską, bo jest z mojego poprzedniego pajero, które posłużyło za dawcę. Znaczy dramatu nie ma, ale odbiega od reszty nieco. Wrażono europejską wiązkę elektryczną, zawierającą również klimę (mam fanty do klimy, ale nie było kiedy tego wsadzić jeszcze). Do wymiany podnośnik prawej szyby, bo małżonka rok temu była uprzejma urwać desantując się z auta przez okno w związku ze sporym ryzykiem dachowania

- silnik - 2.5 z mojego poprzedniego. Nalot ca 300 tys km. Stan przyzwoity. Turbo zregenerowane 10 tys km temu. Mały wyciek przy wyjściu oleju do turbiny. No nie chce mi się tego rozbierać. Może wiosną.
- Napęd Superselect, tylny most z blokadą, kompresor w pudełku razem z fantami do klimy. Kiedyś wsadzę.
- wyposażenie offroad - Koła 33x10.5 MT BFG KM2, Snorkel Airtec, wyciągarka 12000 Titanium, nowiutki (właśnie zakładam) zderzak K-4x4, cb radio, kinetyk.
W chwili obecnej auto w trakcie wymiany wszystkich końcówek układu kierowniczego, sworzni wahaczy, łączników oraz gum stabilizatora i łożysk z przodu wraz z łożyskami igiełkowymi, uszczelniaczami itd. Już rozebrałem i powoli składam. Będzie się składać jeszcze chwilę, bo w ten weekend mamuty, w kolejny weekend następny ochlej, w tygodniu mi się nie chce. Zatem auto do oddania gdzieś tak początkiem kwietnia. Chyba, że ktoś się bardzo napali to się zepnę i poskładam szybciej. Ale nie dużo szybciej.
Reszta mechaniki? Chyba nieźle. W każdym razie ja się nie boję tym jechać na wycieczkę 3-4 tys km z marszu. Byłem tym na kilku i nigdy nie stanął.
W tym roku też planuję bez specjalnych ceregieli.
Cena? Chooj wie. Jak ktoś coś sensownego zaproponuje to się skuszę.
Zresztą spore wiadro śrubek dorzucę, bo mi zostało po składaniu

Edyta. Jeszcze jakieś foty wygrzebałem. Te na kobyłkach to stan obecny.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Ostatnio zmieniony śr lut 26, 2020 10:15 am przez Kabal, łącznie zmieniany 2 razy.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ja wiem, wiem, miał mieć dożywocie. Wszystko przez Mrocznego

tel. 504126172
tel. 504126172
Cześć.
Ciężko wycenić czyjąś prace, wlasny wkład motogodziny włożone w auto...
Każdy w życiu coś kupował i każdy coś sprzedawał , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia w danej chwili
Piszesz sprzedam niedrogo...
Nie chce Cię zezłościć proponując śmieszną kwotę porównana na OtoMoto
Podaj cenę i wtedy będziemy myśleć
Pozdrawiam
Każdy w życiu coś kupował i każdy coś sprzedawał , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia w danej chwili

Nie chce Cię zezłościć proponując śmieszną kwotę porównana na OtoMoto

Pozdrawiam
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jedyny słuszny RR?Kabal pisze: ↑śr lut 26, 2020 10:14 amJa wiem, wiem, miał mieć dożywocie. Wszystko przez MrocznegoPodprogówkę mi wsadził
Chociaż sam mi zabraniał sprzedawać kiedykolwiek. Dwóch na dłuższą metę nie uciągnę i mocno niepotrzebuję. Pajero ruszam 5, no max 10 razy do roku. Z tego 1-2 dalsze wypady. Za dużo mam hobby
![]()
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Nie, nie. Aż tak nonszalancki nie jestem. Poza tym jakoś nie umiałbym wincha uwiesić na L322goralski pisze: ↑śr lut 26, 2020 8:34 pmJedyny słuszny RR?Kabal pisze: ↑śr lut 26, 2020 10:14 amJa wiem, wiem, miał mieć dożywocie. Wszystko przez MrocznegoPodprogówkę mi wsadził
Chociaż sam mi zabraniał sprzedawać kiedykolwiek. Dwóch na dłuższą metę nie uciągnę i mocno niepotrzebuję. Pajero ruszam 5, no max 10 razy do roku. Z tego 1-2 dalsze wypady. Za dużo mam hobby
![]()

tel. 504126172
tel. 504126172
Ja swojej pracy nie wyceniam wcale. To hobby. Jedyne co ma wartość ponad średnią rynkową to stan blacharski. Serio. Reszta jest przeciętna. Ma wady i zalety. Można kuoić technicznie dużo lepszego. Ciężko kupić lepszego blacharsko. A jak są to za 30.patryk103 pisze: ↑śr lut 26, 2020 7:52 pmCześć.
Każdy w życiu coś kupował i każdy coś sprzedawał , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia w danej chwili![]()
Nie chce Cię zezłościć proponując śmieszną kwotę porównana na OtoMoto![]()
Pozdrawiam
Ja wolę dłubać mechanikę. Blacha to albo rzeźnia albo worek złota jednorazowo.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Ale mógłbyś zarówno pod narodowe forum muzyki jak i w izery zajechać godnie 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Do opery mam 15 min piechotą. Mogę wino walnąć podczas antraktu.

tel. 504126172
tel. 504126172
Eee
To jak Ty szybko chodzisz?
To jak Ty szybko chodzisz?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Tak do 20 km szybko. Powyżej nieco zwalniam.
tel. 504126172
tel. 504126172
Cześć.
Kolego z pewnością zainteresowałeś nie tylko mnie, mówisz że mechaniczne można trafić lepiej ? Czyli co go ,,boli'' ?
No i ta cena... Daj jakąś propozycję...
Wartości rynkowe są strasznie skrajne.
Jestem przekonany że masz jakieś minimum za które oddasz autko...
Pozdrawiam
Kolego z pewnością zainteresowałeś nie tylko mnie, mówisz że mechaniczne można trafić lepiej ? Czyli co go ,,boli'' ?
No i ta cena... Daj jakąś propozycję...
Wartości rynkowe są strasznie skrajne.
Jestem przekonany że masz jakieś minimum za które oddasz autko...
Pozdrawiam
Ehhh sorki nie zauważyłem chyba edytowwles post, wyciek w okolicach turbiny... I to wszystko?
Jest trochę pierdół - do wymiany podnośnik szyby pasażera, z tyłu któraś nie działa. Takich rzeczy pesnie się trochę znajdzie. Mus obejrzeć i dumać. Dla mnir wystarczy, że nie boję się tym z marszu zrobić wycieczki 3-4 kkm.
tel. 504126172
tel. 504126172
Cytowane pierdoły nie mają dla mnie większego znaczenia... To auto na ryby, gdyby miało być wyprawowe wyjazdowe to wtedy próbowałbym naprawiać jednak mi to przeszkadzać nie będzie.
A powiedz jaka ładowność ma na haku ? Dwa razy w roku jadę z łodzią na rugie do niemiec... Wtedy nie musiałbym być uzależniony od kolegi z przyczepą
To jeszcze dla jasnosci podaj cenę z której będziemy targować
Pozdrawiam
A powiedz jaka ładowność ma na haku ? Dwa razy w roku jadę z łodzią na rugie do niemiec... Wtedy nie musiałbym być uzależniony od kolegi z przyczepą

To jeszcze dla jasnosci podaj cenę z której będziemy targować

Pozdrawiam